özele gelir misinizabi benimkinde bi sorun var o zaman yaa

bir çok kıyaslama yapıyorum L920 yi s4 le ayrıca yakın zamanda canon sx-20 ile kıyaslama yaptım ve en yakın zamanda canon 60d ile kıyaslama yapacağım yani cep telefonları sadece bir anlık şey çekmekten öteye geçeli çok oldu bu arada takipte olun beni incelersiniz sizdeKonulardan birinde profesyonel bir fotoğrafçı arkadaş yazmıştı ve gerçekten çok haklıydı "CEP TELEFONUNDAN FOTOĞRAF ÇEKİLMEZ" derdimiz fotoğraf çekmekse gider en kötü Canon D-900 alırız ve resim ya da video ya doyarız. Ceplerimizdekiler sadece anı yakalar... Kendi fikrim ikisinin arasında da dağlar kadar fark yok ...

bir çok kıyaslama yapıyorum L920 yi s4 le ayrıca yakın zamanda canon sx-20 ile kıyaslama yaptım ve en yakın zamanda canon 60d ile kıyaslama yapacağım yani cep telefonları sadece bir anlık şey çekmekten öteye geçeli çok oldu bu arada takipte olun beni incelersiniz sizde
şuan bir şey yok çok önemli (şuan normal olarak çekiyorum pek ayar yapmıyorum genelde sabit tutmaya çalışın telefonu yeterli olur) resimler güzel olursa o zaman biraz daha bilgi veririz belkiİşi sanata mı doktunuz acaba. Püf noktaları anlatın da biz de faydalanalım sayın hocam![]()
Lumia 1020 için 170 Cm. tripot aldım çok farkediyor.Biara ben de sarmıştım güzel foto yakalamaya. Ama hafif titreyen ellerim işi berbat ediyor. Ayaklı tripod alacağım bu gidişle. Arkadalar (profesyonel fotoğraf çekenler) telin Nokia camera uygulamasına hayran kaldılar. İso ayrıntıları poz telafisi vb. Temel makinaların özelliklerine yakınmış![]()
O arkadaşa 'Yanımızda sürekli makine mi gezdiriyoruz' deseydin![]()
bir çok kıyaslama yapıyorum L920 yi s4 le ayrıca yakın zamanda canon sx-20 ile kıyaslama yaptım ve en yakın zamanda canon 60d ile kıyaslama yapacağım yani cep telefonları sadece bir anlık şey çekmekten öteye geçeli çok oldu bu arada takipte olun beni incelersiniz sizde
Benim bahsetmek istediğim bu zaten işin özünden siz bahsetmişsiniz, konuyu takip etmeye gerek yok sizin aracılığınız ile arkadaşa da cevap vermiş olayım,
EN BAŞTA EMEĞİNE EYVALLAH UĞRAŞIYORSUN,
GERÇEKTEN RESİM ÇEKMEK İSTESEM PROFESYONEL OLARAK YAKLAŞSAM GİDER İYİ BİR MAKİNE ALIRIM CEP TELEFONU DEĞİL.
BİRDE RİCAM CANON D-600 YA DA D-900 KARŞILAŞTIRMA YAPMAYIN HATTA LAFINI BİLE YAPMAYIN, O ZAMAN STAD FOTOĞRAFÇILARINA MAÇLARDAKİ ANLARI YAKALAMALARI İÇİN BİRER TANE NOKİA ALIN VERİN KOCA KOCA MAKİNELERİ SIRTLANMASIN ADAMLAR YAZIK... NE GEREK VAR NİKONLARA PENTAX LARA BİLMEM NELERE. EN UCUZUNA 3-4 BİNLİRA VERİYORLAR. O ÇANTA ÇANTA TAŞIDIKLARI LENSLERE... CEP TELEFONLARI ASLA PROFESYONEL FOTOĞRAÇILIK ARAÇLARINI YAKALAYAMAZ ÇÜNKÜ KULLANIM ASIL AMACI FARKLI...
Cep telefonlarının kendi aralarında kıyaslanması bir nebze ama diğer cihazlarla karşılaştırmak komiklik.
şimdi arkadaşlar lumia1020'nin kamerası 41 megapixel. peki bu ne anlama geliyor? internette lumia1020 ile çekilmiş resimlere bakıyorum abartılacak pek bişey göremiyorum. ben mi yanlış değerlendiriyorum acaba. telefonun lansmanı yapılırken bir resim göteriliyordu ve resim yakınlaştırıldığı halde netliği bozulmuyordu. ama benim nette aratıp bulduğum resimler öyle olmuyor. netlik bozuluyor. hatırlarsanız bir ara facebookta bir resim dolaşıyordu. o zamanlar telefonlarda 2-3 mp kameralar vardı henüz. bahsettiğim resimin başlığı 17 mp idi. bir manzara resmiydi. ilk bakışta resimde görülmeyen fakat yakınlaştırıldıkça hayret uyandıran ayrıntılar görünüyordu. hatta şimdi linkini buldum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu şekilde bir ayrıntıyı neden 41 mp'lik 1020'nin kamerasında göremiyoruz?
güzel söylemişsiniz ancak şöyle bir şey var ilk olarak telefonlarda 1020 ve bazı teller hariç flaş yetersiz kalıyor o yüzden sırf pro makine gerekiyor ve ayrıca o makinelerle inanılmaz resimler çekebiliyorsunuz (burada biraz açarsak şöyle taktığınız lenslerle bir derenin üstünü normalde bulutsuz iken çok güzel bir şekilde ve net bulut varmış gibi çekilebiliyor ve birçok şekilde ) ayrıca çözünürlük olarak çok üstüm makineleri kıyaslamıyoruz max 2.000tl geçmez bence daha üstünleri zorlar (ben mesela geçenlerde arabanın içinde dışardan hareket halindeki gece 7 civarı sabit duran bir şeyi bana göre çok net bir şekilde yakaladım kimisi geceleyin ayı çekiyor bundan 3-4 yıl önce n73 labaraturarlarda mikroskop olarak lens takıp kullananlar var diye okuyordum bir kaç yerde ne kadar doğru bilinmez ama) ben mesela canon 60D ile aşagı yukarı 3.000tl bir fiyatı var biraz fazlaymış ben daha ucuz sanıyordum neyse karanlık ortamı gündüz macro loş ışık ve çözünürlük denemeleri yapmayı düşünüyorum bilmiyorum ne kadar iyi bir sonuç alıcam ama neyse geleim sizin sorunuza ilk olarak yine 1020 dışında diğer telefonalar ele tam oturmuyor ve telefonu sabit tutmak zor ve fotografçılıkta en önemli şeylerden biri sabit tutmaktır 1020 niye hariç dedim onun ek bir aparatla aynı foto makineleri gibi kalın ve kullanışlı hale geliyor ve yine o aparatla tripota sabitliyoruz ve ayrıca gece çekimlerinde lensin büyümesi daha fazla ışık alıcağı manasına geldiği için telefonlar ne kadar iyi olsalarda onlara yaklaşamazlar aslında ikisi çok farklı şeyler bunu iş olarak yapan bir kişi tabiki pro makine alması gerekiyor ancak bizim gibi hem telefon hem iyi kamera olsun yeri geldiği zaman karanlıkta dahi çeksin ne bileyim bir çok nedenler var bu arada bir aksilik olmazsa 3-4 ay sonra 1020 de alıcağım bakalım onla nasıl performanslar alıcağızBenim bahsetmek istediğim bu zaten işin özünden siz bahsetmişsiniz, konuyu takip etmeye gerek yok sizin aracılığınız ile arkadaşa da cevap vermiş olayım,
EN BAŞTA EMEĞİNE EYVALLAH UĞRAŞIYORSUN,
GERÇEKTEN RESİM ÇEKMEK İSTESEM PROFESYONEL OLARAK YAKLAŞSAM GİDER İYİ BİR MAKİNE ALIRIM CEP TELEFONU DEĞİL.
BİRDE RİCAM CANON D-600 YA DA D-900 KARŞILAŞTIRMA YAPMAYIN HATTA LAFINI BİLE YAPMAYIN, O ZAMAN STAD FOTOĞRAFÇILARINA MAÇLARDAKİ ANLARI YAKALAMALARI İÇİN BİRER TANE NOKİA ALIN VERİN KOCA KOCA MAKİNELERİ SIRTLANMASIN ADAMLAR YAZIK... NE GEREK VAR NİKONLARA PENTAX LARA BİLMEM NELERE. EN UCUZUNA 3-4 BİNLİRA VERİYORLAR. O ÇANTA ÇANTA TAŞIDIKLARI LENSLERE... CEP TELEFONLARI ASLA PROFESYONEL FOTOĞRAÇILIK ARAÇLARINI YAKALAYAMAZ ÇÜNKÜ KULLANIM ASIL AMACI FARKLI...
Cep telefonlarının kendi aralarında kıyaslanması bir nebze ama diğer cihazlarla karşılaştırmak komiklik.
arkadaşında dediği gibi bu resim 17 gigapixcel bu çeşit resimler bir çok resim çekilip birleştirilerek oluyor hatta aratırsanız bundan çok daha büyüklerini bulursunuz onların hepsi birleştirme yöntemi uygulanıyor yoksa bunu çekebilecek bir makine yok diye biliyorumşimdi arkadaşlar lumia1020'nin kamerası 41 megapixel. peki bu ne anlama geliyor? internette lumia1020 ile çekilmiş resimlere bakıyorum abartılacak pek bişey göremiyorum. ben mi yanlış değerlendiriyorum acaba. telefonun lansmanı yapılırken bir resim göteriliyordu ve resim yakınlaştırıldığı halde netliği bozulmuyordu. ama benim nette aratıp bulduğum resimler öyle olmuyor. netlik bozuluyor. hatırlarsanız bir ara facebookta bir resim dolaşıyordu. o zamanlar telefonlarda 2-3 mp kameralar vardı henüz. bahsettiğim resimin başlığı 17 mp idi. bir manzara resmiydi. ilk bakışta resimde görülmeyen fakat yakınlaştırıldıkça hayret uyandıran ayrıntılar görünüyordu. hatta şimdi linkini buldum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu şekilde bir ayrıntıyı neden 41 mp'lik 1020'nin kamerasında göremiyoruz?