N9 sailfish os kurulum

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Hocam Dünyada Meego ile çalışan kaç tane Telefon varki zaten :) artık onlar ayrılmaz ikiz gibi Meego denilince N9 N9 denilince Meego gelir akla ama unutma bak didiydi dirsin sailfish os dediğimizdede ilk akla N9 geliyor ilerleyen zamanlarda daha net kanıtlar kendini ya kaptan şimdi sen bana söyle ben bunu kurayımmı? sorun yaşarmıyız vallah n9 yatıyor öyle masum masum 920 820 ve 925 olunca ama yinede elimin teki hep N9 da :)
Arkadaşlar meego başka sailfish başka eğer bu forumda sailfish diye bölüm varsa bu konununda yeri orası olmalıydı neden sailfish bölümünden tekrar meego bölümüne alındı konu merak ediyorum

merlin19

merlin19

Üye
hocam burada hala anlamıyorsun şimdi ben bir ferrari aldım ama benzin malum pahalı gitsem ferrariye abi şuna tüp takalım desem ne derler? ha işte ne yaparsın? tüpcüye gidersin şimdi biz n9 almışız ama bunu sailfish os yapmak istiyoruz bunu Meegoya bağlayan şu Meegolu işletim sistemine sailfish os kuruyorsun ha şu olsaydı konu dediğin gibi sailfish os a alınması gerekirdi N9 komple Meegodan arındırılır dı ve sıfırdan sailfish os port edilirdi konu yeri dediğin yer olurdu ama burada olmasının sebebi Meego üzerine sailfish os un yama edilmesi anlayı ver işte demek istediğimi :)
Yani Hacı daha açık yazayım Doğan görünümlü Şahin olayı anladın yada Ferrari kasasına Şahin motoru takmak ne bileyim işte eskiden çok yaparlardı 303 otobüsleri alıp 404 kasası takarlardı yada 403 falan ama sesinden anlardın olay bu yani telefon Meego işletim sistemli ama Fabrika çıkışında sailfish os yüklersin sonra yazmıyor onun üzerine port ediyorsun yani Meego olmadan sailfish os şu anda N9 da çalışmıyor.. hele şükür şimdi anlamışındır :D

Son düzenleme:
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Arkadaşım sen naptın :D sadece aynı çekirdeği kullanan farklı iki sistem var :) yani altta bir linux çekirdeği var (tabi sizinki biraz daha özel androidinki gibi modifiye bir çekirdek) üzerinde duran iki sistem var biri meego biri sailfish yani birinin diğerini kullandığı filan yok :) zaten bu dediğini yapmak zor :) sanırım nitdroidde böyle bişey vardı sanırım arama yaparken meego ya dönüyordu. Buşekilde olsa haklısın ;) ama sailfisin meegoyu kullanan bir yeri var mı?

Bise konu sahibi link atacaktı bana :/

merlin19

merlin19

Üye
Hocam Tamamen Meegoya bağımlı çalışıyor şu anda eğer senin dediğin gibi olsaydı Meego direk uçurulup sadece sailfish os kurulurdu neden adamlar burada saatlerce dil döksün nitroidde aynısı işte oda şu anda Meego alt yapısını kullanarak çalışmakta tamam çekirdeğe lafımız yok Sonuçta Windows'unda Linux'unda atası Unix ama sonrası değişik Kernelleri hemen hemen aynı Linux türevlerinin ama dediğim gibi şu andaki sistem mecburen Meegoya bağımlı bunun nedenide Cihazın kapalı kutu olması nokia abimiz geliştiricelere açarsa bu özel kodları yani sürücüleri ozaman sıfırdan tek başına çalışır..

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Hocam Tamamen Meegoya bağımlı çalışıyor şu anda eğer senin dediğin gibi olsaydı Meego direk uçurulup sadece sailfish os kurulurdu neden adamlar burada saatlerce dil döksün nitroidde aynısı işte oda şu anda Meego alt yapısını kullanarak çalışmakta tamam çekirdeğe lafımız yok Sonuçta Windows'unda Linux'unda atası Unix ama sonrası değişik Kernelleri hemen hemen aynı Linux türevlerinin ama dediğim gibi şu andaki sistem mecburen Meegoya bağımlı bunun nedenide Cihazın kapalı kutu olması nokia abimiz geliştiricelere açarsa bu özel kodları yani sürücüleri ozaman sıfırdan tek başına çalışır..
Windowsun atası unix? İlginç :D araştırmam lazım bunu :) şimdi demişsinki meego neden duruyor? Çünkü sailfish hala sorunsuz değil sorunsuz hale gelirse ozaman meego yu uçurmak mümkün olur yoksa hemen kaldırmanın bi mantıgı yok cihazın kapalı kutu olması birşeyi değiştirmez birinin diğerinden gelmeside birşey ifade etmez sonuçta ayrı sistemler sana sailfishin meego alt yapısını kullandığını düşündüren kısım ne? Ona göre cevap vereyim :) sistemler farklı çekirdekleri farklı kodlama tabanları farklı zaten bunları sizde biliyorsunuz hatta sailfisin bu yüzden portlanamayacağını düşünenlerde oldu ama buda gereksiz bir endişe kernel kısmını bilmiyorum nokia mı vermedi yoksa başka birşey mi var onada bir bakmam lazım ama kernel kodları burada sailfishin sotunlarını düzeltmede kullanırsın buda ayrı mevzu benim bu bölümde gördüğüm sanki bir bilgi karmaşası var çoğu şeyi karıştırıyorsunuz kernel işletim sistemi ve donanım tam kavranamamış gibi

Son olarak bu tartışmayı uzatmıyorum sadece bilgilerimizi kıyaslıyoruz :) belki bu bazılarının kafa karışıklığını gidermeye bile yarayabilir oyuzden çekinmeden fikirlerimizi söyleyelim söylemek istediği birşeyler olanda gelsin konuşalım

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Cümlelerimi anlamak biraz zordur :D düzgün cümle kuramıyorum buda kafamın her an farklı yönden düşünmesinden (kısmi odaklanamama) kaynaklanıyor kusura bakma :)

merlin19

merlin19

Üye
Malesef acı ama gerçek Unix şu anki windows ve Linux un atası :) aslında bir zamanlar Jobs ve Bil amca aynı takımda idi tabi başlarındaki isim Dennis Ritchie yani Unix ve C nin Yaratıcısı bugün bu sistemlerin olması onun eseri tabiki pek bilinmez Jobs ve Bil amca kadar ama malesef :) zaten bakın işin içine Kernel girdiğinde bu sufurdan bir işletim sistemi oluyor ana kernel ham Unix unun türevi Linux Linux un türevi benim bildiğim 50 tane belkide daha fazla ama en popüleri Ubuntu :) ama dediğim gibi Ham madde Unix kerneller üzerindeki bazı değişikliklerle olay yürüyor mesela neden Windows Mobile varken birden Windows Phone oldu :) işte şundan Windows 1 den Windows Vista ya kadar aynı kernel üzerine idi mimari ama Mobile buna ayak uyduramadı yani vista ve üzerine çakışmalar oldu sonra Microsoft sıfırdan bir işletim sistemine gitti wp7 :) kernel aynı çekirdek aynı optimize sorunsuz sayılır tabi windows 9 ve windows phone 9 ile bunlar bir bütün olacak şimdi gelelim bizim konuya dediğin gibi aslında kerneller hemen hemen aynı gibi diyorum öyle çünki Meegosuz çalışmaz diyorum çünki nasıl bilgisayarlarda ekran kartı wifi ağ kartı sürücüsü var ha işte o zımbırtıdan telefonlardada var nokianın kapalı olan yeri orası işte bu yüzden Meegonun üzerine kurulması gerek yoksa çoğu özellik çalışmaz. tabiki tartışmak iyi birşey bilmeyen bilene bilen bilmeyene anlatacak bu arada bu kurulum olayı çok karışık konular çok karışık anlatılmış :) benim bile beynim döndü :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Hah bak bi yere kadar aynı gidiyoruz bi yerde kopma oluyor :D simdi nokia şöyle yapmış genel sürücüler zaten linux çekirdeğinde fakat nokianın n9 a koyduğu özel parçalar işletim sistemine gömülü kapalı kaynak sürücüler bu yüzden siz başka işletim sistemlerimde bunları kullanamıyorsunuz çünkü başka işletim sistemi açılınca bakıyor çekirdeğe sürücüyü bulamıyor o aygıtıda görmüyor misal mikrofon :) ama senin dediğin gibi meego üzerinde çalışsaydı bunları meego içinde bulur ve küçük bir yamayla geçiş yaparak kullanırdı :) ama yapamıyor :p sürücüler ne zaman baştan yazılır veya kodları çözülüp kernele aktarılırsa ozaman sizin için herşey kolay olacak

merlin19

merlin19

Üye
Aynen sorun orada zaten :) işin garibi ben bunda bir yanlışlık yaptım son bölümlerde yemedi :)
Şurada hata aldım :
mount -o bind /proc /sailfish/proc

mount -o bind /sys /sailfish/sys

mount -o bind /dev /sailfish/dev

Nofound.. dedi sürekli..
onu geçtim

Şuradada hatalar aldım :
devel-su
password; rootme

cd /home/user/MyDocs

tar -xvf ubiboot_035_sailfishos.tar -C /

-------------------------------
NOT: ARŞİV ACMA İŞİ TAMAMLANDI
ŞİMDİ UYGULAMA İŞLEMİ
BURADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UYARI
permission denied
olmalıdır

/home/user/MyDocs/boot/ubiboot.conf

/home/user/MyDocs/boot/ubiboot-02.035_SF_v1.cpio

/boot/zImage_2.6.32.54-openmode_l2fix

--------------------------
NOT; bu işlemi yaparken hata verebilir veya ? işareti cıkabilir devam edin sorun yok

/sbin/preinit_harmattan

ilk baş taki
tar -xvf ubiboot_035_sailfishos.tar -C /

bu normaldi sorunsuz ama diğerleri hata verdi permission denied diye sonra /sbin/preinit_harmattan olayına geldim bir kaç dizi yazı çıktı ondada no faund gibi birşeyler vardı

sonra şu olayı yaptım :

cmd

cd C:\Program Files\Nokia\Flasher

flasher -a DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin -k zImage_2.6.32.54-ubiboot-02_301013 --flash-only=kernel -f -R

flasher açıldığı gibi kapanıyor :( telefonda bir hareket falan yok nerede yanlış yaptım? ama şu kafama takıldı bende şöyle bir dosya yok DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
@merlin19
Komutlarda sadece
/sbin/preinit_harmattan
Burada hata alırsın hatta açık olan ne varsa kapanır cihazı kullanamazsın
Konuda belirttigim gibi resart atıp öyle devam edilmeli ;)

Bunun dışında hata varsa
Moslo imajı kurulmadı
Yani MyDocs ta hafıza bölümü
Kontrol et yada baştan tekrar basla

Konudaki ince ayrıntıları tekrar kontrol et herkes anlasın diye detaylı olarak anlatım yaptık :)@Metalci Melek
N9 degil MeeGo harmattan
ilk ve son cihaz bu nedenle her ne olursa olsun yeri MeeGo dur bu konuyu kapatın derim
Biz heryerde bu sekilde devam ederiz
Maemo.org dosby. Latino vs
Örnekleri rahatlıkla verebilirim fakat gizlilik unutmayalım ben sadece maxicepte degilim hemen hemen her forumda imzamız var (konu olarak)
Adımız farklı sadece
Her neyse konu dagilmasin ;)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Yine döndük en başa :D neyse :)

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
@Metalci Melek
Aydinlatilmak istiyorsun anliyorum
Bu konuda musait olunca detayları ile aydinlanmis olursun
:D neyse konu yakinda güncellenicek detaya ozaman ineriz

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Bence komple sırf bu fark üzerine bir konu aç :)

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Bence komple sırf bu fark üzerine bir konu aç :)
MeeGo harmattan üzerinde karneller
Hakkında nasıl bilgi !
Neler yapılır !
Bu üzerine konu acmayı
düşünüyordum fakat hicbir faydası olmaz neden
Cogu kisi hala 'zlmage' veya 'moslo' imajının ne oldugunu bilmiyor
Ve karnel diye adlandırılıyor
Karnel cihaza yani yazılıma monte edilen bir sürücü dür
Bunu normal yollarda cihaza monte edemezsin
Zaten karneli degistirebilen kac kisi var? Nerdeyse yok gibi ;)

Şayet istek olursa bu konular hakkında konuyu acarım hic sorun degil ama istek olmalı yoksa boşu boşuna vaktimi harcamayayım ;)
Degilmi

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
N9da yapılamıyor olabilir ama aylık kernel değiştiriyorum androidde :) bana geniş bir açıklama atarmısın özelden en iyisi ordan tartışmak konuyu çok dağıttık

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
o karnel degil işte sadece yama başka hicbirşey degil
N9 da var olan sürücüler gibi
Dedigim gibi herkes karneli degiştirdigini sanıyor ama öyle degil

Karneli degiştirmek yazılımı degiştirmek kadar zordur
Bunun numaraları var
Qt sdk veya debian gereklidir
Senin yaptıgın
Rom manager veya arşivi cihaza monte etmek
Bu sekilde karnel degişirmi?
Yazılım % 80 degişir şuan 3.5 sürüm qt5 vaylad ile degişiyor ama!
Yaklaşık bir yıl oldu hala üzerinde calışıyorlar
Bu iş öyle basit degil
S3 ile not3 var ordan biliyorum
Ama bunuda kabul edin bir N9 piyasaya bedeldir.. ;)

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Valla 3.1 kerneline yükselttiler bizimkiler bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Ayrıca niye olmasınki sonuçta açık kaynak bizim cihazların sürücüleride telefon üreticilerinin kendi sitesinde yayınlanıyor

merlin19

merlin19

Üye
ozaman ben baştan sıfırdan yapacağım olay şu kaptan ilk başta mesela bir link vermişsin güvenlik kodu sıfırlama ve flash diye birde konu hakkında n9 flash lamak diye forum var bazı şeyleri farklı yani oraya göremi flashlıcaz senin konuya göremi merak ettim indirdiğimiz dosyaların tam konumları yani Mydocs telefonu taktığımızda görünen yer navifirm ile yapmak istedim flash ı ama proğram çalışmadı birde her komut dizisinden sonra terminalden çıkacazmı yoksa açık terminale devammı edeceğiz bende boot olayı olmadı gerisi hemen hemen sorunsuz komutları ve işlemleri yaparken telefonu kapatacakmıyız bazı yerlerde geçmeyince açma tuşuna basıp işlem başlıyorBende hata verdi :

en son komutu verdiğimde flasher e şu çıkıyor telefonda bir değişiklik yok :
benim anlamadığım şu bölüm :
cmd

cd C:\Program Files\Nokia\Flasher

flasher -a DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin -k zImage_2.6.32.54-openmode_l2fix --flash-only=kernel -f -R

şimdi burada bahsi geçen dosya : DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin
iyide konuda herşeyin linki var ama bunun yok? yanlışmıyım bende flasherin içinde
DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3.427.6_PR_LEGACY_427_ARM_RM-696_PRD_signed var..
DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3.NOMAPS.5_EMMC_NOMAPS buda var
gerekli herşeyide harfiyen yapıyorum ama aldığım hata :
C:\Program Files\Nokia\Flasher>flasher -a DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin -k zImage_2.6.32.54-openmode_l2fix --f
lash-only=kernel -f -R
flasher 3.12.1 (Oct 6 2011) Harmattan
WARNING: This tool is intended for professional use only. Using it may result
in permanently damaging your device or losing the warranty.

ERROR: Bad ape-algo format in DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin

C:\Program Files\Nokia\Flasher>flasher -a DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin -k zImage_2.6.32.54-openmode_l2fix --f
lash-only=kernel -f -R
flasher 3.12.1 (Oct 6 2011) Harmattan
WARNING: This tool is intended for professional use only. Using it may result
in permanently damaging your device or losing the warranty.

ERROR: Bad ape-algo format in DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin

sakın bu hata DFL61_HARMATTAN_40.2012.21-3_PR_LEGACY_001-OEM1-958_ARM.bin dosyamız olmadığından kaynaklanmasın?

myusdat42

myusdat42

Üye
telefonda bazi bolumler uygulanmamis Root olmadan komutlari vermissiniz.
Are you root diye soruyor

Takipçi Satın Al

Üst Alt