Mad EagLe' Alıntı:
Evet böyle birşey yeni eklendi siteye. Şöyleki her üye aktif değil sadece sömürgeci mantığıyla siteyi kullananlar elbetteki var ve olacak. Sizin hit alan dediğiniz sitelerin arasında davetiye sistemiyle çalışan siteler var ya da download için upload zorunluluğu getiren siteler var. Hit olan sitelerin hiçbirinin bunu yapmadığını da belirtmişsiniz. Doğrudur veya yanlıştır lakin şu var her site aynı olmak zorunda değil. Sizin de bildiğiniz gibi web siteleri özgün olmak zorunda bu da maxicep farkı diyelim
Hepsini geçtim burda kimseye zarar verecek bir durum yok. Yani üye zahmet edip birşey paylaşmışsa bir tıkı hakediyordur kötü olur beğenmezsin belki tamam ama belki de o beğeni o üyeyi başka güzel birşey paylaşmaya teşvik edecek. Ya da onu da geçtim indirdin siteden çıktın daha sonra yükledin, beğendin işine yarar bir uygulama, tema veya herneyse artık girip beğeniyor musun ? Hadi diyelimki sen yapıyorsun her üye yapıyor mu ? Tabiki yapmıyor velhasıl-ı kelam sorun teşkil edecek bir durum yok.
öncelikle kibar cevabın için teşekkür ederim.
hayır benim bulunduğum sitelerin hiçbirisi böyle çalışmıyor. benim bahsettiğim sitelerin hepsi burası gibi normal forum. bazıları mobile yönelik, bazıları genel teknolojiyi kapsıyor. sizin bahsettiğiniz şeylerin hepsi torrent sitelerinde var. ben torrent forumlarında bulunmadım ama o siteler öyle çalışmak zorunda çünkü adam torrenti indirmeyi bitirdikten sonra kapatırsa başkaları için torrent indirmek işkenceye dönüşür. bu herkesin iyiliği için yapılan bir şey. beğeni zorunluluğu ise tamamen rakam artırmaya yönelik yapılan bir şey. davet sistemi içinse şöyle bir şey söyleyebilirim, genelde bunu yapan site yine sitenin kalitesini düşünerek yapar, denetimi sıkı tutar ve genelde davetle üye alımı olan sitelerde kalite pek düşmez.
belki zararı olmayabilir bunu zaman gösterecek ama bireysel ego tatmininden başka hiç kimseye bir faydası olmadığı da kesin.
bugüne kadar hakkı olana hakkını verdim kimse aksini iddia edemez, bu forumda aynını yapan binlerce üye olduğuna eminim. o binlerce üye sizin sitenizi aktif tutan binler, 2 milyon kullanılmayan hesap değil. bunun için niye zorla beğeni vereyim? hele ki bunu sadece denemek için indiriyorsam. ki değişen bir şey olmayacak, eğer o konu beğeniyi haketmiyorsa zaten indirir indirmez beğenimi ordan çekerim. bu da zor bir şey değil biliyorsunuz.
sorun yaratmayacağını biliyorum pek çok üye de eminim mesajlarım beğeni alacak diye sevinecektir ama bu beğeniyi atan üye o beğeniyi niçin atıyor? bunu düşünün derim.
umarım yönetim burdan bir şey çıkarıp beni kötü konuma düşürmeye çalışmaz, sadece kendi düşüncelerimi ifade etmek istedim.
Nextman' Alıntı:
Arama yaparak konu açarsanız açıklama yapılmıştı zaten.
Yeni Mi Bu ?
başlığa göre arama yaptığım için alakalı bir konu çıkmadı. "yeni mi bu" diye aratmak da aklıma gelmedi açıkçası.