Haber Symbian ^4 Çalışmaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufgiderim

Üye
    Konu Sahibi
Symbian ^4 Çalışmaları
Symbian Vakfı çizdiği yol haritası dahilinde
işletim sisteminin dördüncü nesli üzerindeki
çalışmalarını neticelendirmek üzere.

Symbian geliştiricileri bir yandan mevcut sürümlerdeki optimizasyon çalışmalarına devam ederken diğer yandan da Symbian^4'ü vaat ettiği sürede kullanıcılarla buluşturabilmek adına fazla mesai yapıyor. Geliştirici sayfası üzerinden yayınlanan yeni bir belge, arayüzde yapılacak köklü değişiklikler hakkında önemli veriler içeriyor.

Qt tabanlı olarak geliştirilen Orbit aryüzünü kullanacak olan Symbian^4, alışıldık Symbian kullanışlılığını daha etkileyici bir görselle donatacak. Görünüşte Symbian^3 ile benzer nitelikler içeren Orbit, işleyişte çok daha fonksiyonel ve sağlam bir yapıda olacak. Daha önce açıklandığı gibi Nokia N8'de kullanılan arayüz bu sistem için bir ön fikir anlamı taşıyor.

Uygulamaların işleyişi anlamında da köklü değişiklikler olacak gibi görünüyor. Geriye dönük uyumluluk konusunda kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan Symbian Vakfı, yayınladığı belgede, yazılımların genel olarak kullanımı kolaylaştıran araç çubukları ile çalışacağını, menü seçeneklerinin sadece ana işlevleri yerine getireceğini ifade ediyor. Fonksiyonellik çıtasını oldukça yukarı çekecek gibi görünen bu özellik, eski yazılımların yeni arayüzde çalışabilmesi karşısındaki en büyük engel durumunda.

Symbian Vakfı, 2014 yılının yaz aylarının sonunda Symbian^4 ile ilgili çalışmalarını tamamlamayı ve 2015'in ilk çeyreğinde Symbian^4 ile donatılmış akıllı telefonların piyasaya sürülmüş olmasını hedefliyor.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407

MaxWheel

MaxWheel

Üye
Symbian vakfı nokia ya baglı bi kurum olmadıgı ıcın pek ala kendi telefonunu uretebilir çıkar çıkmaz yükliyecegim olmazsa telefonlarını satın alıcagımHaberin orjinal kaynagının linkini de yazar mısın?

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
2015den önce yazılım beklemeyin diyorlar yani.

Bilgehan94

Bilgehan94

Üye
çok inanmak istedim ama ... haber 2010dan kalma ve hala aynı şeylerbu arada jollanın ilk telefonuda piyaaya çıkmış türkiytede ne zaman satırlır bilmiyorum ama güzel bi şeye benziyo :)

yusufgiderim

Üye
    Konu Sahibi
affınıza sığınarak söylüyorum sizi biraz heyecanlandırmak istedim haberin tarihleri değiştirdim. symbian vakfı 17 Aralık 2010 tarihinde kapanmıştır geliştirilmesi mümkün değildir ama hayali bile insanı mutlu ediyor:)

MaxWheel

MaxWheel

Üye
yaklasık 900 tl ye geşıor tabi gümrükten geçince ne kadar artıcak tabi telefon türkiyeye gelirse

yusufgiderim

Üye
    Konu Sahibi
jolla nokiadan çıkarılan işçiler ve mühendisler tarafından kurulmuş ama malesef android işletim sistemi kullanılıyormuş..

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
affınıza sığınarak söylüyorum sizi biraz heyecanlandırmak istedim haberin tarihleri değiştirdim. symbian vakfı 17 Aralık 2010 tarihinde kapanmıştır geliştirilmesi mümkün değildir ama hayali bile insanı mutlu ediyor:)
amaç ne? :@

Halit O.

Halit O.

Emekli Yönetici
jolla nokiadan çıkarılan işçiler ve mühendisler tarafından kurulmuş ama malesef android işletim sistemi kullanılıyormuş..
Yanlis biliyosun hocm sanirim duzeltmek istedim jolla android isletim sistemini kullmiyo sailfish isletim sistemini kullaniyo buda apayri bi sistem yukari sosoylendigi gibi sadece uyglamalarini calistirabilecek androidin saygilar

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin

Sailfish OS kullanmakta, Sailfish OS tamamen MeeGo projesinin geliştrilmiş halidir.

yusufgiderim

Üye
    Konu Sahibi
Yanlis biliyosun hocm sanirim duzeltmek istedim jolla android isletim sistemini kullmiyo sailfish isletim sistemini kullaniyo buda apayri bi sistem yukari sosoylendigi gibi sadece uyglamalarini calistirabilecek androidin saygilar
android e esinlenmiş ama symbian devam etse daha iyi olurdu hem bizler için bence symbian yani eski nokia kadar kullanışlı bi telefon daha yok herkes android e geçmiş arı sürüsü gibi

Halit O.

Halit O.

Emekli Yönetici
android e esinlenmiş ama symbian devam etse daha iyi olurdu hem bizler için bence symbian yani eski nokia kadar kullanışlı bi telefon daha yok herkes android e geçmiş arı sürüsü gibi
symbianin eksiği çok hocam tarayıcı sorunlu sosyal ağlar bişeye yaramaz oyun uygulama bi android veya iosla aşık atamaz ki bunda geliştiriciler para nerdeyse oraya yatırım yapıyolar bi kaç güne kısmet olursa symbianin yanına bide meego koymayı planlıyorum androidi sadece oyun için kullanıyorum ben

mahzunikaya

mahzunikaya

Üye
Yeni nesil akıllı telefonlar iyi güzelde şu şarj sorunu bi çözseler.:birak:

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
biz de symbian adına bir yenilik beklemiyorduk artık zaten :)

punemr123

punemr123

Üye
su jolla cok guzel bi tele benziyor fakat su newkia dan haberi olan var mi

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
tabi biz symbian a güveniyoruz sonuçta o kadar ürünü piyasada hâlâ kullanılıyor

Symbian vakfının çoğunluk hisseleri nokia da, umut etmek zor ama büyük bir firma symbian hisselerini alırsa belki gelişme olur.

MaxipmaN

Üye
şaka mı bu ya boşverr

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...