Cenabetlik!!!

Sponsorlu Bağlantılar

alyz

Üye
    Konu Sahibi
Cenabetlik!!!
Merhaba ben bir soru soracaktım şimdi cenebet olan bir kişi Eyer su bulamazsa ve namaz vaktide çıkacaksa teyemüm güslü alıp kılmalımı yoksa Eve gidip yıkanıp kazamı etmeli

By-HaCk

By-HaCk

Üye
bence eve girip temizlenmeli sonra kaza etmeli.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
cünüp'lük su haricinde birşeyle temizlenmez ilk fırsat buldugunda göl dere gibi yerlerde müsaitse gusül alabilir.yer müsait degilse eve gittiginde hemen gusül alınmalı

alyz

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5435580' Alıntı:
cünüp'lük su haricinde birşeyle temizlenmez ilk fırsat buldugunda göl dere gibi yerlerde müsaitse gusül alabilir.yer müsait degilse eve gittiginde hemen gusül alınmalı

Yok Kardeş yanılıyon teyemümle de alınabilir iyi araştır

By-HaCk

By-HaCk

Üye
bence ile Olmaz o zaman herkes Bişey der ben alimler bu konuda ne diyor diye merak ettim

illaki alimlerden öğrencen diye bişe yok dinimiz akıl ve mantık çerçevesinde hareket etmemizi emreder bu yüzden dülün hangisi sana mantıklı ve doğru geliyorsa o doğrudur ama dürüst olman gerek ben fikrimi söyledim bana bu doğru geliyor gerisi sana kalmış

paradox07

paradox07

Üye
illaki alimlerden öğrencen diye bişe yok dinimiz akıl ve mantık çerçevesinde hareket etmemizi emreder bu yüzden dülün hangisi sana mantıklı ve doğru geliyorsa o doğrudur ama dürüst olman gerek ben fikrimi söyledim bana bu doğru geliyor gerisi sana kalmış

yanılıyorsun kardeş.bence diye başlayan cümleler olmamalı islamda.sonuçta sen de insansın ve aklın seni yetiştiğin ortam çerçevesinde yanıltabilir.sen yanılırsın,forumda yazarsın bence böyle diye,ondan sonra o konu hakkında bilgisi olmayanlar yanlış bilgiyi alır ve bütün vebal sana kalır.aman ha böyle bir şey yapma bir daha.gerçekten tehlikeli bir şey insanları yanlış bilgilendirmek.tamam islam akıl dini ama bencelerle olmuyor her şey.akıl da bir yere kadar.ve hadiste söylenilene göre de islam dinini din alimlerinden öğrenmelisin.

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

paradox07

paradox07

Üye
Merhaba ben bir soru soracaktım şimdi cenebet olan bir kişi Eyer su bulamazsa ve namaz vaktide çıkacaksa teyemüm güslü alıp kılmalımı yoksa Eve gidip yıkanıp kazamı etmeli

teyemmüm guslü?böyle bir kavramın olduğuna emin misin?yakınlarındaki caminin imamına sorsan veya alo fetva hattına sorsan daha iyi olur :oke:

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Dağın başındasın,su yok,namaz vakti ama cünüpsün.O zaman teyemmün olur.Ama evine gitme imkanın varsa namaz vakti çıkıyorsa yani senin sorduğun soruda teyemmün olmaz.

alyz

Üye
    Konu Sahibi
Dağın başındasın,su yok,namaz vakti ama cünüpsün.O zaman teyemmün olur.Ama evine gitme imkanın varsa namaz vakti çıkıyorsa yani senin sorduğun soruda teyemmün olmaz.

ev yakındı ama eve gitme imkanım yoktu güneş batana kadarda gidemezdim onun için teyemüm aldım

- - - Eklendi - - -

okuduysan gökçen abinin verdiği linki orda cevap var:)su bulamadığın yerde teyemmüm ile oluyor:)

Eyw o zaman :)

apk3823

Üye
Bulundugu yerde su bulamazsa namaz vaktide cikiyorsa o zaman teyemmum yapar namazi kilar....suya kavustugu zamanda guslunu yapar...

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
aslında dedeğin yanlış değil bu nedenle hanifi şafi maliki hanbeli meseplari var
uygulamda mantıgına uygun olan bir mesebe uya bilirisn

ynreyhan

Üye
Öncelikle şunu belirteyimki bir namaz vaktinden diğer namaz vaktine kadar cenabet gezmenin cezası üzerimize ateşten elbise giydirilmektir.
Ayrıca namaz vaktinin geçmesiyle üzerine bastığımız taşlar topraklar titremektedir.
Şimdide bir hadis anlatayım
Efendimiz ve sahabisi çölde giderlerken sahabinin birinin abdesti bozulur suları kalmamıştır ama gidecekleri yere çok az yol kalmıştır gidince abdest alırım der efendimiz ona derki oraya kadar yaşayacağını nerden biliyorsun teyemmm et gidincede suyla alırsın buyuruyo.
Birde bizim dinimiz aklımıza uysada uymasada Allah ve Resulünün sözüne uymamızdır. Eğer biz dersekki ben eve gideyim kaza ederim böylesi akla daha uygun derse kendi aklınla dine konu ekleyip yada çıkarmaya kalkarsa kafir olur çünki bir müslüman Allah ve Resulünün emirlerini kendi sanki onlar yannış düşünmüşde benim düşündüğüm doğru diye iddia edemez iddia edende kafirin ta kendisidir dine fitne sokmak işteyen şeytanın uşağıdır.
(su yoksa teyemmüm ile gusledebilir suyu görünce yeninden gusletmesi lazımdır

• Beğen
Tepkiler: johnny_bravo
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Teyemümle gusül olurmu :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ynreyhan arkadaşım bilgi için teşekkürler fakat teyemmüm abdesti farklı gusül abdesti farklı hususlardır. Son cümlenizi "kişi su bulamamış ise Teyemmüm abdesti ile temizlenmeli." şeklinde düzeltirseniz daha doğru bir bilgi nakletmiş olursunuz. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Takipçi Satın Al

Üst Alt