bence eve girip temizlenmeli sonra kaza etmeli.
[ENGİN];5435580' Alıntı:cünüp'lük su haricinde birşeyle temizlenmez ilk fırsat buldugunda göl dere gibi yerlerde müsaitse gusül alabilir.yer müsait degilse eve gittiginde hemen gusül alınmalı
bence ile Olmaz o zaman herkes Bişey der ben alimler bu konuda ne diyor diye merak ettim
illaki alimlerden öğrencen diye bişe yok dinimiz akıl ve mantık çerçevesinde hareket etmemizi emreder bu yüzden dülün hangisi sana mantıklı ve doğru geliyorsa o doğrudur ama dürüst olman gerek ben fikrimi söyledim bana bu doğru geliyor gerisi sana kalmış
Merhaba ben bir soru soracaktım şimdi cenebet olan bir kişi Eyer su bulamazsa ve namaz vaktide çıkacaksa teyemüm güslü alıp kılmalımı yoksa Eve gidip yıkanıp kazamı etmeli

teyemmüm guslü?böyle bir kavramın olduğuna emin misin?yakınlarındaki caminin imamına sorsan veya alo fetva hattına sorsan daha iyi olur![]()

teyemüm abdesti olacaktı![]()
su bulamadığın yerde teyemmüm ile oluyor
Dağın başındasın,su yok,namaz vakti ama cünüpsün.O zaman teyemmün olur.Ama evine gitme imkanın varsa namaz vakti çıkıyorsa yani senin sorduğun soruda teyemmün olmaz.
okuduysan gökçen abinin verdiği linki orda cevap varsu bulamadığın yerde teyemmüm ile oluyor
![]()

aslında dedeğin yanlış değil bu nedenle hanifi şafi maliki hanbeli meseplari varillaki alimlerden öğrencen diye bişe yok dinimiz akıl ve mantık çerçevesinde hareket etmemizi emreder bu yüzden dülün hangisi sana mantıklı ve doğru geliyorsa o doğrudur ama dürüst olman gerek ben fikrimi söyledim bana bu doğru geliyor gerisi sana kalmış
...Yok Kardeş yanılıyon teyemümle de alınabilir iyi araştır
su bulunmassa olurTeyemümle gusül olurmu![]()