Öneri Xperia L Hard Brick

Sponsorlu Bağlantılar

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
Xperia L Hard Brick
Evet beyler çözümü varmı sony'nin programlarını denedim olmadı flashtool da olmadı çünkü hard brick olduğu için flashmode yada fastboot modeye geçmiyor ve titremiyorda gerçekten çözümü olan varsa yardımcı olabilir mi ? (telefonun bootloader kilidi açık)

GELİŞME: bir şekilde pc'nin telefonu görmesini sağladım ama yine ışık yanmıyor titremiyor fastboot ve flashmodeye geçmiyor.sorun şu ki kabloyu takınca pc den ses geliyor ve flashtool şöyle diyor ;
Device connected with USB debugging off
For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

Artık bir el atın beyler

Son düzenleme:

screamofcnc

Üye
Bende 2 sefer oldu, tel xperia ion, çözüm şu: telefonu şarja bağla ve yaklaşık 24 saat şarjda kalsın (telefonun üstünde ışık varsa kırmızıdan yeşile döner zaten, şarj aletinden de kontrol edebilirsin ediyosa ısınır), telefon şarj olduktan sonra telefon belki açılır, açılmaz ise flashlaman gerekir, hepsi bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: taylan08

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
dediğin yönetimi denedim zaten ama dediğim gibi ışık yanmıyordu ve yanmadıda zaten bir ışık yansa yapacağımı biliyorum.Yardım bekliyor... Yani (up up )

TheMadness

TheMadness

Üye
dediğin yönetimi denedim zaten ama dediğim gibi ışık yanmıyordu ve yanmadıda zaten bir ışık yansa yapacağımı biliyorum.Yardım bekliyor... Yani (up up )
Hardbrick... JTAG gerekir büyük ihtimal

• Beğen
Tepkiler: ghstr
ARM_TR

ARM_TR

Üye
Çok ağır hardbrickse anakart değişimine bile gidebilir

Mücahit Güven

Mücahit Güven

Üye
Bende xperia L kullanıcısıyım. Dün hard brick oldu telefonum. Biraz araştırdım. Telefonuna uygun driver,flashtool ve c2105 taoshan .ftf uzantılı dosyası lazım. Flashtooldan Flashlayacaksın .ftf uzantılı dosyayı. Ben açtım. Hatta o şekilde Bootloader kilidinide kapatıyor. Garanti geri geliyor :D

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim dediğin soft brick hatta brick bile değil neyse :D onlar önemli değil o konuları gayet iyi biliyorum ki zaten hard brick olunca qcom un driverları ile çözülüyor sony ile alakası büyük miktarda kesiliyor.ve garanti geri gelmiyor onun için ilk bootloader açarken backup TA yapacaksın garantiye gönderirken Restore TA yapacaksın olayı bu.

goldmobile

goldmobile

Üye
selamün aleyküm arkadaşlar bende de xperia l var 1 aydır sustu ben xperia z romu kurmuştum çalışıyordu fakat bi gün açılmadı aynı konu shibinin dedği gübi flashtool şöyle diyor ;
Device connected with USB debugging off
For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
ama farklı noktası bende telefonu pc bağladığımda ve ya açmak istediğimde bildirim ışığı önce tam yeşil değilde sarı gibi yanıyoor ardından kırmızıya dönüyor ama hiç bir şekilde flashlama yapamıyorum tft dosyası var

goldmobile

goldmobile

Üye
ya arkadaşlar bu konu ne oldu suyamı düşdü benim telefon hala yaıyor

Invoke

Invoke

Üye
ya arkadaşlar bu konu ne oldu suyamı düşdü benim telefon hala yaıyor

Hocam kaç ay olmuş, telefonun hala bozuk mu?

Flashtooltan stock romu flashlayacaksın o ftf dosyasını ama onu yapmadan önce;
1.PC'ye ilgili driverları yüklediğinden emin ol. (bilmiyorsan imzamdaki konudan bak, olmadı googledan youtubedan her yerde var bunlar)
2. Telefonu bayağı bir süre şarj da tut, şarj oluyor/olmuyor boş ver, sen tut.

Sonra dene, bakalım n'olacak.
Gerçekten hardbrickse seni kurtarmaz bu ftf flashlama olayı.

goldmobile

goldmobile

Üye
hocam driverlerde falan sorun yok yüklü fakat pc telefonu bağladıkdan 20.30 saniye sonra görüyor ses tuşlarını basılı olarakda bağlarkende aynı

Invoke

Invoke

Üye
Ses kısmaya basılı olarak bağlayacaksınız, cihazda hiç ışık yanmıyor mu?

goldmobile

goldmobile

Üye
ses kısma ile de bağlarken aynı oluyor ışık bazen yeşil bazen kırmızı bazende hiç yanmıyor ve.s ama pc aynı görüyor

Invoke

Invoke

Üye
ses kısma ile de bağlarken aynı oluyor ışık bazen yeşil bazen kırmızı bazende hiç yanmıyor ve.s ama pc aynı görüyor

hocam ışık yanmasa bile sen flashlamayı dene flashtool ile, seninki hard brick gibi durmuyor. Benzer bir şey yaşamıştım x.ray ile.
birkaç saat şarj da dursun önce.

goldmobile

goldmobile

Üye
hocam şimdi ben öyle görüyorum ki ışıkda bir keramet yok yanı ışık ne renk yanarsa ve ya hiç yanmasa bili pc telefonu aynı şekilde görüyor ses kısma ve ya ses açma basarakda bağlarken de yine bişey deyişmiyor pc aynı görüyor yani tanımıyor flash toolda görmüyor

Invoke

Invoke

Üye
Valla bi fikrim yok, kusura bakma. :/

goldmobile

goldmobile

Üye
sağolun

Takipçi Satın Al

Üst Alt