Iphone Türkiyede Neden Pahalı (açıklama)

Sponsorlu Bağlantılar

kerem.krmoglu

kerem.krmoglu

Üye
    Konu Sahibi
Iphone Türkiyede Neden Pahalı (açıklama)
Herkese hayırlı sağlıklı günler Arkadaşlar.

Hep söylüyoruz iPHONE bizde diğer ülkelere göre neden bu kadar pahalıdır...KDV,ÖTV,vergi v.s. tam olarak nedir ne değildir küçük bir araştırma yaptım

ABD yi baz alarak bir karşılaştırma yapalım.

- ABD de eyaletlere göre değişiklik gösterse de iphone fiyatlarına vergi dahil değil

- Türkiyede ise bu vergilendirme ABD ye karşılık olarak yaklaşık %8 olarak uygulanıyor.

- ABD de iphone 1 yıl garantilidir.Türkiyede ise 2 yıl garantilidir.

- ABD de bu garantiyi iki yıl yapabilmek için 79$ + eyalet vergisi ödemek gereklidir.

- Türkiye ye iphone ithalat üzere getirildiğinden firmalar mecburen %25 ÖTV ödemek zorunda

-ABD de böyle bir ithalat ve vergi yok

- Bir de Türkiye de BTK ya imei kayıt vergisi var. (Yeni açılan Appstore Türkiye mağazası dahil diğer ithalatçı firmalar bu vergiyi BTK ya ödemektedir)

-ABD de böyle bir kayıt durumu yok dolayısıyla vergisi de yok.

Telefon ülkemizde neden pahalı bu konu gayet açıklayıcı olduğu kanısındayım, varın değerlendirmeyi siz yapın...
Herkese hayırlı sağılıklı günler.

• Beğen
Tepkiler: GuiTaRisT111, düca ve Buraxlive

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
kısa ve öz teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: kerem.krmoglu
0MG90

0MG90

Üye
Aynen teşekkürler

fk555897

fk555897

Üye
İyi bilgilendirme teşekkürler.

zx6r

zx6r

Üye
üzerine haddinden fazla kar ekleyen satıcıları unutmuyoruz tabi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
kerem.krmoglu

kerem.krmoglu

Üye
    Konu Sahibi
haddinden fazla eklemeleri bir işe yaramaz diğer piyasalara göre bu yüzden ancak vergiler dahilinde herkesin biçtiği fiyatla satmak zorunda kalıyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
PureFood

PureFood

Üye
Güzel olmuş. Teşekkürler.

esokmen

esokmen

Üye
üzerine haddinden fazla kar ekleyen satıcıları unutmuyoruz tabi

Bak kardesim mesela biz saticiyiz. Bir iphone bes bize "telpa,genpa,kvk,basari" yani orijinal dist. Lerden 2000 tl uzerinde geliyor :) ki iphone 5 her gun satilan bir cihaz degil. Ayrica bunun fiyati atiyorum 2100 tl satis fiyati. Biz bunu 2200 e satamayiz yani fahis karlar yok.

zx6r

zx6r

Üye
Bak kardesim mesela biz saticiyiz. Bir iphone bes bize "telpa,genpa,kvk,basari" yani orijinal dist. Lerden 2000 tl uzerinde geliyor :) ki iphone 5 her gun satilan bir cihaz degil. Ayrica bunun fiyati atiyorum 2100 tl satis fiyati. Biz bunu 2200 e satamayiz yani fahis karlar yok.

Benimde toptan satış bayim var. neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. alış fiyatlarını satış fiyatlarını.satıp satamamak senin müşteri portföyüne kalmış bir şey. bende işler yolunda..

Wayne Roney

Üye
nasıl devlet tarafından soyuluyoruz kanıtı
ya %25 gümrük nedir ya

dmatias

Üye

valla meslektaşlarınıza suç bulmak lazım telefoncu diyince milleti nasıl düdüklerim ondan başka bişey dşünmeyen insanlar canlanıyo gözümüzde

marist

marist

Üye
Gayet net ver açık bir bilgi olmuş, teşekkürler..

Wayne Roney

Üye
valla meslektaşlarınıza suç bulmak lazım telefoncu diyince milleti nasıl düdüklerim ondan başka bişey dşünmeyen insanlar canlanıyo gözümüzde
iphone 5s e heryerde 2500 lira civarı olucak yazıyodu gir sitesine 2149 tl

esokmen

esokmen

Üye
haddinden fazla eklemeleri bir işe yaramaz diğer piyasalara göre bu yüzden ancak vergiler dahilinde herkesin biçtiği fiyatla satmak zorunda kalıyorlar :)
Benimde toptan satış bayim var. neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. alış fiyatlarını satış fiyatlarını.satıp satamamak senin müşteri portföyüne kalmış bir şey. bende işler yolunda..

Bu ise baslamadan once bende boyle dusunuyordum sira sira cevap vericem. Kimse yanlis anlamasin burada kimseye laf atip soz soylemiyorum. Sadece bir tutam anlaticam.

İlk alinti da ki arkadas mesela cok dogru soyluyor cunku artik VATAN , MEDİA MARKT , DARTY , TEKNOSA gibi firmalar var ve insanlar tamamen en dogruyu bunlar biliyor saniyorlar aslinda oyle degil.

Teknosa icin konusalim tabii bu heryerde ayni olacak degil ama su var adamlar bilgisiz ve bilgisiz arastirmadan evet teknosa herseyin en iyidir en ucuzudur diyenleri piyasinin yuksek fiyatlarinda satarlar.

En dandik telefonda teknosa ile aramizda 20 tl fark vardir bizim ki ucuzdur yine kesinlikle orijinal garntilidir. Yaninda kilifini hediye ederiz falan ama adam derki lan burasi ucuz kesin bir b.. Luk var der gider oradan alir kilifi gelir yine bizden alir yani insanlar cahil olunca laf da anlatamazsin.

İkinci alintida ki arkadasa da sunu soyleyeyim. Biz de zamaninda gorduk kendi ustune alinma bak yanlis anlamani istemem. Toptanci lar var boyle telefon getirten ler yada biri dukkan kapatir onun telefonlarini ucuza alip ucuza satar. Ama biz boyle seyler yapmiyoruz insalari kandirmiyoruz.. Dedigim gibi telpa genpa kvk.basari netcell isen evet aliriz. Ama benim toptan bayim var dedigin de demek ki sen bunlar degilsin. Biz insanlara 17 yildir var dukkan ben tabi 5 senedir isin icindeyim kimseye yanlis yapmadik.

İkinci el cihazlarda haklisiniz lafim yok. Cok para var o iste.

Zamaninda gold bayisiydik ilk gold bayilerinden. Birine sattigimiz telefon bozulunca sadece gold yapiyor du garantisini buda ne demek grey diye tabir edilen telefon gercek ama garantisi sahte. Olur mu olmaz.

Kimse ustune alinip yanlis anlamasin ama isin ucu boyle o 1700 tl ye satilan s4 den 50 tl kar edilir maximum jelatini yapistirirsin kilifini verirsin 10 lira bir saat dil dokersin. Gunde de max iki tane satarsin :) kolay is yok arkadaslar isin icine girmeden kimseyi canavar diye etiketlemenin alemi yok.

zx6r

zx6r

Üye
arkadaş doğru söylüyor. işler yolunda olsa bile ceremesini çok çekiyoruz. yaklaşık 10 yıldır piyasadayım.
başarı telpa kvk genpa hepsi ile çalıştım çalışmaktayım. belli başlı çalıştığım firmalar var.

devlet bu işe el atsa yerli telefon üretseler paramız ülkemizde kalsa dış ticaret açığı büyümese milli gelirimiz artsa daha varlıklı piyasaların işlem hacmi daha geniş ekonomik gücü yüksek bir ülke haline gelebiliriz. bak bir telefonla nerelere geldi boyut..

• Beğen
Tepkiler: efeyılmaz ve OttomaN TigeR
esokmen

esokmen

Üye
arkadaş doğru söylüyor. işler yolunda olsa bile ceremesini çok çekiyoruz. yaklaşık 10 yıldır piyasadayım.
başarı telpa kvk genpa hepsi ile çalıştım çalışmaktayım. belli başlı çalıştığım firmalar var.

devlet bu işe el atsa yerli telefon üretseler paramız ülkemizde kalsa dış ticaret açığı büyümese milli gelirimiz artsa daha varlıklı piyasaların işlem hacmi daha geniş ekonomik gücü yüksek bir ülke haline gelebiliriz. bak bir telefonla nerelere geldi boyut..
Devlet vergileri dusurse yeter