Tavsiye Hangi Telefon Kamerada Iyi Ve Neden (xperia Z1-lg G2-iphone5)

Sponsorlu Bağlantılar

Emre3537

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Telefon Kamerada Iyi Ve Neden (xperia Z1-lg G2-iphone5)
Başlikta belirttiğim gibi düşüncelerinizi alalim
iphone 5 değil
iphone 5S

Invoke

Invoke

Üye
Xperia Z1

Neden?

20.7 Megapixel
1/2.3 boyutunda sensörüyle Sony dijital fotoğraf makinelerindeki G Lens'i kullanmış. Sony lensine güveniyor ve 3x dijital zoomda netliği kaybeyeceğimizi iddaa ediyor ve izlediğimiz videolarda da iddaasının haklı olduğunu görüyoruz.
Exmor RS sensörüyle düşük ışıkta bile daha iyi çekim yapmanı sağlar.

Bir de BIONZ dedikleri bir olay var, mobilde honamiyle çıktı bu isim öncesinde sonynin fotoğraf makinelerinde duyardık. Peki bıonz nedir?

Ne olduğunu alıntıladım:
"Bionz, Sony nin geliştirip kullandığı işlemcisine verilen isimdir. Bionz işlemci bildiğim kadarıyla Sony'nin A serisi D-SLR makinelerinde ve ilk kez de DSC-HX1 Compact Digital makinesinde kullanıldı.

Sony HX1 de deklanşöre bastığımızda aslında tam 6 kare resim çeker ve bunları üst üste birleşirerek en doğru görüntüyü oluşturur. Bu işlemleri Bionz işlemciyi kullanarak yapar. Tabi farklı marka makineler farklı işlemcilerle aynı işi yapabilir.

Bu 6 karenin birleştirilerek fotoğrafın oluştrulması sonrasında bu fotoğrafı size görüntülediğimizde keskinliğin azaldığını görebiliriz. "

"katkısı nedır sensore gelen fotografı işler.
diger markalarında kendi isimlendirdikleri işlemcileri var..
marka işlemciyi yenılediginde daha hızlı fotograf işleme daha az pil tuketimi gibi seyler cıkar ortaya..

ozellikle bionz işlemcinin diger marka işlemcilere karsı bir artısı eksisi yok..
"

Emre3537

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z1
Neden?
20.7 Megapixel
1/2.3 boyutunda sensörüyle Sony dijital fotoğraf makinelerindeki G Lens'i kullanmış. Sony lensine güveniyor ve 3x dijital zoomda netliği kaybeyeceğimizi iddaa ediyor ve izlediğimiz videolarda da iddaasının haklı olduğunu görüyoruz.
Exmor RS sensörüyle düşük ışıkta bile daha iyi çekim yapmanı sağlar.

Bir de BIONZ dedikleri bir olay var, mobilde honamiyle çıktı bu isim öncesinde sonynin fotoğraf makinelerinde duyardık. Peki bıonz nedir?
Ne olduğunu alıntıladım:
"Bionz, Sony nin geliştirip kullandığı işlemcisine verilen isimdir. Bionz işlemci bildiğim kadarıyla Sony'nin A serisi D-SLR makinelerinde ve ilk kez de DSC-HX1 Compact Digital makinesinde kullanıldı.

Sony HX1 de deklanşöre bastığımızda aslında tam 6 kare resim çeker ve bunları üst üste birleşirerek en doğru görüntüyü oluşturur. Bu işlemleri Bionz işlemciyi kullanarak yapar. Tabi farklı marka makineler farklı işlemcilerle aynı işi yapabilir.

Bu 6 karenin birleştirilerek fotoğrafın oluştrulması sonrasında bu fotoğrafı size görüntülediğimizde keskinliğin azaldığını görebiliriz. "

"katkısı nedır sensore gelen fotografı işler.
diger markalarında kendi isimlendirdikleri işlemcileri var..
marka işlemciyi yenılediginde daha hızlı fotograf işleme daha az pil tuketimi gibi seyler cıkar ortaya..

ozellikle bionz işlemcinin diger marka işlemcilere karsı bir artısı eksisi yok.. "
tamam

Türe

Türe

Üye
Z1 şu an için önde gözüküyor çıkan örneklere bakarsak.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Lumia 1020 der susarım.

Invoke

Invoke

Üye
Bu arada en kamerasında da Exmor R sensörü var, 2011lerin arka kamerasında Exmor R vardı, sonra bunu geliştirip Exmor RS arkaya, Exmor R öne koydular.

Samet.25

Z1 1. gibi ama i5 in kamerasida super bence

Invoke

Invoke

Üye
iphone 5 ve G2 hakkında da yorum yapmak gerekirse: iphone5 günlük hayyatta gayet işinizi görebilecek kaliteli fotoğraflar çekiyor...
Xperia Z Galaxy S4 ve Lg Optimus G (z1 ve g2den önce duyurulan modeller) Birbirine yakın çekimler yapıyorlar ve gayet de iyiler, Optimus G; Z ve S4ten çok farklı değildi yani. Şimdi bunu neden söyledim? Çünkü Lg'nin dediğine göre kameraları yine 13mpixel ama farklı bir lens kullanmışlar ve Gden G Prodan daha kaliteli bir kamerası var G2'nin yani eğer G nasıl çekiyor biliyorsanız ondan daha iyi olduğundan emin olun. Kısacası o da gayet yeterli ve iş görür olacaktır. Ama bu konuda en iddaalısı Xperia Z1

Emre3537

Üye
    Konu Sahibi
iphone 5 ve G2 hakkında da yorum yapmak gerekirse: iphone5 günlük hayyatta gayet işinizi görebilecek kaliteli fotoğraflar çekiyor...
Xperia Z Galaxy S4 ve Lg Optimus G (z1 ve g2den önce duyurulan modeller) Birbirine yakın çekimler yapıyorlar ve gayet de iyiler, Optimus G; Z ve S4ten çok farklı değildi yani. Şimdi bunu neden söyledim? Çünkü Lg'nin dediğine göre kameraları yine 13mpixel ama farklı bir lens kullanmışlar ve Gden G Prodan daha kaliteli bir kamerası var G2'nin yani eğer G nasıl çekiyor biliyorsanız ondan daha iyi olduğundan emin olun. Kısacası o da gayet yeterli ve iş görür olacaktır. Ama bu konuda en iddaalısı Xperia Z1
ARKADAŞLAR ASLINDA İPHONE 5s yazıcaktım yanlış yazdım seçeneklere

Türe

Türe

Üye
5s cikmadi ki karsilastiralim. iPhone un avantaji cektikten sonra duzenleyecek bir ton kaliteli uygulama olmasi.

Invoke

Invoke

Üye
Aynen, iphone5S ne olacak bilmiyoruz ki ama kamera konusunda çoşturmazlar, eskisi de iş görüyordu ve kaliteliydi yine öyle olur, diye düşünüyorum.

Emre3537

Üye
    Konu Sahibi
bence s4ün üstüne çıkacak 5s

• Beğen
Tepkiler: Samet.25

Emre3537

Üye
    Konu Sahibi
aynen pnpalar hemfikiriz

Üst Alt