Amber ve Kamera gelişmesi

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Amber ve Kamera gelişmesi
Biliyorum defalarca kamera ile alakalı konu açtım yöneticilerden özür dilerim bunun son olmadı dileğiyle;
Amber ile kameralarımız tam anlamıyla kullanılabilecek hale geldi. Zoom yaparken görüntü bozulması olsun beyaz dengesi olsun bayağı düzeldi.
Fakat gece çekimleri ! Gece çekimleri yaparken gerek yerleşik kamera olsun gerekse Nokia Pro Cam olsun çok fazla KARINCALI çıkıyor, şimdi diyeceksiniz normal ama bu normal değil başka kameralarla karşılaştırdığımda fark ortaya çıkıyor.
Neden böyle sadece bende mi aşırı karıncalı yoksa ben Kameramdan fazla bir şey mi bekliyorum?
Sizi de rahatsız etti mi ?

alical33

alical33

Üye
valla o başından beri öyle gece çekimlerinde telefonun hiç titrememsi gerekiyor ben telefonu dik şekilde yere koyup çektiğimde baya bi farkediyor netlik açısından

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
valla o başından beri öyle gece çekimlerinde telefonun hiç titrememsi gerekiyor ben telefonu dik şekilde yere koyup çektiğimde baya bi farkediyor netlik açısından

gece çekimlerinde zaten iso verdiği için titrettiğin zaman resim kayıyor ben ondan bahsetmiyorum neredeyse eski filmlerdeki karıncalanmalar gibi olacak video falan çekiyorum oda ışığı ile aşırı karıncalı

alical33

alical33

Üye

gece çekimlerinde zaten iso verdiği için titrettiğin zaman resim kayıyor ben ondan bahsetmiyorum neredeyse eski filmlerdeki karıncalanmalar gibi olacak video falan çekiyorum oda ışığı ile aşırı karıncalı
ona okadar çok dikkat etmedim ama pro camda isoyu arttırdığımda çok karıncalı oluyor çözümü varmı bilmiyorum

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Oto ayarlarda çekiyorum bayağı karıncalı oluyor
evet iso verince öyle oluyor iso değilde deklanşör süresini 4sn yaparsan çok iyi sonuç alabilirsin

yeminli06

yeminli06

Üye
Aynı sorun bende de var amberden önce böyle değildi kameram , amber yaptım gündüz yakınlaştırınca karıncalanıyor akşam yakınlaştırmasan bile karıncalı oluyor önceden böyle olmadığına eminim yazılımsa bir sorun olabilir mi

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Aynı sorun bende de var amberden önce böyle değildi kameram , amber yaptım gündüz yakınlaştırınca karıncalanıyor akşam yakınlaştırmasan bile karıncalı oluyor önceden böyle olmadığına eminim yazılımsa bir sorun olabilir mi

evet yazılımsal, bir düzeltemediler tam anlamıyla, acayip karıncalanma var . Çok rahatsız edici . Amberden öncesini bilmem ama arkadaşa 820 alacağız amber güncellemesi yapmadan önce karşılaştıracağım her anlamda. Aynı özellikteki kameralar var hiç benimki gibi kötü sonuç vermiyor

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Gece çekiminde benim de şikayetim kırmızı göz telefon da kırmızı göz ayarı yok N8 de vardı gayet güzel çekim yapıyor du ama bunda öcü gibi oluyor

blackcemre

Üye
920 dede aynı sorun var

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Gece çekiminde benim de şikayetim kırmızı göz telefon da kırmızı göz ayarı yok N8 de vardı gayet güzel çekim yapıyor du ama bunda öcü gibi oluyor

Mağazadan indir bu uygulamada kırmızı göz giderici mevcut

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

ben çekerken diyorum son program la düzeltme değil yinede tşk N8 de bir kaç kez flaş patlatdıktan sonra resmi çekiyor

- - - Eklendi - - -

ben çekerken diyorum son program la düzeltme değil yinede tşk N8 de bir kaç kez flaş patlatdıktan sonra resmi çekiyor

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Çekerken düzelten uygulamaya rastlamadım

serinaga

serinaga

Üye

O kadar karıncalı olmaması lazım, hatta tam tersi amber güncelleme sonrası benim telin gece çekimleri daha da iyileşti. Olayı daha da iyi anlayabilmek için bence birkaç resim eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz ...

themardinli

themardinli

Üye
Arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim :D Purewiev teknolojisi var 920'de, yani düşük ışıkta bile süper fotoğraflar demek. Gece çekerken Pro Cam'ı kullanmayın entegre uygulamayı kullanın ya da kullanacaksınız da contrast'ı hafif yükseltin ISO'yu da fazla yükseltmeyin kalite çok düşer en fazla 100 olsun.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
O kadar karıncalı olmaması lazım, hatta tam tersi amber güncelleme sonrası benim telin gece çekimleri daha da iyileşti. Olayı daha da iyi anlayabilmek için bence birkaç resim eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz ...

şu an mobilim eklemeye çalışacağım

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Procam ile fotoğraf çektiğmde geceleri kırmızı gözü kendisi otomatik kaldırdı hiç bir ayar yapmadan çok şaşırdım. Gece çekimlerinde de ıso yu çok yüksek değerlere çekmeyin hatta elinizden geldiğnce pozlama süresini artırın ama 4s çok fazla oluyor bazı durumlarda onun dışında telefon en iyi ISO değerini zaten kendisi ayarlıyor.Benim tavsiyem bu kadar. Çok aşırı uç noktalarda çekmeye çalışırsanız karıncalanma gibi şeyler olması bence normal. Ben amberden sonra daha hiç karıncalı fotoğraf çekmedim.

respection123

Üye
Fotoyu Çektikten Sonra Seçeneklerde Düzenle var Orda Kırp Düzelt var. Oraya gel orda kırmızı göz giderici var. Extra bir uygulamaya gerek yok.

osmanmert99

osmanmert99

Üye
Bende karınca felan yok.

Üst Alt