kullanıcıadları
Üye
Metali seviyor rap de başarılı![]()
Şunu merak ediyorum rap'te başarı seviyen ne kadar ? Metal için diyemeyeceğim fakat rap yapmak için çokta aman aman bir sese ihtiyacın yok.Eğer ben rap yapacağım, zengin olacağım diyorsan gideceksin bir prodüksiyona biriktirdiğin parayı vereceksin sana kasedini yapacaklar, istersen detone olma konusunda dünya markası ol sesini düzeltecekler olacak bitecek.Bize gelen müşterileri, onları bırak ünlüyüm diye geçinen pop, rap müzik yaptığını iddia eden adamları bir görsen.Tamamen bilgisayar yapımılar.Zaten konser anındaki (playback yapmıyor ise) performansı ile gerçek performansı arasındaki fark aşikar.Tabi şu sıralar sesi anlık düzelten makinelerde mevcut...
Sesine güveniyorsan kendini rapte, popta ziyan etme derim çünkü yarışacağın adamlar sesine değil parasına, teknolojisine güveniyor olacaklar.
Aynı incelemeyi rock müzik için ele alırsak genellikle üstteki durumun tam tersi mevcut.En son Iron Maiden konserine gittim ve adamların stüdyo kaydı kadar iyi çalıp söylediklerine tekrardan şahit oldum.Kim ne derse desin, müzik bilgisayardan yapılmamalı, bu işler biraz emek istemeli yoksa ne yapan için değeri kalır ne de dinleyen için.
Şöyle bir alternatifte sunabilirim sana, punk türevi seri konuşan bir vokal olabilirsin.Gorillaz - Blur gruplarının vokalisti "Damon Albarn" gibi,Rage against the machine gibi.Böylece hem rap müzik yapar gibi başarılı olabilir, hemde sadece enstrumanlarınız ile bile insanların tüylerini diken diken edecek bir müzik ortaya koyabilirsiniz.Doğrusunu söylemek gerekirse üste bilgisayar müziklerine karşı takındığım tavır kişisel görüşlerimden ibaret.Rap müziği sevmiyorum fakat rap müzik yapan vokallerin bir grupta söylemesi hoşuma gitmiyor değil.
Bir grupta metal müzik yapıp bir yandan solo çalışmaları yapabilirsin.Hiç kimse seni yadırgamaz (9 yaşında müzik duayeni olduğunu iddia edip gelene geçene puuğzır, iğrenç diyen çocuklar dışında) Tek bir müzik türünde saplanmak zorunda değilsin, zaten bu seni bir süre sonra çok sıradan hale getirir.Gerek bilgi, gerekse yaratıcılık anlamında.
Önceki mesajımda söylediğim şeyi de değerlendir.Ne kadar ileri gitmeyi düşünüyorsun yapacağın müzik ile ? En önemlisi ne yapmak, ne olmak istiyorsun ?
- - - Eklendi - - -
Şöyle bir şeyler mesela ;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
şimdi rap yapan metalci mi olur dicekler 

Böyle saçma sapan bir şey için kıvırmaya ihtiyaç duymam emin ol.