Günlük 18-20 saat ders çalışmak?

Sponsorlu Bağlantılar

Topal Pire

Topal Pire

Üye
Düzenli olarak 4-5-6 saat çalışarak herşeyi yapabilirsin. Saatten sakın korkma zamanla öyle bir alışıyorsun ki daha fazla bile çalışıyorsun.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
seni oyalayan seyleri bi kenara at ve icinden geldigi kadar calis. zoraki saatlerce calisarak basari saglayacagini dusunme. fazla calisma deyince bana kizanlar hic calismadigim halde benden kotu yapti zamaninda. cunku oylesine cozmus oluyolar. sakin kafayla kaptigin kardir. en kolay konu da olsa test cozmeyi ihmal etme. ufak tefek ayrintilar ozellikle basit sorularda can yakar daha onceden tatmissindir bu duyguyu:D

Dumbledore

Dumbledore

Üye
​5-6-7 saat ideal,hedefin yüksekse zamanla saatlerin artacak.

Pro.Leon

Pro.Leon

Üye
Kardesim kazananlar nasil kazaniyor ? Yatrak degil herhalde. Duzenli 5 saati uzerinde calis. Abartiya da kacma.. Hukuk a bile gidersin.

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Kardesim kazananlar nasil kazaniyor ? Yatrak degil herhalde. Duzenli 5 saati uzerinde calis. Abartiya da kacma.. Hukuk a bile gidersin.

Çevremde 5 saat ile hukuk kazanan görmedim :) Hukuk ilk 10 bin ile alıyor.En iyi hukuk bölümü olan üniversiteler istiyorsan ilk 5 bin girmek zorundasın.Bunu yapanlar da lisede 4 senesini derslere veren arkadaşlarımız,kardeşlerimiz :) Yanlış anlama,muhalefet olmak için yazmadım.Hedefine göre değişir bu ders çalışma sayısı.

Edit:5 saat üzeri demişsin,affola gecenin dalgınlığına gittim.

• Beğen
Tepkiler: Pro.Leon
Pro.Leon

Pro.Leon

Üye
Tabii sende haklisin.ama 5 saat demedim. 5 saatin uzerinde dedim :) 5 saatin uzerinde duzenli ders calisirsan kazanabilirsin. Bunu 8 saat ile Tıp a giden arkadasimdan biliyorum.her gun 8 saat ne demek :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bunlar cok buyuk rakamlar benim icim:ehe. hedef tip yada hukuksa ve imkanin varsa maddi acidan zorla kendini ozele git daha iyi fazlasiyla geri alican parani. is bulamama gibi bi durumun yok maasin da iyi olcak daha ne. ukraynada ozel tip baya ucuzmus bu arada:ehe

Invoke

Invoke

Üye
Hacı kişiye göre değişir de açık konuşayım, hiç yoksa matematiğin çok zor tıp.
Eşit ağırlık olsan tamam, sözel diyorsun. Öyle düzenli çalış diyenlere bakma, haklılar ama hem düzenli hem çok çalışman lazım 5-6-7 saat kimseye yetmez, tıp istiyorsan. Çok kasman lazım. Ama rahatta ol, strese lüzum yok. Sürekli çalış ama sürekli çalışmayı kendine zor görmene. Off çalış çalış diye düşünme. Şunu çalışayım bunu da halledelim vs gibi düşün. Hem rahat ol hem çalış. Olduğu kadarı olur zaten elinden geleni yaptıktan sonra baska da yapacak birsey yok duadan baska :D

Matematik kitabı olarak da, sıfırsa eğer matematiğin, Fem'in ilk adımı isini görür. ilk adım olur matematik pro olmazsın ;ama faydalı bence. Sonra da femin normal olanı çok iyi, körfezde iyiydi. Ama ders şart. İyi bir ders şart.

Ve şunu unutma önemli olan LYS.

Umarım hakkında hayırlısı olur.

Astrosman

Astrosman

Üye
    Konu Sahibi
Tüm arkadaşlar sağolun :D ya düzenli çalışma ile günlük en fazla yedi saate kadar yeterli diyorsunuz. Peki ama benim alta yapı eksik tüm lise konularını 6 ay sonra ya yetiştirmem mümkün mu bu şekilde?

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
6'dan sonrası bulanıklık sebebi. :)

MücahitTokgöz

ogrenci adam sinava bigun kala hatmeder kitabi :D

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Legendary.

Legendary.

Üye
Osman yavaş :D

• Beğen
Tepkiler: Astrosman
Invoke

Invoke

Üye
Tüm arkadaşlar sağolun :D ya düzenli çalışma ile günlük en fazla yedi saate kadar yeterli diyorsunuz. Peki ama benim alta yapı eksik tüm lise konularını 6 ay sonra ya yetiştirmem mümkün mu bu şekilde?

Sürekli çalışırsan zamanı boşa harcamazsan yetişir.

- - - Eklendi - - -

ogrenci adam sinava bigun kala hatmeder kitabi :D

Ben lisede hep sınavın oldugu gün ezberler girerdim sınavlara :D Bir gün önce bile değil :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
ilk yazililarda yan siniftan mesajla alirdim cevaplari sonra kotu not alsam da idare ediyodum

• Beğen
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
osmaaaaaan :D aga çalışcam diyon netten çıkmıyon. takıldın 20 saate :D

• Beğen
.caner.

.caner.

Üye
Ben gunde 2 saat calisiyorum duzenli olarak sinavlardan 50 zor aliyorum :ehe Saka bi yana 6-7 saat yeter bence

Superfan

Superfan

Üye
Bence çok çalışmak önemli değil.Önemli olan dolu dolu okumak ve yaşamak.

Kim milyoner olmak ister'e her gün öğrenciler geliyor.ODTÜ'den geliyorum.Hacettepe'den geliyorum.Adamlar 3.soruda eleniyor :ehe Anadolu insanı geliyor 30.000'i kapıp geliyor.Ha o farklı bu farklı deme.Benzer tarzda sorularda olabiliyor.

Neyse belki de sadece sallıyorum.Ben çok çalışmam.Çok başarılıyımdır ama yazılıdan yazılıya :ehe

Üst Alt