1-) Müslümanlığın bütün şartlarını yerine getirmeyini dininden çıkardın türkiyenin sadece %10 unu mu müslüman kabul ettin şimdi sen?
Adam müslanım demek için , Allah var ve inanıyorum demek için islamın bütün şartlarını yerine getirmek mi zorunda.İnsanların dinlerini sen belirleyemezsin müslümanım diyorsa müslümandır.Bir bak bakalım insanların nüfus cüzdanında ne yazıyor Müslüman.
2-) Din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar ve ibadetler bütünü.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Eğer tek dinin İslam olduğunu düşünseydin ''İslam'' derdin.Dinin kelime anlamı bellidir ve ben biz insanlar buna göre anlarız.
O insanlarda gerçek dinin kendi dinleri olduğunu düşünüyorlar onları (milyarlarca insanı) bir çırpıda atamazsın.
Türkiyenin %96.1 ve %99.8 arasındaki Müslüman Nüfusundan %80i Sünni olarak bilmekdedir.
Dinlerin dünyada ki nüfus oranlarıda aşağıda
3-) İlahi dinlemiyorlar ?? Gerçekten ciddi misin? ilahi dinleniliyor bir çok insan tarafından seviliyor. Sagopa Kajmer daha fazla dinleniyor olabilir çünkü rap , müziğinin sözleri ve ritmi insanların ve büyük oranlada genç kesimin ilgisini çekiyor hoşuna gidiyor (2-3 şarkısı benimde hoşuma gider , gerçekten güzeldir.)
Eyvallah
1-ben kimseyi dinden cikarmadim oyle birsey de degil demek istedigim, namaz kilmiyorsa o insan muslumanim diyemez kufre dusmustur.Allah var ve inaniyorum demek musluman olmak icin yeterli degil, bu konu basit bi konu degil arastirmani isterim bildiklerin de yanlislar var zaten benim burda konusmaktaki amacim birseyleri duzeltmek(cok birsey bilmiyorum bakin tekrar soyluyorum sonra yanlis anlasilmayim,sadece guvendigim kaynak yeter o yuzden boyle konusuyorum)nufus cuzdanina bak demissin ben ne dedim, onlar kagit ustunde musluman dedim farkli birsey soylemedim, ahirette kimlik kontroluyle alinmiyor iceriye..
2-bir musluman dini bu sekilde tanimlamaz,amacim sana laf etmek degil yanlis anlama,Hz.İsa zamaninda Hristiyanlik vardi ve onu yasayanlar Musluman gibi degerlendirilecek ama simdi son din İslam nasil digerlerinden soz edebilirsin?wikipediyi delil gostermissin yine,bilimsel konularda bile o siteyi ciddiye almami bekleme isteyen kafasina gore duzeltiyor ekliyor cikariyor vs. Vs..
-- o milyarlarca insani bir cirpida atarim,acipta İlahi Kitaplarini okumamis insanlari gelipte savunma bana,acip okusalar onlarda anlayacaklar tabii onuda degistirmedilerse ki degisti.İncile gore de Tevrata gore de son din İslamdir sadece kabul edemiyorlar,onlara ağır geliyor rahat yasamaya alistiklari icin..
/- ya yine wikipediyi kaynak gostermissin

3-ilahi dinleniyor mu,bi annem babannem dinliyor artik da ne anliyorlar?yada ne anlayabilirler ki ne anlatiyor? Yilda kac kopya satiyor? İlahi tarzininda cok azinligik kismi is gorur,gercekten birsey anlatabilir tipki rapte oldugu gibi..herkes rapte isyani anlatirken sago imani anlatti yani nasil kullandigindan sorumlusun muzigi..sen yazmamistin da soyleyim yinede, hani calgi yoktu islamda?ilahi dini birsey? Nasil oluyor bu ikisi? Neyi neden yaptigin onemli,niyetin onemli burada..