Sago'ya İlluminati Diyenler

Sponsorlu Bağlantılar

UpOneTR

UpOneTR

Üye
1- Türkiyenin %90'ından fazlası Müslüman şimdi sen bana dini kullanmasının mantıksız olduğunu mu söylüyorsun?

2-Dinsiz daha fazla demişsin Dünyada dinsiz olan insanlar çok azınlıktır.Din dediğinde insanın aklına müslümanlık hristiyanlık yahudilik vs gelir.

3-Dinden kastının müslümanlar olduğunu varsayarsamda , Her şanatçı ilk önce kendi ülkesinde dinlnir ve ünlenir sanatını icra ettiği dile göre o dili konuşan toplumlar tarafından dinlenir izlenir vs. Dolayısıyla ilk önce hayran toplaması için islam üzerinde durması gerekir ki türkiyedeki insanların bir çoğunun beğenisini kazanabilsin.

Sagopa Kajmer çıkıp ateitslikle ilgili şeyler söyleseydi bu sevginizin saygınızın sonsuz bir nefret olacağını düşünüyorum.Ve sonucunda da Türkiyede sevilmeyen insanların aklına fesat sokan bir insan olarak anılırdı hayranı filanda olmazdı.

Cevabını merakla bekliyorum benim söylediklerimde matık hatası varsa lütfen yaz ben seninkileri yazdım.
'' ;)''

Forumda dini konuda tartışma yapılmaması gerekmiyomuydu?

• Beğen
Tepkiler: maxidor

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
1- Türkiyenin %90'ından fazlası Müslüman şimdi sen bana dini kullanmasının mantıksız olduğunu mu söylüyorsun?

2-Dinsiz daha fazla demişsin Dünyada dinsiz olan insanlar çok azınlıktır.Din dediğinde insanın aklına müslümanlık hristiyanlık yahudilik vs gelir.

3-Dinden kastının müslümanlar olduğunu varsayarsamda , Her şanatçı ilk önce kendi ülkesinde dinlenir ve ünlenir sanatını icra ettiği dile göre o dili konuşan toplumlar tarafından dinlenir izlenir vs. Dolayısıyla ilk önce hayran toplaması için islam üzerinde durması gerekir ki türkiyedeki insanların bir çoğunun beğenisini kazanabilsin.

Sagopa Kajmer çıkıp ateitslikle ilgili şeyler söyleseydi bu sevginizin saygınızın sonsuz bir nefret olacağını düşünüyorum.Ve sonucunda da Türkiyede sevilmeyen insanların aklına fesat sokan bir insan olarak anılırdı hayranı filanda olmazdı.

Cevabını merakla bekliyorum benim söylediklerimde mantık hatası varsa lütfen yaz ben seninkileri yazdım.
'' ;)''

Ha bu arada şimdi gerçekleri söylediğim için bana bir ara Türkiye düşmanı damgası vurmuşlardı şimdide ateist filan ilan ederler...
Elhamdülillah Müslümanım

kesinlikle haklısın

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Kusura bakmayın arkadaşlar kimseye hakaret etmeden konuşuyoruz tartışıyoruz.Daha çok yazdıklarımızla alakalı cevaplar verirseniz sonuca daha kolay ulaşırız.

• Beğen
crazy_burhan

crazy_burhan

Üye

3-Dinden kastının müslümanlar olduğunu varsayarsamda , Her şanatçı ilk önce kendi ülkesinde dinlenir ve ünlenir sanatını icra ettiği dile göre o dili konuşan toplumlar tarafından dinlenir izlenir vs. Dolayısıyla ilk önce hayran toplaması için islam üzerinde durması gerekir ki türkiyedeki insanların bir çoğunun beğenisini kazanabilsin.

Cevabını bekliyorum.Benim söylediklerimde mantık hatası varsa lütfen yaz ben seninkileri yazdım.
'' ;)''

Ha bu arada şimdi gerçekleri söylediğim için bana bir ara Türkiye düşmanı damgası vurmuşlardı şimdide ateist filan ilan ederler...
Elhamdülillah Müslümanım

Sonunda elinde birseyleri olupta konusan birisi cikti,canimsin :) simdi bende yazayim :)
1-Turkiyenin %90 i 'kagit uzerinde' musluman,islamin kac sartini yerine getiriyor o dedigin kisim? Ben soyleyim,%10 bile etmez,keske dedigin gibi %90 i musluman olsa da ben yanilsaydim

2-dinsiz daha fazladir cunku Allah katinda tek din İslamdir,gerisi zamaninda geldi gecti ama İslamla hepsi son buldu bu yuzden bakalim dunyada kac musluman var ? Abartalim ve 1.5milyar diyelim, %20 eder yani %80 dinsiz kesim yine
3-eger oyleyse neden insanlar ilahi vs dinlemiyorda onu dinliyor? Dini kullanmak demeyelimde dini her aninda yasayan birisi desek daha uygun duser,muzik onemlidir ve de buyuk bir kitle var arkasinda yani birseyler anlatmasi gerekiyor anlatabiliyor muyum,ilmiyle amel etmesi gerekiyor ki buda yanlis anlasiliyor,cok birsey bildigimden soylemiyorum yanlis anlama ama ben bile birseyler ogrendikce onu aktarma ihtiyaci hissediyorum,boylede olmasi gerektigine inaniyorum muzik onemli bir faktor burada..

Ateist olsun baska birsey olsun dusuncesi yanlissa tepkim vardir herdaim,bana gore degil hakikate gore yanlissa.. olmasi gerekende bu degil mi zaten?sana Turkiye dusmani diyenler onlarin dusuncesine ters birsey soylemissindir onlarda cevap bulayinca boyle demistir,muslumanligina ben laf edemem haddim degildir,namaz kiliyorsan ve birisi bunu derse vay o kisinin haline.. rastgelsin..

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Dinsiz kavrami ne zamandan beri İslam disindaki dinlere inananlar icin de kullanilir oldu?
İlginc...

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve Emma-Watson
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Dinsiz kavrami ne zamandan beri İslam disindaki dinlere inananlar icin de kullanilir oldu?
İlginc...
İslam dışındaki bazı kişilerde dinim var der saygı duyarım ama hakikat olarak Tek Din İslamdır ;)

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Hakikat din kavramindan bahsetmiyorum. Dinsiz kavramindan bahsediyorum.
Dinsiz kelimesinin anlamini bildiginizden emin misiniz?

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve Emma-Watson
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
dinsiz=ateist ???

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Sonunda elinde birseyleri olupta konusan birisi cikti,canimsin :) simdi bende yazayim :)
1-Turkiyenin %90 i 'kagit uzerinde' musluman,islamin kac sartini yerine getiriyor o dedigin kisim? Ben soyleyim,%10 bile etmez,keske dedigin gibi %90 i musluman olsa da ben yanilsaydim

2-dinsiz daha fazladir cunku Allah katinda tek din İslamdir,gerisi zamaninda geldi gecti ama İslamla hepsi son buldu bu yuzden bakalim dunyada kac musluman var ? Abartalim ve 1.5milyar diyelim, %20 eder yani %80 dinsiz kesim yine
3-eger oyleyse neden insanlar ilahi vs dinlemiyorda onu dinliyor? Dini kullanmak demeyelimde dini her aninda yasayan birisi desek daha uygun duser,muzik onemlidir ve de buyuk bir kitle var arkasinda yani birseyler anlatmasi gerekiyor anlatabiliyor muyum,ilmiyle amel etmesi gerekiyor ki buda yanlis anlasiliyor,cok birsey bildigimden soylemiyorum yanlis anlama ama ben bile birseyler ogrendikce onu aktarma ihtiyaci hissediyorum,boylede olmasi gerektigine inaniyorum muzik onemli bir faktor burada..

Ateist olsun baska birsey olsun dusuncesi yanlissa tepkim vardir herdaim,bana gore degil hakikate gore yanlissa.. olmasi gerekende bu degil mi zaten?sana Turkiye dusmani diyenler onlarin dusuncesine ters birsey soylemissindir onlarda cevap bulayinca boyle demistir,muslumanligina ben laf edemem haddim degildir,namaz kiliyorsan ve birisi bunu derse vay o kisinin haline.. rastgelsin..

1-) Müslümanlığın bütün şartlarını yerine getirmeyini dininden çıkardın türkiyenin sadece %10 unu mu müslüman kabul ettin şimdi sen?
Adam müslanım demek için , Allah var ve inanıyorum demek için islamın bütün şartlarını yerine getirmek mi zorunda.İnsanların dinlerini sen belirleyemezsin müslümanım diyorsa müslümandır.Bir bak bakalım insanların nüfus cüzdanında ne yazıyor Müslüman.

2-) Din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar ve ibadetler bütünü.

Eğer tek dinin İslam olduğunu düşünseydin ''İslam'' derdin.Dinin kelime anlamı bellidir ve ben biz insanlar buna göre anlarız.

O insanlarda gerçek dinin kendi dinleri olduğunu düşünüyorlar onları (milyarlarca insanı) bir çırpıda atamazsın.

Türkiyenin %96.1 ve %99.8 arasındaki Müslüman Nüfusundan %80i Sünni
olarak bilmekdedir.
Dinlerin dünyada ki nüfus oranlarıda aşağıda

3-) İlahi dinlemiyorlar ?? Gerçekten ciddi misin? ilahi dinleniliyor bir çok insan tarafından seviliyor. Sagopa Kajmer daha fazla dinleniyor olabilir çünkü rap , müziğinin sözleri ve ritmi insanların ve büyük oranlada genç kesimin ilgisini çekiyor hoşuna gidiyor (2-3 şarkısı benimde hoşuma gider , gerçekten güzeldir.)

Dini kullanmak demeyelimde dini her aninda yasayan birisi desek daha uygun duser,muzik onemlidir ve de buyuk bir kitle var arkasinda yani birseyler anlatmasi gerekiyor anlatabiliyor muyum,ilmiyle amel etmesi gerekiyor ki buda yanlis anlasiliyor,cok birsey bildigimden soylemiyorum yanlis anlama ama ben bile birseyler ogrendikce onu aktarma ihtiyaci hissediyorum,boylede olmasi gerektigine inaniyorum muzik onemli bir faktor burada..

Eyvallah :oke:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Galla ben yoruldum tartismaktan. Cunku ne zaman tartissak bir turlu anlatamiyorum. Sorun bende mi karsimda mi bilemiyorum. Tartisacaksaniz devam edin. Ben cekiliyorum.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
dinsiz=ateist ???

Herhangi bir dine mensup olmayan inanmayan kimse.

- - - Eklendi - - -

Galla ben yoruldum tartismaktan. Cunku ne zaman tartissak bir turlu anlatamiyorum. Sorun bende mi karsimda mi bilemiyorum. Tartisacaksaniz devam edin. Ben cekiliyorum.

Çekilme güzel kardeşim gel haklısın haklıyım biz niye pes ediyoruz onlar etsin.

Bu arada şu lensle ilgili bir ara rahatsız edeyim seni :sirit:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

- - - Eklendi - - -

Gercekten cok yoruldum ya... Karsidakine bir sey anlatmak gercekten cok zor. Su bir ay icinde inek oldum, gerizekali oldum, irkci oldum, ayrimci oldum, ateist oldum... Daha neler neler... Bosuna sinirleniyorum baska bir sey degil... Karsimdaki genelde ayni kisi oluyor... O yuzden bir sureligine fazla tartismaya girmesem iyi...

Tabi ki. :D Pm at konusalim. :tebessüm:

Metin MF

Metin MF

Üye
neyi tartışıyonuz :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Samet.25 ve maxidor
Sago.Kaf-Kef

Sago.Kaf-Kef

Üye
Arkadaş kendini çözmüş.

Samet.25

Herkes bi telden caliyo birakin adam ne yapiyosa yapsin siz niye kendinizi yoruyonuz

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye

- - - Eklendi - - -

ben onların anlamını biliyorum oğuzhan sormuşki dinsiz diye neye diyorsun diye bende ateist=dinsiz dedim soru işaretleride sorun ne anlamında ;)

crazy_burhan

crazy_burhan

Üye
İlginc...

Bir ulkede elindeki para kaldirildi ve yeni para kullaniliyorsa parasizsindir,tanimlarda kalma olayin ozune bak der Mevlana ;)

Üst Alt