Anakart

Sponsorlu Bağlantılar

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
Anakart
Geçenlerde yine konu açmıştım anakartla ilgili ama burada başka bir şey soracağım.
Arkadaşlar pc topluyorum anakartta kararsız kaldım asus z87 serisi alacağım ama hangi modelini alacağıma karar veremedim.Aklımda şu seçenekleri var asusun hangisi iyidir acaba?
ASUS Z87 Grphon
ASUS Z87Rro
ASUS Z87-C
ASUS Z87-A
ASUS Z87-WS
ASUS Z87 Pro
ASUS Z87 Sabertooth

daha iyisi varsa yazabilirsiniz(ama bütçesi en fazla 700-750 tl ye kadar çıkabilir)

hikmet366

hikmet366

Üye
o zaman asus formula v ye bak tam canavar :)

- - - Eklendi - - -

ama tabı bunlaran önericeğım kart z87 pro

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

ona kalırsa maximus VI da çıkta ama pahalı o dediğinin fiyatı 750 yi geçmiyosa düşünürüm

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

dediğini araştırdım onun soketi benim işlemciye olmuyo fiyatı çok iyi uygun ama maalesef soketten kaçırıyoruz :D

hikmet366

hikmet366

Üye
olsun :) şans

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşım iyi misin sen ?
700 lira bir anakarta akıl mantık işimi ???
uçak kaldırmayacaksın...
max 400 TL lik bir anakart yeterli. gerisi israf olur ekstra bir fayda göremezsin

ASUS z87-A alırsın olur biter. gereksiz yere para dökmeye ne gerek var ?

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım iyi misin sen ?
700 lira bir anakarta akıl mantık işimi ???
uçak kaldırmayacaksın...
max 400 TL lik bir anakart yeterli. gerisi israf olur ekstra bir fayda göremezsin

ASUS z87-A alırsın olur biter. gereksiz yere para dökmeye ne gerek var ?

ama herkes sen gibi düşünmüyo.İyi anakart her zaman bi adım önde olur diyorlar.Gerek dayanıklılığıyla gerek OC desteğiyle gibi
ben de bir kere alacağım, almışken iyisini almak istiyorum.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ama herkes sen gibi düşünmüyo.İyi anakart her zaman bi adım önde olur diyorlar.Gerek dayanıklılığıyla gerek OC desteğiyle gibi
ben de bir kere alacağım, almışken iyisini almak istiyorum.
arkadaşım o herkes kim ?
o herkes kaç kere pc toplamış kurmuş ?
kaç kişiye sistem hazırlamış...

şuan istersen 10 bin liralık sistem kur. ömrü 4 yıl...
3 bin liralıkta kursan ömrü 4 yıl... ama kalan 7 bin lira ile 2 tane 4 yıllık daha sistem kurabilirsin..

saçma sapan şeylere inanma...
aynı işi yapacak anakarta 350 yerine gidip 700 tl verilmez...

bir kere overclock anakartın elinde olan bişey değil.. işlemci ne kadar overclock olursa anakart o kadarını yapar..
her işlemcinin overclock değerleri farklıdır.

dayanıklılık asıl gereksiz konu zaten. kasanın içinde duracak karta ne olmasını bekliyorsun ??
savaşa girmeyecek kasada duracak. ki ASUS anakartlar 5 yıl tık demez.

ben zenginim israf yapacam dersen git al 10bin liraya sistem keyfin bilir

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi

arkadaşım o herkes kim ?
o herkes kaç kere pc toplamış kurmuş ?
kaç kişiye sistem hazırlamış...

şuan istersen 10 bin liralık sistem kur. ömrü 4 yıl...
3 bin liralıkta kursan ömrü 4 yıl... ama kalan 7 bin lira ile 2 tane 4 yıllık daha sistem kurabilirsin..

saçma sapan şeylere inanma...
aynı işi yapacak anakarta 350 yerine gidip 700 tl verilmez...

bir kere overclock anakartın elinde olan bişey değil.. işlemci ne kadar overclock olursa anakart o kadarını yapar..
her işlemcinin overclock değerleri farklıdır.

dayanıklılık asıl gereksiz konu zaten. kasanın içinde duracak karta ne olmasını bekliyorsun ??
savaşa girmeyecek kasada duracak. ki ASUS anakartlar 5 yıl tık demez.

ben zenginim israf yapacam dersen git al 10bin liraya sistem keyfin bilir

aslında doğru söylüyosn kardeşim artık anakarta verecek param yok :)
peki sen ne önerirsin?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Toplam bütçeni söylemelisin ona göre dengeli güzel bir kasa hazırlanır.

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
Toplam bütçeni söylemelisin ona göre dengeli güzel bir kasa hazırlanır.
bak kardeş benim tam 3.000 ₺ bütçem var ve şu özelliklerde birşey almak istiyorum(buraya anakartı yazmıyacağım boş kalacak)
Anakart: Size bağlı
İşlemci: İntel Core i7 4770 olsun şimdilik k dan vazgeçtim
Ekran Kartı: (En çok bütçeyi buna ayırmak istiyorum oyun oynamayı seviyorum aynı zamanda program yapmakla da uğraşıyorum acaba buna göre işlemciyi core i7 mi alsam yoksa i5 yeter mi?Ona göre ekran kartına daha fazla bütçe ayarlıyacağım.)(Şimdilik bu seçimlere göre)Nvidia GTX 760Ti
RAM:Sizin bir başka konumda önerdiğiniz 2X4 8 GB lik Dual Kit'li 1866 Mhz hızlı 1.5V Ram
HDD : 2TB lik bir şey
Kasa:Dark Viper 750W 80+ 2xUsb 3.0, 2xUsb 2.0, 38CM VGA Uyumlu, 12CM kırmızı LED Fanlı Mid Tower Performans Kasası(241.80 TL) Bu arada şunu da sormadan edemiyeceğim ben pcmde fazla usb soketi olmasını istiyorum bunun bildiğim kadarıyla kasayla ve anakartla alakası var lütfen daha iyi kasa önerecekseniz usb giriş desteğinin ve kasanın içindeki fanın fazla olmasına ve 750W 80+PSU'lu bir kasa veya PSU'suz da olabilir ucuzsa bir kasa olmasına dikkat edin anakart için de usb giriş soket sayısının fazla olması işime yarıyacaktır hatta anakartta intel thunderbolt teknolojisi olması vazgeçilmezlerimdendir bu kriterlere göre arama yaparsanız sevinirim.Bir de şu soru var aklımda benim alacağım bu kasa mid tower kasa acaba bu nedir ve tower veya big tower daha mı iyidir ne farkeder?
Ekran:Daha belirleyemedim ama ucuz bir ekran arıyorum hd çözünürlüğü olsun ama ucuzundan olsun istiyorum bi yardımcı olursanız buna da sevinirim.

- - - Eklendi - - -

bak kardeş benim tam 3.000 ₺ bütçem var ve şu özelliklerde birşey almak istiyorum(buraya anakartı yazmıyacağım boş kalacak)
Anakart: Size bağlı
İşlemci: İntel Core i7 4770 olsun şimdilik k dan vazgeçtim
Ekran Kartı: (En çok bütçeyi buna ayırmak istiyorum oyun oynamayı seviyorum aynı zamanda program yapmakla da uğraşıyorum acaba buna göre işlemciyi core i7 mi alsam yoksa i5 yeter mi?Ona göre ekran kartına daha fazla bütçe ayarlıyacağım.)(Şimdilik bu seçimlere göre)Nvidia GTX 760Ti
RAM:Sizin bir başka konumda önerdiğiniz 2X4 8 GB lik Dual Kit'li 1866 Mhz hızlı 1.5V Ram
Kasa:Dark Viper 750W 80+ 2xUsb 3.0, 2xUsb 2.0, 38CM VGA Uyumlu, 12CM kırmızı LED Fanlı Mid Tower Performans Kasası(241.80 TL) Bu arada şunu da sormadan edemiyeceğim ben pcmde fazla usb soketi olmasını istiyorum bunun bildiğim kadarıyla kasayla ve anakartla alakası var lütfen daha iyi kasa önerecekseniz usb giriş desteğinin ve kasanın içindeki fanın fazla olmasına ve 750W 80+PSU'lu bir kasa veya PSU'suz da olabilir ucuzsa bir kasa olmasına dikkat edin anakart için de usb giriş soket sayısının fazla olması işime yarıyacaktır hatta anakartta intel thunderbolt teknolojisi olması vazgeçilmezlerimdendir bu kriterlere göre arama yaparsanız sevinirim.Bir de şu soru var aklımda benim alacağım bu kasa mid tower kasa acaba bu nedir ve tower veya big tower daha mı iyidir ne farkeder?
Ekran:Daha belirleyemedim ama ucuz bir ekran arıyorum hd çözünürlüğü olsun ama ucuzundan olsun istiyorum bi yardımcı olursanız buna da sevinirim.

: dan sonra yazılan d leri gülücük olarak algılamış sistem :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tmm müsait bir zamanimda yazarım buraya.
İlk olarak şunu söyleyeyim. i5 herşeye yeter. Oyun için fazla bile.
Sana gerekli olan ssd
sistemde ssd olursa performansın tavan yapar.
Hdd ile yavaşlıktan kurtulamazsın :)

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
Tmm müsait bir zamanimda yazarım buraya.
İlk olarak şunu söyleyeyim. i5 herşeye yeter. Oyun için fazla bile.
Sana gerekli olan ssd
sistemde ssd olursa performansın tavan yapar.
Hdd ile yavaşlıktan kurtulamazsın :)

kardeş böyle bile sistem 3000 lirayı geçiyor kısacak yer arıyorum sen de gelmişsin bi de ssd al diyorsun :D
ssdye gerek yok kardeş

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
monitörüde kaliteli seçtim biraz 3080TL ekran kartıda gtx770 oldu.
eksik kalan dvd rom da alırsın bi tane

senin yazdıgın kasanın powerı iyi görüne bilir ama inanki o kadar iyi değil. 300R kasa taş gibi powerıda öyle :oke:
kasanın önünde 2 tane usb3/2 var çok usb istemişsin napacaksın bilmemde çok lazımsa 5-10 liraya usb çoklayıcı al
fazlası görüntü kirliliği yapıyor ön tarafta.. anakartın arkasında 8 tane var zaten

son olarak thunderbolt u ne yapacaksın ona anlam veremedim. daha yeni yeni gelişen bir teknoloji.
zaten anakartlarda bulunmuyor. olanıda 600-700tl

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
monitörüde kaliteli seçtim biraz 3080TL ekran kartıda gtx770 oldu.
eksik kalan dvd rom da alırsın bi tane

senin yazdıgın kasanın powerı iyi görüne bilir ama inanki o kadar iyi değil. 300R kasa taş gibi powerıda öyle :oke:
kasanın önünde 2 tane usb3/2 var çok usb istemişsin napacaksın bilmemde çok lazımsa 5-10 liraya usb çoklayıcı al
fazlası görüntü kirliliği yapıyor ön tarafta.. anakartın arkasında 8 tane var zaten

son olarak thunderbolt u ne yapacaksın ona anlam veremedim. daha yeni yeni gelişen bir teknoloji.
zaten anakartlarda bulunmuyor. olanıda 600-700tl

Tavsiye icin tesekkurler ama degistirecegim bi kac parcasi da yok degil

Takipçi Satın Al

Üst Alt