Bahçemizde ki fosiller...

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Bahçemizde ki fosiller...
Arkadaşlar bahçemiz de bu ve bunlara benzer yüzlerce fosil bulunmakta. kimileri bunlara kimileri badem e kimileri değişik değişik canlılara benzemekte.

bu fosillerin tarihini nasıl öğrenebiliriz acaba ?

ve bizim bahçenin çevresin de hiç su veya su göleti gibi su kaynakları yok. deniz yıldızı bahçemiz de nasıl fosilleşmiş olabilir ?

bunlarda fotoğrafları :

_RYUK_

_RYUK_

Üye
müze yetkililerine hacer ver onlar yardımcı olurlar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: -efşan
mcnpl4

mcnpl4

Üye
burda da vardi ama bu kadar guzeli yok:D alt yapu calismasi icin kazip yerine getirdikleri toraktaydi hep. nerden getirdiler kimbilir

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi

1-2 tanesını kendıne sakla oyle haber ver :)

İnsanın gözü doymaz. 1-2 tane neyime yetecek :)

- - - Eklendi - - -

burda da vardi ama bu kadar guzeli yok:D alt yapu calismasi icin kazip yerine getirdikleri toraktaydi hep. nerden getirdiler kimbilir
işte ilginç.. nereden geldiklerini bilmiyoruz. acaba kaç yıllık bunlar. bahçemiz önce den sular altındamıydı da bu tür deniz canlısı fosillere rastlıyoruz...

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Arkadaşlar bahçemiz de bu ve bunlara benzer yüzlerce fosil bulunmakta. kimileri bunlara kimileri badem e kimileri değişik değişik canlılara benzemekte.

bu fosillerin tarihini nasıl öğrenebiliriz acaba ?

ve bizim bahçenin çevresin de hiç su veya su göleti gibi su kaynakları yok. deniz yıldızı bahçemiz de nasıl fosilleşmiş olabilir ?

bunlarda fotoğrafları :

zuhahahahaha evinizin yakınlarında su göleti yok bu deniz canlıları nasıl gelmiş sorusuna
aklıma gelen en mantıklı cevap

sizin evin inşatında deniz kumu kullanılmış :) çok ta şaşıralcak bir durum değil köpek balıgının dişi bile çıkar

fosilleri bir yere götürüpte tarihini araştırıyım deme eve çürük raporu verirler evi boşaltmanızı isterler

bir evin betonunadan alınmış numunede deniz kabukları görünüyorr

mcnpl4

mcnpl4

Üye
eskiden deniz kiyisi olan bi bolgeden de getirilmis olabilir ev yapilirken. sonucta temel memel derken etrafi cukur kaliyo doldurmak icin toprak lazim. fosilli daha verimli olur diye dusunmuslerdir belki:ehe ev icin deniz kumu kullanacaklarini sanmam

- - - Eklendi - - -

o tas da guzelmis iyi sala asinir gider desenler

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
zuhahahahaha evinizin yakınlarında su göleti yok bu deniz canlıları nasıl gelmiş sorusuna
aklıma gelen en mantıklı cevap

sizin evin inşatında deniz kumu kullanılmış :) çok ta şaşıralcak bir durum değil köpek balıgının dişi bile çıkar

fosilleri bir yere götürüpte tarihini araştırıyım deme eve çürük raporu verirler evi boşaltmanızı isterler

bir evin betonunadan alınmış numunede deniz kabukları görünüyorr

arkadaşım ben evin yakınında demedim ki :) bizim bahçeden dedim. bizim bahçenin yakının da hiçbir ev yok. hepsi meyve ağaçları... yain dışarıdan getirilmesi imkansız çünkü bildiğimiz bahçe bu :) on değil yüz değil binlerce fosil var

- - - Eklendi - - -

eskiden deniz kiyisi olan bi bolgeden de getirilmis olabilir ev yapilirken. sonucta temel memel derken etrafi cukur kaliyo doldurmak icin toprak lazim. fosilli daha verimli olur diye dusunmuslerdir belki:ehe ev icin deniz kumu kullanacaklarini sanmam

- - - Eklendi - - -

o tas da guzelmis iyi sala asinir gider desenler

evin yakının da olduğunu kim söyledi yav vbahçede dedim ben .:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bahce deyince ilk akla gelen ev bahcesi

• Beğen
Tepkiler: haydaravısyon
RecepBerkA

RecepBerkA

Üye
Eskiden ege karaydi anadolu denizdi sonra denge yuzunden (ismi aklima gelmedi) anadolu yukari cikti ege de coktu o zaman dan kalma olabilir

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Eskiden ege karaydi anadolu denizdi sonra denge yuzunden (ismi aklima gelmedi) anadolu yukari cikti ege de coktu o zaman dan kalma olabilir

senin dediğin çok çok eski bir zamana dayanıyor... olabilir mi bilmiyorum ki... bizim bulunduğumuz yer akdeniz/HATAY .. hatayın tarihine baktım da çok eskilere dayanıyor... yani en az 4-5 asır önce su falan yok

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Eskiden göl tarzı bişey vardır göl kurumuş canlılarda fosilleşmiş olabilir

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Eskiden göl tarzı bişey vardır göl kurumuş canlılarda fosilleşmiş olabilir

ama deniz yıldızları göller de bulunmaz ki... çoook büyük bir göl olacak ki deniz yıldızları vb hayvanlar orada yaşasın

_RYUK_

_RYUK_

Üye
evde karbon testi yap :) ne zamana ait olduğunu bul :)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bir tane tas ilgi cekici :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
demek ko baya eskiden denizmis o zamandam kalma

- - - Eklendi - - -

deniz canlilarini tanimak icin yararli olur bunlar:D yabancilar duymasin buma da atlarlar

Haluk.

Haluk.

Üye
Taş ve midye. Biri atmıştır bahçeye

Takipçi Satın Al

Üst Alt