Uno Friends Mağazada

Sponsorlu Bağlantılar

OozyStaw

OozyStaw

Üye
    Konu Sahibi
Uno Friends Mağazada

Evet arkadaşlar sevilen oyun Türkçe dil desteğiyle beraber mağazadaki yerini almış bulunmaktadır Xbox kapsamında piyasa sürülen oyun 51mb wi-fi indirmesi gerektirmektedir. Oyun sadeec online oynanmaktadır , çevrim dışı oynayabileceğiniz versiyonuna
Adresinden ulaşabilirsiniz , fakat 4.99 $ ( 11 TL ) ücreti bulunmaktadır , deneme sürümü mevcuttur.Oyunun Kurallarına gelirsek basit bir şekilde anlatmaya başlıyayım :

Oyunu telefondan oynayanlar için anlatacağım

-Amaç elimizdeki kartları ilk bitirmek
-Atacağımız kart ortadaki kart ile ya aynı renk ya da aynı sayı olmak zorunda
-Kart atarken elimizdeki en büyük kartları atmamız yararımıza olacaktır , çünkü oyun sonunda birisi sizden önce bitirirse elindeki kartlar ufak olan 2. olacak.
Hareket kartları var bunların kullanımı şu şekildedir :

2 KART AL
: Bu kartı oynadığınızda, bir sonraki oyuncu 2 kart çeker ve o el oynayamaz. Bu kart, sadece aynı renk veya başka bir “2 Kart Al” kartının eşleşmesi olursa oynanabilir. Eğer bu kart oyunun başında açılırsa, aynı kurallar uygulanır.
YÖN DEĞİŞTİR : Bu kart oynandığında oyunun yönü değişir (oyunun yönü soldan sağa ise, sağdan sola olarak değişir – ya da tersi). Bu kart, sadece aynı renk veya başka bir “Yön Değiştir” kartı eşleşmesi olursa oynanabilir. Bu kartın oyunun başında açılması durumunda, önce kağıdı dağıtan oynar, ardından oyun sol yerine sağdan devam eder.
EL GEÇER : Bu kartı oynadığınızda, bir sonraki oyuncu “atlanır” (yani o el oynayamaz). Bu kart, sadece aynı renk veya başka bir “El Geçer” kartı eşleşmesi olursa oynanabilir. Oyunun başında bir “El Geçer” kartı açılırsa, dağıtıcının solundaki oyuncu “atlanır” ve atlanan oyuncunun solundaki oyuna başlar.
JOKER : Bu kartı oynadığınızda, oyunda devam edilecek rengi belirleme şansınız olur (“Joker” kartı atılmadan önce oynanmakta olan renk dahil). Elinizde oynayabileceğiniz başka bir kart olsa bile “Joker” kartı oynayabilirsiniz. Oyunun başında bir “Joker” kart açılırsa, dağıtıcının solundaki oyuncu oyunun rengini belirler.
4 KART AL VE JOKER : Bu kartı oynadığınızda, oyuna devam edilecek rengi belirleme şansınız olur. Üstelik sizden sonraki oyuncu ÇEKME destesinden 4 tane kart çeker ve o el oynama hakkını kaybeder. Bununla birlikte, zor bir durum var! Bu kartı yalnızca, elinizde ISKARTA destesindeki renge uygun bir kağıt yoksa oynayabilirsiniz (ancak sayı ya da Hareket Kartı eşleşmesi varsa bu kartı oynayabilirsiniz). Eğer oyunun başında açılırsa, bu kartı ortaya atın ve yeni bir kart çekin.

Not
: Şayet bir “4 Kart Al ve Joker” kartının kural dışı olarak oynandığından şüphelenirseniz (Örnek: oyuncunun elinde eşleşen bir kart olması), bu oyuncuya itiraz edebilirsiniz. İtiraz ettiğiniz oyuncu size (itiraz edene) elini göstermek zorundadır. Şayet suçluysa, itiraz ettiğiniz oyuncu sizin yerinize 4 adet kart çekmelidir. Ancak, itiraz ettiğiniz oyuncu suçsuzsa, 4 kart artı 2 kart daha (toplamda 6 kart) siz çekersiniz!

OYUNU BİTİRME
Sondan bir önceki kartı oynadığınızda, elinizde tek kart kaldığını belirtmek için “UNO” diye bağırmanız gerekir (UNO, BİR demektir). “UNO” demezseniz ve siz söylemeden bir sonraki oyuncu oynamaya başlarsa, 2 kart çekmeniz gerekir.Bir oyuncunun elinde kart kalmadığında, tur biter. Puanlar yazılır (bkz. PUANLAMA) ve oyun tekrar başlar.Turda atılan son kart bir “2 Kart Al” veya bir “4 Kart Al ve Joker” kartı ise, bir sonraki oyuncu “2 Kart Al” kartı için 2 adet, “4 Kart Al ve Joker” kartı içinse 4 adet kart çeker. Puanlar toplandığında bu kartlar da sayılır.ÇEKME destesinde kağıt kalmadığında oyun hala devam ediyorsa, yerine ISKARTA destesi karıştırılıp konur ve oyun devam eder.

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Süper. İnşallah Minion rushta gelir

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
nasıl bi oyun bu?

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Arkadaşlar oyun online oynanmaktadır.Oyun,ilkten bana da yabancıni geldi ama super oyun :)

saynesim

saynesim

Üye
Süper olmuş ve Türkçe olması bir başka güzel Teşekkürler oynarken telefon çok ısınıyor

saynesim

saynesim

Üye
Hepsi gelecek başka şansları yok sadece zaman lazım

anilakbay

Üye
Çok güzel gerçekten. Windows Phone'a şöyle güzel oyun ve uygulamalar gelince daha çok seviyorum Lumia 'yı :)

ÖEY

ÖEY

Üye
:tşk: Barışcan

m542tf

m542tf

Üye
pis7 li gibi düşünün

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Teşekkür ederim eski telefonumda sevdiğim oyundu Türkçe olması güzel olmuş :)

sekajmer

sekajmer

Üye
wifi gerekmeseydi iyiydi wifi yok sınırsız net var kısacası paramızla rezil oluyoruz

yeminli06

yeminli06

Üye
wifi gerekmeseydi iyiydi wifi yok sınırsız net var kısacası paramızla rezil oluyoruz

Evet :/ tek kişilik oynama yapsalardı puan almasakta olurdu oynamak için illa evde olmam lazım :angry:

efeler12

efeler12

Üye
bu oyunda acayip ısınıyor alev alıyor adeta

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
bu oyunda acayip ısınıyor alev alıyor adeta

Ben yükledim ancak henüz oynamadım.
Sadece bir kere açıp arayüze baktım.
Lumialar oyunlarda çabuk ısınıyor maalesef.
Bunun yanında oyun bir de konum ve interneti kullanınca tahmin edebiliyorum ne kadar ısındığını :)

efeler12

efeler12

Üye
3d oyunlar vs olsun saatlerce oynuyorum bu kadar olmuyor

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Uno'yu geçtim, Wordament'i Türkçeleştirsinler yahu. :zzz:

eminalp_64

eminalp_64

Üye
Güzel oyun bu ya

sebahattinART

sebahattinART

Üye

Ben yükledim ancak henüz oynamadım.
Sadece bir kere açıp arayüze baktım.
Lumialar oyunlarda çabuk ısınıyor maalesef.
Bunun yanında oyun bir de konum ve interneti kullanınca tahmin edebiliyorum ne kadar ısındığını :)

4 5 saattir Modern Combat oynuyorum. İkinci şarja takmam
zerre kadar ısınma yok..

Takipçi Satın Al

Üst Alt