Çıldırtan reset sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Çıldırtan reset sorunu
Dostlar sorunu mevcut başlıklara yazınca yeterli cevap alamadım son çare konu açmak oldu belki daha çok fikir ve çözüm tavsiyesi alabilirim diye düşündüm . Soruna gelirsek,

Telefon Htc 8s ve son güncelleme sonrası reset atmaya başladı. Fakat ilginç zamanlarda reset atıyor şöyle ki ,

Telefon şarjdayken mesaj geldiğinde ben daha okuyamadan reset atıyor yada ben cevap verdikten sonra reset atıyor. İlginç olan kısım telefon açıldığında gelen mesaj yada mesajlar silinmiş gözüküyor ve 5 dakika sonra tekrar geliyor . Yada yine şarjdayken biri aradığında ben daha cevap veremeden reset atıyor ve telefon açıldığında şu numara sizi aramıştır diye mesaj geliyor .

Kısaca ne oluyorsa şarjdayken oluyor. Telefonda donanımsal bir arıza olamaz çünkü 2 aydır takır takır çalışan telefon güncelleme sonrası hatta güncellemeden 10 dakika sonra reset atmaya başladı. Fabrika ayarlarına döndüm bir ara kesildi şimdi tekrar başladı .

Pil tasarruf modundan şüphelendim yada bir uygulama buna sebep oluyor. Ne yapmak lazım servislik bir durum olmadığını düşünüyorum hatta servise vermek son çare benim için çözülebilir bir sorun bence .

- - - Eklendi - - -

8x ve 8s kullanan bir kaç kişide daha güncelleme sonrası bu sorunun olduğunu okudum . Hatta 920 lerde de ( gün içerisinde reset atıyormuş ) bu sorunun olduğu çok yerde yazılmış

Çözüm olarak kimisi simi çıkarıp tekrar yerleştirin denmiş yada şebeke gücü azaldığında reset atar denmiş . Bana pek tatmin edici gelmedi bu çözümler .

blackcemre

Üye
Nokia Lumia gibi telefonuna flash at.

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia gibi telefonuna flash at.

peki flash dediğin tuş kombinasyonu ile olan dimi ? Yabancı bir blogda da bunu söylemişler ama dikkatli olun telefon tekrar açılmayabilir demişler ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Son yüklediğin uygulamalardan da kaynaklanıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Son yüklediğin uygulamalardan da kaynaklanıyor olabilir.

-Quick Settings
-Youtube Hd
-Youmusic
-Fizy
-Soundhound
-İbb trafik
-Shrink Storage
-Whatsapp
-Google search

HTC APPS
-Daha fazla alan yarat
-Fener
-Bağlantı ayarı

Birde dün kurduklarım var , here maps, drive+ , yaratıcı stüdyo

Hani uygulamalara bakıyorum öyle reset attıracak hangisi olabilir onu da bilemedim

- - - Eklendi - - -

Bu arada güncellemeden önce 22-23 uygulama vardı banamısın demiyordu telefon şimdi bu kadar uygulama kurdum ama yok abi yine reset yine reset

- - - Eklendi - - -

Ya rom falan diyor ya ben bunu yüzüme gözüme bulaştırırım ama etkili yöntem biliyorum bunu

- - - Eklendi - - -

8s e nasıl flash atılacağı da yazmamış ki bir yerde :allalla:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:hmmm Bayağı da yüklemişsin ama istersen hepsini kaldır öyle dene.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
gdr2 güncellemesi ile bi program çakışma yapıyordur. bunu ya uygulama güncelleme verecek ve düzelecek ya da sen hangi uygulama olduğunu bulana kadar, sil-yükle-sil-yükle yapa yapa bulacaksın. yani bi uygulamayı sil, bi kaç gün bekle. baktın reset attı başka uygulama sil bekle. muhakkak birinde düzelir diye ümit ediyorum. benim aklıma başka bişi gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
acoustic

acoustic

Üye
-Quick Settings

-Shrink Storage
-Whatsapp
-Daha fazla alan yarat
-Fener
-Bağlantı ayarı
-here maps, drive+

-

Seninle ortak olan uyguılamlarım bunlar ben de daha fazlası var ve dediğin gibi herhabgi bir reset sorunu yok ben telefonu aldığım ilk 20 gün içerinde tam 5 kez reset attı ve son attığında da açılmadı tuş kombinasyonuda olmadı ondan sonra servise verdim sürüm güncellemesi yaptılar ve şeytan kuağına kurşun böyle bir sorun yok artık.

Güncelleme ile olsaydı ben de hata verirdi dicem ama alakası yok sürüm ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Servise danışmanı tavsiye ederim.

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
o zaman ortak fikir bir uygulamanın buna sebep olduğu . şimdi ben fabrika ayarlarına dönüp içi boş kullanayım telefon hatta beklemeyede gerek şarja takıp mesaj göndersem anlaşılır . Ama yine reset atarsa o zaman canım sıkılır işte .

acoustic

acoustic

Üye
Bu arada here driv + hayırlı olsun :)

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Seninle ortak olan uyguılamlarım bunlar ben de daha fazlası var ve dediğin gibi herhabgi bir reset sorunu yok ben telefonu aldığım ilk 20 gün içerinde tam 5 kez reset attı ve son attığında da açılmadı tuş kombinasyonuda olmadı ondan sonra servise verdim sürüm güncellemesi yaptılar ve şeytan kuağına kurşun böyle bir sorun yok artık.

Güncelleme ile olsaydı ben de hata verirdi dicem ama alakası yok sürüm ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Servise danışmanı tavsiye ederim.

ama seninle aynı sürümü kullanıyoruz . Sende de google yada yandex search yok bende de yok : ) ama sende reseti başta atmış bende şimdi atıyor bu da var . En iyisi telefonu sıfır kullanıp denemek daha sonrada servise gidip güncelleme yaptırayım ne yapayım başka çare yok gibi

- - - Eklendi - - -

Bu arada here driv + hayırlı olsun :)

pek hayırlı olmadı gidiyor yine şimdi sıfırlicam telefonu : )

- - - Eklendi - - -

yine güle güle ekranı yine çarklar ooof of :kotu:

acoustic

acoustic

Üye
ama seninle aynı sürümü kullanıyoruz . Sende de google yada yandex search yok bende de yok : ) ama sende reseti başta atmış bende şimdi atıyor bu da var . En iyisi telefonu sıfır kullanıp denemek daha sonrada servise gidip güncelleme yaptırayım ne yapayım başka çare yok gibi

Ben aram moturu sağlayıcılarımda Bİng ve Yandex var işin ilginç yanı sen de olanlar ben de, bende olanlar sen de olmuyor. Ben telefonu taahhütlü olarak türkcell den aldım aldıktan sonra bir sıkınıt yoktu sanırım bir kaç uygulama yükleyince sürümüm güncel sürümden eski kaldığı için çakışma yapan uygulamalar oldu ve reset sorunu yaptı diye düşünüyorum. daha sonra servise gönderdim 3 -5 gün içerinden sürüm güncellemesi yaparak gönderdiler. (tüm veriler gidiyor) ve ondan sonra 1 ay gibi bir süre geçmeden htc güncelleme yayınladı mesaj iyileştirmesi olan şimdi kodunu hatırlamıyorum ama bu güncelleme ile birrlikte hiç bir sıkıntım kalmadı.

Tavsiyem 1 kaç gün yalın olarak yani GD2 i Yükle ve kullan derim. Daha sonrasında sıra ile güncelleme kur ve dene :)

papakudioflu

papakudioflu

Admin
aslinda flash atma bu sorunu cozer. Orjinal yazilimi flashlamak lazim.

• Beğen
Tepkiler: acoustic
luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
Ben aram moturu sağlayıcılarımda Bİng ve Yandex var işin ilginç yanı sen de olanlar ben de, bende olanlar sen de olmuyor. Ben telefonu taahhütlü olarak türkcell den aldım aldıktan sonra bir sıkınıt yoktu sanırım bir kaç uygulama yükleyince sürümüm güncel sürümden eski kaldığı için çakışma yapan uygulamalar oldu ve reset sorunu yaptı diye düşünüyorum. daha sonra servise gönderdim 3 -5 gün içerinden sürüm güncellemesi yaparak gönderdiler. (tüm veriler gidiyor) ve ondan sonra 1 ay gibi bir süre geçmeden htc güncelleme yayınladı mesaj iyileştirmesi olan şimdi kodunu hatırlamıyorum ama bu güncelleme ile birrlikte hiç bir sıkıntım kalmadı.

Tavsiyem 1 kaç gün yalın olarak yani GD2 i Yükle ve kullan derim. Daha sonrasında sıra ile güncelleme kur ve dene :)

ben teknosa dan aldım ama içinde vodafone linkleri var bak sende yandex te varmış bende o da yok ya teknosaya da güvenemeyeceksem ben nereden telefon alayım : ) ama benim bildiğim fabrika ayarlarına dönsem de gdr2 yine kalıyor yani tekrar güncelleme yaptırtmıyor telefon

- - - Eklendi - - -

aslinda flash atma bu sorunu cozer. Orjinal yazilimi flashlamak lazim.

onu da ben beceremem işte kendimi biliyorum kesin brick olur telefon : )

papakudioflu

papakudioflu

Admin
brick olmasi sorun degil. Brick telefonu da kurtarabiliyorsun ama bu yaziyi anlaman lazim:kop:

Yêu cầu điện thoại còn từ 30% pin.
1. Nhấn giữ nút nguồn tắt hẳn máy, khi máy rung lên bạn nhanh tay nhấn giữ cùng lúc 2 phím volum + và - để vào bootloader.
2. Kết nối vs PC khi nào chử ****** chuyển thành USB tức máy đã kết nối với PC.
3. Chạy file ROMUpdateUtility.exe
4. Cứ thao tác theo yêu cầu và đợi chừng 5p up lại rom là ok.
P/s: Nếu máy nào sau khi up rom như trên xong mà vào thẳng chế độ bootloader thì các bạn kết nối lại với máy tính chạy lại rom thêm một lần nữa là ok.

luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
brick olmasi sorun degil. Brick telefonu da kurtarabiliyorsun ama bu yaziyi anlaman lazim:kop:

Yêu cầu điện thoại còn từ 30% pin.
1. Nhấn giữ nút nguồn tắt hẳn máy, khi máy rung lên bạn nhanh tay nhấn giữ cùng lúc 2 phím volum + và - để vào bootloader.
2. Kết nối vs PC khi nào chử chuyển thành USB tức máy đã kết nối với PC.
3. Chạy file ROMUpdateUtility.exe
4. Cứ thao tác theo yêu cầu và đợi chừng 5p up lại rom là ok.
P/s: Nếu máy nào sau khi up rom như trên xong mà vào thẳng chế độ bootloader thì các bạn kết nối lại với máy tính chạy lại rom thêm một lần nữa là ok.

haa abi pratik yapmaya yapmaya unuttum ben bu dili ya : ))) bunu çözene kadar w10.5 çıkar herhalde : )

• Beğen
Tepkiler: mesutcinik ve ÖEY
luckysleven

luckysleven

Üye
    Konu Sahibi
şimdi açıldı kurulumu da yaptı hadi be wp utandırma beni

papakudioflu

papakudioflu

Admin
haa abi pratik yapmaya yapmaya unuttum ben bu dili ya : ))) bunu çözene kadar w10.5 çıkar herhalde : )

dur bakalim bişeyler yapicaz bunu cozucez. Htc cihazlar icin official roma donmenin tek yolu bu. Acaba Çinliler bilir mi bu dili.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven ve acoustic
Takipçi Satın Al

Üst Alt