bilgisayar açılmıyor arkadaşlar

Sponsorlu Bağlantılar

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
Kardes pc bilgin nedir bilmiyorum ama anakartinda enerji skkismasi var ve buju bosaltmak icin ana kart uzerindeki kopruleri sokup tersine cevirmen gerekiyor. Tabiki bu biraz profesyonellik gerektiren bir islem aksi takdirde anakartini yakabilirsin. Nette araştır ana kartta enerji sıkışmasi

Köprüler anakarta lehimli değilmi nasıl sokulur ki

s.ileli

s.ileli

Üye
Köprüler anakarta lehimli değilmi nasıl sokulur ki

Lehimli olmayan kopruler var mavi kapaklidir.
Resimde kirmizili cerceveye aldigim sata girislerinin solundaki mavi kapakli kopruler gibi

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Lehimli olmayan kopruler var mavi kapaklidir.
Resimde kirmizili cerceveye aldigim sata girislerinin solundaki mavi kapakli kopruler gibi
ya arkadaşım onların biri cmos reset diğeri ps/2 yada usb voltaj jumperlarıdır genellikle...
ne enerjisiymiş o sıkışan ?

s.ileli

s.ileli

Üye

ya arkadaşım onların biri cmos reset diğeri ps/2 yada usb voltaj jumperlarıdır genellikle...
ne enerjisiymiş o sıkışan ?

Sistem açıldığında, CMOS'’da bizim ayarladığımız ayarları okur. BIOS’'da bir takım ayarlar yaptıktan sonra sistem açılmazsa kullanıcılara “CMOS’'u sıfırlayın” diye öneri getiririz. CMOS’'u sıfırlamanın bir diğer anlamı, BIOS ayarlarını orijinaline döndürmektir.

Kaydettiğiniz ayarlar bir süre sonra kayboluyor ise ve sık sık CMOS Checksum error hatası alıyorsanız, anakartınızın üzerinde bulunan pili değiştirmeniz gerekiyor. Bu da sorununuz çözmezse, CMOS yongası bozulmuş demektir.

Bios pili ciksada bios sifirlanmayabiliyor cunku kondansatorler bazen elektrik saklayabiliyor. Elemanin yapacagi faxla birsry yok pc aclmiyor denemeye deger ben bir cok kez nu yontemle basarili oldum anakart enerjisi ni bosaltip biosu sıfırladım....

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
işin güzel tarafı CMOS enerjisini sadece pil den alır.
kondansatorle şunla bunla işi yok. pili çıkarınca cmos uçar :oke:
10 dk beklemeyede gerek yok 15 sn yeterli pili geri takmak için..
cmos a başka bir yerden enerji gelseydi pil bittiğinde değişmek zorunda kalmazdın :)

ortalığı karıştırmaya gerek yok.

s.ileli

s.ileli

Üye
işin güzel tarafı CMOS enerjisini sadece pil den alır.
kondansatorle şunla bunla işi yok. pili çıkarınca cmos uçar :oke:
10 dk beklemeyede gerek yok 15 sn yeterli pili geri takmak için..
cmos a başka bir yerden enerji gelseydi pil bittiğinde değişmek zorunda kalmazdın :)

ortalığı karıştırmaya gerek yok.

Ortaligi karistirmakla ne alakasi var denesin sonuc yazsin anakartin uzerinde sadece bu iki kopru mu var arkadasim?

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar. Dediğiniz gibi bios pilini çıkardım elektriği kestim sonra taktım pili neyse açtım bilgisayara görüntü geldi. Sonra post ekranında cmos checksum error dedi. Ben f 1 e bastım. Sonra özet ekranında takıldı. Pc yi resetledim tekrar açılmadı eskisi gibi:(

s.ileli

s.ileli

Üye
arkadaşlar. Dediğiniz gibi bios pilini çıkardım elektriği kestim sonra taktım pili neyse açtım bilgisayara görüntü geldi. Sonra post ekranında cmos checksum error dedi. Ben f 1 e bastım. Sonra özet ekranında takıldı. Pc yi resetledim tekrar açılmadı eskisi gibi:(

Pili cikartip biosu sifirladiktan sonra pc actiginda bios ekranina girip bios ayarlarini default yap bana gore cmos sifirlamani pilden degilde koprulerden yapman lazim ama arkadas ortaligi karistiriyorsun demis neyse umarim cozersin

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
    Konu Sahibi
köprü işlerine ben karismayim en iyisi bilgisayarcıya götürmek

- - - Eklendi - - -

gerci cmos jumperini bile çıkarıp takmistim

Rap Bizde Marka

Üye
pc yi sökmeden bi yolu yok mu gardaş

Üst Alt