bir anlamadığım nokta da şu

Sponsorlu Bağlantılar

Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
bir anlamadığım nokta da şu
namaz da, oruç da dinin farzı. fakat namaz kılmamak normal karşılanıyorken, oruç tutmamak neden anormal karşılanıyor?

ANIL

ANIL

Admin
Ben karşılamıyorum.

Akıncı

Akıncı

Üye
:hmmm

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Ikisi birbirinin butunudur, ayri ayri olmamasi gerekir ama neden bu sekilde oldugunu bende bilmiyorum.

ANIL

ANIL

Admin
Ben tutuyorum ama tutmayana bir şey söyleme hakkım yok kendi tercihidir. Pek anormal karşılandığını düşünmüyorum ben.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Ben tutuyorum ama tutmayana bir şey söyleme hakkım yok kendi tercihidir. Pek anormal karşılandığını düşünmüyorum ben.

Her koyun kendi bacağından asılacak :)

Akıncı

Akıncı

Üye
artık anormal karşılama görmüyorum ama utunma olur

Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
buraya gelin :zzz:

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
isteyen tutar isteyen tutmaz bize söz düşmez

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Oruç namaza göre daha kolay geliyor insanlara da o yüzden olabilir. :D Ne olacak şu kadar saatte aç kalıvereyim diyorlar. Asıl anlaşılmaz gelen bir şey var. İnsanların beş vakit namaz kılmadığı halde cuma namazlarını kaçırmaması. Buna ben de dahilim. :o Sonuçta ikisinin de hükmü aynı. Ama neden böyle bir şey yapıyoruz ki? :hmmm

-Emre

-Emre

Üye
İkisinin hükmü aynı değil.

doctorrr

doctorrr

Üye
Oruç namaza göre daha kolay geliyor insanlara da o yüzden olabilir. :D Ne olacak şu kadar saatte aç kalıvereyim diyorlar. Asıl anlaşılmaz gelen bir şey var. İnsanların beş vakit namaz kılmadığı halde cuma namazlarını kaçırmaması. Buna ben de dahilim. :o Sonuçta ikisinin de hükmü aynı. Ama neden böyle bir şey yapıyoruz ki? :hmmm

Kanka en azından cuma günleri günah sildiriyoruz. Hiç kılmamaktan iyi.

Not: allahlı goministim

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Çünkü oruç 11 ayda bir geliyor

OPC

OPC

Üye
Namaz kılmayı pasifize etmekten kaynaklanıyor

Invoke

Invoke

Üye
namaz da, oruç da dinin farzı. fakat namaz kılmamak normal karşılanıyorken, oruç tutmamak neden anormal karşılanıyor?

Aslında ikisi de normal değil. Günümüzde nedense 5vakit namazı genel olarak çok takmıyorlar. Yani bir vatandaş cumaya gitmese niye gitmiyon olum, işte şöyle böyle deniyor. Ama öğleyi kılmadı diye kimse sen öyle kıldın mı? demiyor. (Genel olarak) Ramazanda da böyle oluyor.
Hele kimse sabahı düşünmüyor. 4de 5de okunan ezan, halbuki o da farz hem de sabahın huzuru başkadır.
Öyle yani anlamayacak pek bir şey yok. Milletin enteresanlığı...

- - - Eklendi - - -

Kanka en azından cuma günleri günah sildiriyoruz. Hiç kılmamaktan iyi.

Not: allahlı goministim

Hiç kılmamaktan daha iyi tabi. Ama cuma günleri silindiğinden emin misin? =)

- - - Eklendi - - -

Aynı mantık, haftada bir olması :D

- - - Eklendi - - -

İkisinin hükmü aynı değil.

İkiside farz sonuçta. Hükmü aynı değil derken ne demek istedin anlamadım?

- - - Eklendi - - -

Her koyun kendi bacağından asılacak :)

İnfitar Suresi 19. Ayet =)

- - - Eklendi - - -

En fazla uyarırız, güzel dille bilgimiz yettiğince doğruyu anlatırız. =)

Takipçi Satın Al

Üst Alt