Fakirliği anlamak için illaki oruç mu gerekir

Sponsorlu Bağlantılar

codblackops2

codblackops2

Üye
Reflü mide içindeki asidin veya gıdaların yemek borusuna geri kaçması ve buna bağlı olarak göğüs kemiği arkasında yanma ve ağıza acı,
ekşi su gelmesi gibi yakınmalara neden olmasıdır.
Midenin uzun süre boş kalması mide,safra kesesi ve pankreas gibi organlardan salgılanan
hazım enzimleri mide ve bağırsak sistemine direk olarak zarar verir.
Sahur esnasında hızlı yenen yemek ve arkadan hemen uyumak zararlıdır. sahurda bol su içmek, fazla yemek mideyi fazla şişirmek, yatağa yatıldığında reflü oluşmasını
kolaylaştırır. Yemek yenildikten sonra hemen yatılması reflünün ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır. Çünkü yatar pozisyonda
yiyeceklerin mideden yemek borusuna geri gelmesi kolaylaşmaktadır. Bazen reflüye bağlı gelişen yemek borusu içini döşeyen dokunun iltihabı çok ciddi boyutlara kadar gelip, şiddetli ağrıya, kanamaya ve yutma zorluğuna neden olabilmektedir.
İftarda da müslümanlar yemeğe hücum
ettiğinden boş olan midenin aşırı doldurulması ile bütün gün hafif çalışan mideye, birden ağır
bir yük biner. Bu da mideye büyük zarar verir. Tansiyonu düşürür insanın başı döner ve sinirliliğe yol açar.

Kalp rahatsızlıklarını ve krizlerini arttırır. Tansiyonu düşürür halsizlik baş dönmesi yapar. Kandaki kolesterolü yükseltir Çok uzun süren açlık (özellikle yaşlılarda) kalp
ve damar rahatsızlıklarına yol açar. Kan şekeri iftardan sonra aşırı yükselir.Baş ağrısı ve karın ağrısı yapar.

(Alıntı)

ya Allah aşkına senin derdin ne? Tutmuyorsan tutma kardeşim birak zararlı olup olmadığını biz düşünelim. bu ne muhalefet bu ne aşağılama hirsidir anlamadim gitti.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve MaxiHan

larten123

larten123

Üye

Insanlari bizzat kendisi yaratan Allah'ın verdiği kararlarin insanlara zarar vermesi ne kadar mantikli degil mi

Alakasız şeyler yazarak konuyu başka yerlere çekme. Yalansa yalan de kendini halsiz ve yorgun hissetmiyor musun? Acı bir şey çıkmıyor mu ağzına? Başın dönmüyor mu? En önemlisi de akşam yemek yemeyin diyorlar vücut akşam ve gece besin depolamaya çok müsaittir ve çok rahatlıkla kilo alabilirsin. Saçma şeyler yazacağına düzgün bir şeyler yaz da seviyeli ve bilgi paylaşımlı bir tartışma olsun.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Alakasız şeyler yazarak konuyu başka yerlere çekme. Yalansa yalan de kendini halsiz ve yorgun hissetmiyor musun? Acı bir şey çıkmıyor mu ağzına? Başın dönmüyor mu? En önemlisi de akşam yemek yemeyin diyorlar vücut akşam ve gece besin depolamaya çok müsaittir ve çok rahatlıkla kilo alabilirsin. Saçma şeyler yazacağına düzgün bir şeyler yaz da seviyeli ve bilgi paylaşımlı bir tartışma olsun.

Yazdiklarimi sirtinla degilde aklinla yorumlasaydin ne demek istedigimi anlardin :)

MaxiHan

MaxiHan

Üye

Ayrica dediklerinin hic biri bende olmuyor, susamak ve acikmak disinda :)

tapatalk

tapatalk

Üye
sende bi git hacı işine ateist misin nesin neyi savunuyon tutmuyosan tutmuyorum de geç git

• Beğen
Tepkiler: Dede ve MaxiHan
larten123

larten123

Üye

ya Allah aşkına senin derdin ne? Tutmuyorsan tutma kardeşim birak zararlı olup olmadığını biz düşünelim. bu ne muhalefet bu ne aşağılama hirsidir anlamadim gitti.

Benim derdim falan yok. MaxiHakan adlı arkadaş ilk sayfalarda yararlı demiş ben de yararlı olmadığını kanıtladım. Asıl sizdeki bu atarlanmalar ve yazılanları okumadan hüküm verme davranışlarının sebebi nedir? Sizi düşündüğümden değil banane isteyen tutsun isteyen tutmasın

- - - Eklendi - - -

Ayrica dediklerinin hic biri bende olmuyor, susamak ve acikmak disinda :)

Bir şey bildiğini sanıp aslında bir şey bilmediğini de bilmemek bu oluyormuş.

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Benim derdim falan yok. MaxiHakan adlı arkadaş ilk sayfalarda yararlı demiş ben de yararlı olmadığını kanıtladım. Asıl sizdeki bu atarlanmalar ve yazılanları okumadan hüküm verme davranışlarının sebebi nedir? Sizi düşündüğümden değil banane isteyen tutsun isteyen tutmasın

Yazilari kim okuyor kim okumuyor maalesef ortada, daha ismimin maxihakan yerine maxihan oldugunun bile farkinda degilsin :) ayrica hic bir seyi kanitladigin falanda yok kendi capinda internetten iki arastirma yaparak ogrenilmiyor her sey :)

achambo

achambo

Üye
maxihakan:ehe

• Beğen
Tepkiler: MaxiHan
aslanbaris

aslanbaris

Üye
yav dini sabrı bırak vücuda faydaları kanıtlenmıştır mide karaciğer ve ayrıca aort a yapılan basincazaliyor hucreler arasi osmotik düzen vs vs fizloyojik etkilerini arastir

• Beğen
Tepkiler: MaxiHan
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Nicknameini yanlış yazmam bilmememden değil umursamamamdan dolayıdır her neysen nesin. İnternetten öğrendiğin dediğin bilgiler kendiliğinden de oluşmuyor bunların hepsini bildiğin halde kabul edememek deniyor buna. Ayrıca her şey sorgulamadan sadece aileden geldiği ve çevrendeki herkes de öyle olduğu için.

Ne kadarda kesin konusuyorsun gorende 40 yillik arkadasim sanacak :) ve ben bir seyleri sorgulamadan savunuyorsam diyecek baska laf bulamiyorum diger arkadaslar onceki konularimdaki paylasimlarim geregi ne kadar sorguladigimin farkindadirlar. Actigim konular tek bir kaynaktan degil bir suru kaynaktan ve mantigimla yogurulmus halde ortaya cikiyor, ki buna sorgulamamak diyorsan orasi ayri. Her neyse konuyu "alakasiz" yere getirmeyeyim, kendi dogrularinla hayatina devam et ne diyeyim.

larten123

larten123

Üye

Ne kadarda kesin konusuyorsun gorende 40 yillik arkadasim sanacak :) ve ben bir seyleri sorgulamadan savunuyorsam diyecek baska laf bulamiyorum diger arkadaslar onceki konularimdaki paylasimlarim geregi ne kadar sorguladigimin farkindadirlar. Actigim konular tek bir kaynaktan degil bir suru kaynaktan ve mantigimla yogurulmus halde ortaya cikiyor, ki buna sorgulamamak diyorsan orasi ayri. Her neyse konuyu "alakasiz" yere getirmeyeyim, kendi dogrularinla hayatina devam et ne diyeyim.

Süslü cümleler yerine yazdıklarımın aksini beklerdim. Kanıt göstermeden kendi doğrularınızı kabul ediyorsunuz sadece. Bu tartışma zevk vermedi. İyi geceler :bye2:

aslanbaris

aslanbaris

Üye

- - - Eklendi - - -

Bir şey bildiğini sanıp aslında bir şey bilmediğini de bilmemek bu oluyormuş.

canım kardeşim her işin birdoğru yolu yordamı vardır ,arabaya bile benzin yerine baska sey koysan calismaz dogru olanlari yapman lazim, orucuda tutacaksan isin egrisini dogrusunu ogren , orucu yanlis tutarsan oram buram ağrıdı dersin,ama fizyolojik faydalarını biraz araştır

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Süslü cümleler yerine yazdıklarımın aksini beklerdim. Kanıt göstermeden kendi doğrularınızı kabul ediyorsunuz sadece. Bu tartışma zevk vermedi. İyi geceler :bye2:

Adam hala kanit diyor ne diyeyim daha. Sen kendi olusturdugun bir seyin zarar gormesini ister misin? Al sana en basitinden kanit iki saattir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlamamakta israr ediyorsun. Bunca insan enayi oldugu icin oruc tutuyor sende aramizdaki tek zeki insansin kutlarim.

reaurora

reaurora

Üye
Bu konuyu fazla tartışmayın, küfre kadar gidersiniz.

duhan4108

duhan4108

Üye
Açlığı ve açın halini ancak oruç tutarak anlarsın ...
Empati imiş düşünme imiş bunlarla açlık ve açın hali anlaşılmaz.
En önemlisi yaşanmışlık sayılmaz.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

larten123

larten123

Üye

Adam hala kanit diyor ne diyeyim daha. Sen kendi olusturdugun bir seyin zarar gormesini ister misin? Al sana en basitinden kanit iki saattir bunu anlatmaya calisiyorum ama anlamamakta israr ediyorsun. Bunca insan enayi oldugu icin oruc tutuyor sende aramizdaki tek zeki insansin kutlarim.

Ben oluşturduğum yarattığım şeylerin zarar görmesini istemem ama Suriyedeki katliamlar, Afrikadakilerin, sakat doğanların, hastalık geçirip sakatlananların felç olanların, özürlülerin vb. örneklerini çoğaltabileceklerimin Allah'ı yok galiba ?

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Ben oluşturduğum yarattığım şeylerin zarar görmesini istemem ama Suriyedeki katliamlar, Afrikadakilerin, sakat doğanların, hastalık geçirip sakatlananların felç olanların, özürlülerin vb. örneklerini çoğaltabileceklerimin Allah'ı yok galiba ?

Yav he sen haklisin ne yapiyorsan yap gelipde bos bos tartisma dediklerinin farkinda degilsin, dusunmeden yaziyorsun. Senin mantikla insanlarin hic olmemesi gerekiyor. Ayrica Suriyedeki katliamlar diyorsun ama farkindaysan orada insan insana zarar veriyor, Allah degil.

reaurora

reaurora

Üye
Bu adam kasten veya bilgisizlikten insanları küfre götürür.

Üst Alt