tnrglmz
Üye
Cevaplar için teşekkürler de azı arkadaşlar yazmış organları rahatlatıyor falan diye. Bana komik geldi bu rahatlatma isi nasil oluyor da butun gun bisey yemeden saglikli olabilir :-) ... tekrardan cok tesekkur ederim cvaplariniz icin
- - - Eklendi - - -
Tesekkurler :-)
- - - Eklendi - - -
Mesele sadece fakiri anlamak değil ki. Bu akılla anlamaz mıyım gibi felsefi soruları hep anlamsız bulmuşumdur zaten akılla anlayacaksın. Oruç tutunca aklını kullanmıyor değilsin, yüzeysel düşünmeyip daha birazcık inersek yine aklımız yoluyla oruç tutmuzun farkına varabiliriz. Ki oruç yalnızca fakiri anlamak değildir, kendini anlamak*, arınmak*, düşünmek*, sabretmektir, yediğin yemeğin gerçek sahibini hatırlamaktır.
Gerçekten merak ediyorsan, gerçekten anlamak istiyorsan, kendini anlamak istiyorsan, bir şeylere cevap arıyorsan Kur'an oku. Oruç tut, sabah namazını kıl ama eğilip kalmak gibi düşünme bir şeyler hisset ya da zamanla hissedersin. Bu yazılarıma bakıp beni çok inançlı düşünme, ben hissedemiyorum mesela. Bir zamanlar hissederdim. Allah tekrar nasip eder, inşallah. Haddimi aşmak istemezdim, öyleyse özür dilerim. Gerçekten içten yazdım. Belki cidden bir şeyler arıyorsundur diye. Belki tavsiyelerimi dikkate alır da okursun diye. Bir de eğer okursan anlayarak okumaya çalış.
Saygılar...
Tesekkurler :-)

bana saçmalık geliyor bu oruç işi tutmadım tutmam da ama tutana saygı duyuyorum.