Samsung, Karbon Fibere Geçebilir

Sponsorlu Bağlantılar

MaxipmaN

Üye
Babamin işyerinde elemanlar polikarbonu CNC tezgahta deliyolar ne kadar sağlam ordan hesap edin iste. Polikarbon sadece plastik turudur. Ve s4 de yuksek oranda var zaten. S4 u s3 le filan sakin karistirmayin çok daha ince ve kaliteli bi cihaz. Bide 4si de gördük bi düştü arka taraf buz oldu resmen benim nexus arka tarafa 10 kere düştü çizik yok samsungun plastiği en azindan buz olmuyo

ekran buz oluy:Do

fk555897

fk555897

Üye
Samsung arka kapağı karbon fiber yaparsa çok güzel olur. Telefon elde iyi durur ve hafif olur.

MrExpert

MrExpert

Üye

Hayatında hiç geçek karbon fiberden bir şeyler imal ettinmi ?
İnce olursa ister karbon ister normal fiber çok kırılgandır kalın olması gerekir.

- - - Eklendi - - -

Arka kapakta ince bir cam yüzey var iphoneda o çatlaya biliyor.

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye

Hayatında hiç geçek karbon fiberden bir şeyler imal ettinmi ?
İnce olursa ister karbon ister normal fiber çok kırılgandır kalın olması gerekir.

- - - Eklendi - - -

Arka kapakta ince bir cam yüzey var iphoneda o çatlaya biliyor.

1.si ben ona bir şey demiyorum "sağlamdır ama kırılgandır" demene güldüm açıklama yapmana gerek yok.

2.si asıl sen gerçek karbon fiberden bir şeyler imal ettin mi?

MrExpert

MrExpert

Üye
1.si ben ona bir şey demiyorum "sağlamdır ama kırılgandır" demene güldüm açıklama yapmana gerek yok.

2.si asıl sen gerçek karbon fiberden bir şeyler imal ettin mi?

Bundan 1-2 yıl önce iş yerimizde kullandık bir kaç üründe ama yüksek maliyeti nedeniyle başka bir ürün kullanmaya başladık.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
sert ama kirilgan / yumusak(esnek) ama kirilmaya dayanikli. onemli olan bu ikisinin arasinda en ideali bulmak. ben plastige alistim boyasi daha cok dayanacak ve tasarimi daha guzel bi arka kapak yapsinlar yeter

fingerback5

fingerback5

Üye
Aynen bu sanırım duz plastik polikarbonat bile degil :D

5-6 kez karın hizasindan dustu kilcal cizik bile yok.Bi kere asfalta dusmustu o yuzden sag alt kosede isiga tutuldugunda anca gorunun bir kucuk cizik var o da boyasi bile kalkmadi.Mesele plastikde degil yekpare govdeler daha cabuk kiriliyor genel olarak boyle.

- - - Eklendi - - -

sert ama kirilgan / yumusak(esnek) ama kirilmaya dayanikli. onemli olan bu ikisinin arasinda en ideali bulmak. ben plastige alistim boyasi daha cok dayanacak ve tasarimi daha guzel bi arka kapak yapsinlar yeter

Samsung nexus s in arka kapagi tam da oyle cam gibi ama plastik kalite hissi veriyor goruntusu hos ve saglam.

blacktalon

blacktalon

Üye

ona bakarsak her yıl işlemci değişiyor fiyat artıyor mu :D
demek ki her türlü kar sağlıyor firmalar önce risk alır ve maliyeti kazandığından fazladır fakat satışları milyonları bulunca ürün başı sağlam karlar elde ederler suan samsung pek risk tasımıyor sırtı yere gelmez kolay kolay o yüzden ister 2000tl girer ister 2500 isterse de 1500 kafasına göre biraz ama stabil bi kar sağlamak için ve müşteri kaybetmemek için standart uygulama yapıyor yoksa 2000 tl hiç bir ürünü etmezdi türkiyede dahi

- - - Eklendi - - -

gülünecek bir durum yok karbon fiber sağlamdır fakat sert olduğundan dolayı olmalı esneme payı olmadığı için çabuk kırılır çelik bir bıçakla demir aynı değildir çelik sağlam olur ama zorlarsan kırılır hemen

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
demek ki her türlü kar sağlıyor firmalar önce risk alır ve maliyeti kazandığından fazladır fakat satışları milyonları bulunca ürün başı sağlam karlar elde ederler suan samsung pek risk tasımıyor sırtı yere gelmez kolay kolay o yüzden ister 2000tl girer ister 2500 isterse de 1500 kafasına göre biraz ama stabil bi kar sağlamak için ve müşteri kaybetmemek için standart uygulama yapıyor yoksa 2000 tl hiç bir ürünü etmezdi türkiyede dahi

- - - Eklendi - - -

gülünecek bir durum yok karbon fiber sağlamdır fakat sert olduğundan dolayı olmalı esneme payı olmadığı için çabuk kırılır çelik bir bıçakla demir aynı değildir çelik sağlam olur ama zorlarsan kırılır hemen

Ama bir mantık hatası olması lazım. Hemen kırılan bir şeyse sağlam değildir? Çok çelişkili; sağlam ama zorlarsan kırılır. Hala gülüyorum :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
sert demek istemis olabilir. mesela cam sert kiriliyor ama bi karton yumusak ve kirilma durumu yok

blacktalon

blacktalon

Üye
Ama bir mantık hatası olması lazım. Hemen kırılan bir şeyse sağlam değildir? Çok çelişkili; sağlam ama zorlarsan kırılır. Hala gülüyorum :D
karbon fiber dayanıklıdır ama darbelerde yamulma yada içine çökme değil direk kırılma ile kendini gösterir biraz araştırsan dünyada sadece cam ve pamuk olmadığını arasında kalmış farklı maddelerinde olduğunu anlarsın

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
karbon fiber dayanıklıdır ama darbelerde yamulma yada içine çökme değil direk kırılma ile kendini gösterir biraz araştırsan dünyada sadece cam ve pamuk olmadığını arasında kalmış farklı maddelerinde olduğunu anlarsın

Yahu darbelerde direk kırılıyorsa nasıl sağlam oluyor anlamıyorum

LimePie

LimePie

Üye
samsung fibere geçtiyse bir bildigi vardır adamlar boşuna geçmezler.

pRime.

pRime.

Üye
Polikarbon var polikarbon var. Nokialar'da da polikarbon kullanılıyor ama samsungdaki kadar sırıtmıyor ayrıca olay sadece plastik olması değil. Elde verdiği his de önemli biraz telefonun samsung bu konuda sınıfta kalıyor. Telefonları demo telefonlar gibi. Ayrıca karbonfiber cihaz fikri pek mümkün gibi görünmüyor şu anki telefonlar üzerinde.

aleranol

aleranol

Üye
Onemli olan atomlarin nasil bag yaptigidir.
Damacana plastigi ile s3 s4 veya bir baska polikarbon cihaz ayni degildir.
Karbon fibere gecmek demek maliyeti katlamak demektir. Ayrica tek dezavantaji maliyet te degil. Kalin karbon borulari buyuk capli model ucaklarda kullaniyorum. Emin olun ucak dikey dalista iken karbon boru 3-5 cm capta ve 1cm civari kalinlikta olmasina ragmen ucus sirasinda kanatlarin esnemesinden dayanikliligini anliyorsunuz. Ancak ince bir fiberkarbon da bu essemeyi gormenizin imkani yoktur.
Eger siz bunu telefonda kullanmaya kalkarsaniz ve su anki 1.5mm civari incelikte uaparsaniz elinize aldiginiz ansa kirilir veya catlar. Dayanikli olmasi icin en az 4mm gibi birsey olmasi lazim.
Cogu kisi bilmeden koru korune yaziyor.
Lutfen deneyimi olanlara saygi duyun.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
tapatalk

tapatalk

Üye
Polikarbon var polikarbon var. Nokialar'da da polikarbon kullanılıyor ama samsungdaki kadar sırıtmıyor ayrıca olay sadece plastik olması değil. Elde verdiği his de önemli biraz telefonun samsung bu konuda sınıfta kalıyor. Telefonları demo telefonlar gibi. Ayrıca karbonfiber cihaz fikri pek mümkün gibi görünmüyor şu anki telefonlar üzerinde.

Tabi hem kalin hem agir olunca ele yorgunluk hissi geliyo

pRime.

pRime.

Üye
Onemli olan atomlarin nasil bag yaptigidir.
Damacana plastigi ile s3 s4 veya bir baska polikarbon cihaz ayni degildir.
Karbon fibere gecmek demek maliyeti katlamak demektir. Ayrica tek dezavantaji maliyet te degil. Kalin karbon borulari buyuk capli model ucaklarda kullaniyorum. Emin olun ucak dikey dalista iken karbon boru 3-5 cm capta ve 1cm civari kalinlikta olmasina ragmen ucus sirasinda kanatlarin esnemesinden dayanikliligini anliyorsunuz. Ancak ince bir fiberkarbon da bu essemeyi gormenizin imkani yoktur.
Eger siz bunu telefonda kullanmaya kalkarsaniz ve su anki 1.5mm civari incelikte uaparsaniz elinize aldiginiz ansa kirilir veya catlar. Dayanikli olmasi icin en az 4mm gibi birsey olmasi lazim.
Cogu kisi bilmeden koru korune yaziyor.
Lutfen deneyimi olanlara saygi duyun.
çok teşekkürler bilgilendirme için.

messevim

messevim

Üye
plastik damacalardan kurtulsun da nereye geçerse geçsin

- - - Eklendi - - -

plastik damacalardan kurtulsun da nereye geçerse geçsin