Seglopsi
Üye
Maemo işletim sistemi var. Bootloader kilidi olmadığı için android port ediliyor. Arama konuşma sorunu var android yüklenince.Maemo işletim sisteminde Firefox tarayıcı da Flash Player desteğide var diye biliyorum. Sen gene de maemo bölümüne konu aç yardımcı olabilirler sana.
ben yardimci olayim. symbian kadar oyun ve uygulama yok. emulator uzerinden web os, apkenv, java ve sayamadigim bircok platform oyunlari mevcut. uygulamalari da maemo'ya yeterli seviyede. android 2.3.6 ve 4.1.1 surumleri mevcut. sanirim android de konusma yapmakta mumkun ama tam randimanli bir android surumu yok. (tipki n9 gibi) maemo'da meego gibi linux mer cekirdegini kullanmakta ve multitasking sunmakta.
600mhz islemci var ve rahatlikla 1150 mhz'e kadar overclock yapilabiliyor hatta 1.7ghz'e kadar SS'leri var boyle islemci gormedim. 256mb ram ve 768mb swap alani var. swap alani, hafiza birimi nokia kalitesinde oldugu icin gayet hizli. harmattan gibi uygulamayi cekirdekten calistirdigi icinde ram sorunu yasamayacagini tahmin ediyorum.
multiboot ile android, nemo de, maemo gibi sistemler boot edilebiliyor. windows 98 ve 7'yi de gordum. kisaca iyi bir cihaz en iyi klavyeli cihaz desek yalan olmaz.
ekran cozunurlugu sanirsam nHd idi. 360x640px olmasi lazim ve rezistif dokunma ozelligine sahip.

n9'da da islemci ve gpu'dan kisma durumu var sonucta
Ayda 1 belki açarım o oyunları.