Galaxy S3 batarya çok az gidiyor, lütfen yardım...

Sponsorlu Bağlantılar

gestere41

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 batarya çok az gidiyor, lütfen yardım...
Arkadaşlar 3 hafta önce Galaxy S3 aldım Gold mağazasından...
Telefonumun şarjı, çok az kullanmama rağmen 1 günü zor tamamlıyor. Doğru düzgün uygulama çalıştırmıyorum bile. 2100mAH batarya hakkıyla çalışmıyor...

Telefonu ilk aldığımda, 8GB Class4 SanDisk MicroSD kart takmıştım. Şarj 12 saat bile zor dayanıyordu.
Şüphe ettim, kartı çıkardım ve şimdi de batarya 1 gün zor dayanıyor. Hala 2100mAH hakkını vermiyor...

Günde en fazla;
15dk telefon görüşmesi yapıyorum...
30dk müzik dinliyorum
30dk internete giriyorum
ve video izlemiyorum, oyun oynamıyorum...

Buna rağmen 1 gün zor dayanıyor şarj...

Sorunumun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü; GÜVENLİK DEPOLAMASI adında bir sistem uygulaması var ve bataryayı haddinden çok kullanıyor ve hiçbir işe yaradığını sanmıyorum...

Ne yapmalıyım?
Bataryanın, hakkıyla çalışması için ne yapmalıyım?

Telefonu aldığım gün, acemiliğime geldi ve hemen güncellemeyi yaptım, şu an Android 4.1.2...
Root yapmadım, hiçbirşey yapmadım, telefon yazılımı tamamiyle ilk günkü halinde orijinal...
Telefon üstündeki rom İngiltere Orijinal Romu... [I9300XXEMC2]
IMEI kontrolü yaptım, ithal edilmiş, telefon orijinal...
Gold mağazasından aldım, renk siyah...

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Android cihazlar için Batarya kalibrasyonunu denedinmi. Bir arkadaş paylaşmıştı da şuan kimin paylaştığını hatırlamıyorum araştır forumda baya işine yarar. Abimin samsung galaxy s4 ü de hiç şarj tutmuyordu bataryayı kalibre ettim düzeldi.

hacker_236

Üye
valla bende s3 kullanıyordum şimdi s4 aldım ama tecrübelerime göre bence duvar kağıdın çok fazla şarj harcıyo gibi görünüyor bende en fazla %25 oluyordu ekran ışığınıda otomatik yaptıysan bir sıkıntı vardır elbet ben sürekli mesajlaşan biriyim oyunumada en az 20-30 dakika oynardım ama 22 saat kadar giderdi başka arkadaşların fikri varsa onlarda paylaşsınlar tabiki ben yanlış yönlendirmek istemem seni...

- - - Eklendi - - -

Android cihazlar için Batarya kalibrasyonunu denedinmi. Bir arkadaş paylaşmıştı da şuan kimin paylaştığını hatırlamıyorum araştır forumda baya işine yarar. Abimin samsung galaxy s4 ü de hiç şarj tutmuyordu bataryayı kalibre ettim düzeldi.

arkadaş haklı olabilir bende bataryayı kalibre etmiştim

gestere41

Üye
    Konu Sahibi

Batarya kalibrasyonu yaptım, ama bir faydası olmadı

- - - Eklendi - - -

valla bende s3 kullanıyordum şimdi s4 aldım ama tecrübelerime göre bence duvar kağıdın çok fazla şarj harcıyo gibi görünüyor bende en fazla %25 oluyordu ekran ışığınıda otomatik yaptıysan bir sıkıntı vardır elbet ben sürekli mesajlaşan biriyim oyunumada en az 20-30 dakika oynardım ama 22 saat kadar giderdi başka arkadaşların fikri varsa onlarda paylaşsınlar tabiki ben yanlış yönlendirmek istemem seni...

- - - Eklendi - - -

arkadaş haklı olabilir bende bataryayı kalibre etmiştim

Ekran ışığım hep orta seviyedeydi...
ve canlı duvar kağıdı da kullanmıyorum ki...

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Arkadaşlar 3 hafta önce Galaxy S3 aldım Gold mağazasından...
Telefonumun şarjı, çok az kullanmama rağmen 1 günü zor tamamlıyor. Doğru düzgün uygulama çalıştırmıyorum bile. 2100mAH batarya hakkıyla çalışmıyor...

Telefonu ilk aldığımda, 8GB Class4 SanDisk MicroSD kart takmıştım. Şarj 12 saat bile zor dayanıyordu.
Şüphe ettim, kartı çıkardım ve şimdi de batarya 1 gün zor dayanıyor. Hala 2100mAH hakkını vermiyor...

Günde en fazla;
15dk telefon görüşmesi yapıyorum...
30dk müzik dinliyorum
30dk internete giriyorum
ve video izlemiyorum, oyun oynamıyorum...

Buna rağmen 1 gün zor dayanıyor şarj...

Sorunumun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü; GÜVENLİK DEPOLAMASI adında bir sistem uygulaması var ve bataryayı haddinden çok kullanıyor ve hiçbir işe yaradığını sanmıyorum...

Ne yapmalıyım?
Bataryanın, hakkıyla çalışması için ne yapmalıyım?

Telefonu aldığım gün, acemiliğime geldi ve hemen güncellemeyi yaptım, şu an Android 4.1.2...
Root yapmadım, hiçbirşey yapmadım, telefon yazılımı tamamiyle ilk günkü halinde orijinal...
Telefon üstündeki rom İngiltere Orijinal Romu... [I9300XXEMC2]
IMEI kontrolü yaptım, ithal edilmiş, telefon orijinal...
Gold mağazasından aldım, renk siyah...

Batarya süresi uzun giden bir kernel at mesela benim şuan kullandığım kernelde performans ve pil süresi çok iyi ama dersen ki garantiyi götürmek istemiyorum ozaman sürekli telefonu güç tasarrufu modunda tut ekran parlaklığını azalt ve sürekli rami temizle malum akıllı telefonların pil süresi 1 günü zor getiriyor

foreverthe

foreverthe

Üye
Güç tasarrufunu aç, senkr. kapat. Cidden çok fark edicek gör :) Muhtemelen senkronizasyondan oluyordur onu kapat :)

mesdi

Üye
comodo battery saver programını öneririm.ilk aldıgım günlerde benimde çabuk bitiyordu.şimdi güç tasarrufunu açtım birde comodoyu kurdum şahane gidiyor.hatta bazen akşama kadar fırsat bulamayıp internete giremedigim günlerde 15 saat sonra %80 lerde günü bitirebiliyorum

Üst Alt