Bu ne ya

Sponsorlu Bağlantılar

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
Bu ne ya
Arkadaşlar benim pc Pentium 4 2.8 ghz 256 ati radeon ekran Kartı 2 gb ram var benim pc çok kasıyor ne konuda derseniz oyunlarda feci düşük fps ile oynuyorum l(league of legens de 10 11 fps) ekran Kartından olabilir diye düşünüyorum ama benim ekran kartı sürücüleri güncelleme yaptım ekran kartı şimdiye kadar 256 görünüyor du dxdiag da
şimdi 1024 görünüyor ama performans ta bi fark olmadı arkadaşımda 15 liraya ekran kartı var oda 256 mb nvidia ama o pc de 512 göründüğünü söylüyor ekran kartı nın fanı yokmus onuda ben alıcam alırsam performans ta fark olurmu yoksa iyisinden 100 lira bayılıp 1 gb ekran kartı alayımmı

serif55

serif55

Üye
Ekran kartında ram bellek herşey değildir bit değerlerini de dikkate almanız gerekir asıl performans yüksek bit li ekran kartlarından alınır

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
İstersen 1gb ekran kartı al ama dandik alırsan yine kasar.
1gb olması önemli değil artık modeli önemli...
Bide işlemcin çok eski ve yetersiz..

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
hmm ben sağlam bi pc için be kadara nr almalıyım

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
Sağlam bi pc den kastınız oyun için heralde hocam ve kafadan 2000 liraya gerçekten iyi bi makine dizebilirsiniz ;)
usta naptın 2000 lira ya i7 falanmı düşündün bana i5 + 4 GB Ram + 512-1024 MB ekran kartı olsa yeter LoL gibi oyunları kaldırmazmı ?

serif55

serif55

Üye
Sağlam bi oyun makinesi dediniz hocam aslında 2000 lira az bile :)

Toplama kasa alacaksanız bunun içine daha kasa + power supply yide katmaniz gerekio bunlarda iyi bişey alırsanız 500 lira ortalama ;)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Sağlam bi oyun makinesi dediniz hocam aslında 2000 lira az bile :)

Toplama kasa alacaksanız bunun içine daha kasa + power supply yide katmaniz gerekio bunlarda iyi bişey alırsanız 500 lira ortalama ;)

Yooo.. Kasa power dahil. Ultra oynatacak pc 1600 tl

merkez20

merkez20

Üye
ne 2000 binlirasi yaw sen rahat 1000tlye anakart ekran karti ram cpu sabit disk cdrwtr alir eski pcye takarsin ayrica sana sunu sogligim dolas cikma kalite islemcide bulursun ucuza hemde ugrasirsan birazda pcden anliyorsan 1000liraya 2000tllik pc toplarsin anlammasan senin extra 1000lirani bilgisayarci alir ugras ogren sen topla senin cebinde kalsin paran sende kalite bilgisayar sahibi olursun bu arada not bilgisayarin markasi digil donanim ozeligi onemlidir arastirmadan alma sakin.

• Beğen
Tepkiler: doqukans2
doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
ne 2000 binlirasi yaw sen rahat 1000tlye anakart ekran karti ram cpu sabit disk cdrwtr alir eski pcye takarsin ayrica sana sunu sogligim dolas cikma kalite islemcide bulursun ucuza hemde ugrasirsan birazda pcden anliyorsan 1000liraya 2000tllik pc toplarsin anlammasan senin extra 1000lirani bilgisayarci alir ugras ogren sen topla senin cebinde kalsin paran sende kalite bilgisayar sahibi olursun bu arada not bilgisayarin markasi digil donanim ozeligi onemlidir arastirmadan alma sakin.
hocam bu fikri tuttum bencede şöyyle bi i5 çıkma bulsam 2.6 2.8 arası idare eder heralde ayrıca 4 gb bi ram yeterli oolur heralde RAM hızıda 1333 MHZ olması lazım da benim kafama takılan bi kaç soru var bi yardımcı olursanız iyi olu benim için
1)DDR2 ve DDR3 olan RAm ler birbirine uyuşurmu yuva olarak?
2)Ekran Kartında farklı DDR lar birbirine uyuşurmu ?
3)Birde donanımların anakarta uyuştuğunu nasıl öğrenirim ?

merkez20

merkez20

Üye
kardeş sen ilk önce bana anakart modelini yazarmısın sana yardımcı oluyum googleden cpu.z diye aratır kur sonra orada anakart modelini buraya yaz sana ne uyumlu olur söğliğim.

serif55

serif55

Üye
Ben 2000 lirayı arkadaşa zarar olsun diye söylemedim, 1000 liraya o kadar parçanın kaç tanesinin kalitelisini alabilirsiniz acaba merak ettim. Ayrıca çıkma parçalara bu kadar güvenmemek gerekir sıfırını almak daha yararlı olucaktir. Sizinki günü geçirme kafasında olur, ben ileriye dönük bi pc için bu fiyatı söyledim.

5 sene önce 1300 liraya komple kasa+monitör+güç kaynağı aldim hâlâ bir parçasını bile değiştirmeden hiç bir oyunu kasmadan oynayabiliyorum. Birtek crysis 3 ü oynayamadim onuda directx 11 yüzünden olmadı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Valla o zaman bizim zevklerimiz farklı diim hocam yani :)
bugun vatandan yeni sistem aldım arkadaşa.
herşeyiyle 1420 TL.
crysis 3 dahil. ultra açacak bir sistem.. (crysis3 bu zamanın en ağır oyunu şuan :oke: )

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
kardeş sen ilk önce bana anakart modelini yazarmısın sana yardımcı oluyum googleden cpu.z diye aratır kur sonra orada anakart modelini buraya yaz sana ne uyumlu olur söğliğim.
cpu-Z de anakart Asus P5G41T-M LX yazıyor

Jomolocco

Jomolocco

Üye
1000 liraya gayet iyi bir pc yapilir.

messevim

messevim

Üye
pc nin donanımları birbirleri ile bağlantılı uyumlu olmalı.

merkez20

merkez20

Üye
şu şekilde en yüksek donanımlar taka bilirsin
[h=3]Özellikler[/h]
CPUIntel ile uyumlu Intel ® Soket 775 Core ™ 2 Quad / Core ™ 2 Extreme / Core ™ 2 Duo / Pentium ® dual-core/Celeron ® çift çekirdekli / Celeron ® İşlemciler ® 05B/05A/06 işlemciler
Intel desteği ® 45nm Multi- çekirdekli işlemci
* Intel CPU destek listesi için başvurun
Yonga SetiIntel ® G41 / ICH7
Front Side Bus1333/1066/800 MHz
Bellek2 x240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333 (OC) / 1066/800 Non-ECC, Un-buffered Bellek
Çift kanal bellek mimarisi
** veya Memory QVL (Satıcı Listesi hak) için kullanım kılavuzuna başvurun
toplam takarken *** 4GB veya daha fazla bellek, Windows ® 32-bit işletim sistemi 3GB daha az tanıyabilir. Bu nedenle, daha az 3GB toplam kurulu bellek önerilir.
Genişleme Yuvaları1 x PCIe x16
1 x PCIe x1
2 x PCI
VGAEntegre Intel GMA X4500 grafik
1G Maksimum paylaşımlı bellek
max destekler RGB. çözünürlük 2048 x 1536 (@ 75Hz)
desteği Microsoft ® DirectX ® 10
DepolamaGüney Köprüsü
1 xUltraDMA 100/66/33
4 xSATA 3 Gb / s bağlantı noktası
LANQualcomm Atheros Gb LAN
SesALC887 8-Kanal SES CODEC
* ses çıkışı 8-Kanal desteklemek için ön paneldeki HD ses modülü ile şasi seçin
Jack-algılama destekler ve Çoklu Akış teconologies
S / PDIF çıkış arayüzü destekler
USB8 USB 2.0/1.1 portu (orta-board 4 port, arka panelde 4 port)
ASUS Benzersiz ÖzelliklerASUS MyLogo 2
ASUS EZ Flash 2
ASUS CrashFree BIOS 3
ASUS Q-Fan
ASUS Anti-Surge
ASUS EPU-L
ASUS Express Gate
Turbo Key
AI NET2
Overclock ÖzellikleriSFS (Stepless Frequency Selection)
- 1MHz artışla 200MHz den 800MHz FSB ayarlama Overclocking Koruması - ASUS CPR (CPU Parameter Recall)

Arka Panel I / O Portları1 x D-Sub
1 x Paralel port
1 x PS / 2 Fare
1 x PS / 2 Klavye
1 x LAN (RJ45) port (lar)
4 x USB 2.0/1.1
1 x COM port
3 x Ses jakları
Dahili I / O Bağlantıları2 x USB bağlantı, 4 Ek USB 2.0 port destekler
1 x IDE konektör
4 x SATA bağlantısı
1 x CPU Fan konnektörü (lar)
1 x Kasa Fan konnektörü (lar)
1 x High Definition ön panel ses bağlantısı
1 x S / PDIF çıkış konnektörü
1 x Sistem Panel
1 x dahili hoparlör bağlantısı
24-pin ATX güç konnektörü
4-pin ATX 12V güç bağlantısı
BIOS8 Mb Flash ROM, AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, ACPI2.0, SMBIOS 2.5
AksesuarlarKullanıcı Klavuzu
1 x UltraDMA 133/100/66 kablosu
2 x SATA kablosu (ler)
I / O Koruması
Destek DiskSürücüler
ASUS PC Probe II
Anti-virüs yazılımı (OEM versiyon)
ASUS Update
Form FaktörüuATX Form Faktörü
9.6 inç x 7,9 inç (24.4 cm x 20.1 cm)

- - - Eklendi - - -

anakartın güzel ekran kartı işlemci ram sabit disk al tak ana kart almana gerek yok gayetde güzel bir bilgisayarın olur.

Akva96

Akva96

Üye
LoL düzeyinde oyun oynayacaksan bak derim.

doqukans2

doqukans2

Üye
    Konu Sahibi
şimdi. Bu yazdıklarınız çok iyi oldu çokta güzel oldu taammı. :-)
Kardeş sizin bu yazdıklarınızı okudum okudum anlamadım sen bana idare edecek şekilde bi pc parça isimleriyle yazarsan
:-) iyi olur

Üst Alt