TP-Link TD-W8968 ile Airties RT-206v2 Modemi birbirine bağlamak istiyorum ama bilmiyorum :(

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
TP-Link TD-W8968 ile Airties RT-206v2 Modemi birbirine bağlamak istiyorum ama bilmiyorum :(
TP-Link :
Airties :

bu sabah Tp-Link modem satın aldım eski modemimin sinyal kalitesinden hiç memnun değildim ve arada sebepsiz yere donuyordu falan derken yeni aldığım modemin sinyal kalitesi biraz daha güçlü fakat içerideki odaya 1 diş sinyal iletebilecek onu da arada bol bol kopmayla sağlayabilecek güçte,modem evin üst katında konumlandırılmak zorunda çünkü Telefon hattı oradan eve giriyor modemi aldığımda deneme amaçlı tam olarak şu anda modemin bulunduğu konumda fakat alt katta modemi çalıştırdım bizim odada 3 diş sinyal aldım şimdi ise mutfağa eski modemimi yerleştirip repeater olarak kullanmak istiyorum fakat arada hiçbir kablo bağlantısı olmamalı yani modeme güç kablosundan başka bir kablo girmemeli kısaca :evet: bunun için köprüleme yapmam gerektiği kanısındayım ve bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum yani kısaca 2 modemi birbirine nasıl bağlayacağımı bilmiyorum :evet: bu konuda anlayanların bana yardımcı olmalarını rica ediyorum eğer olmazsa mecburen bir repeater falan alacağım ayrı olarak :evet:

- - - Eklendi - - -

Tırsmaya Başladım :

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ben sana alma 2 marka birbirine bağlanmıyor demiştim

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Ben sana alma 2 marka birbirine bağlanmıyor demiştim

abi yoksa bir tane köprü almam gerekecek,wep şifreleme ile de olsa olur :evet:

sen daha önce bana tarif etmiştin ya dün o konuyu buldum aynı şeyleri yaptım yine beceremedim :(

sen müsait olunca kabul edersen Team Viewer'dan girebilirsin abi,sen kaç gibi müsait olursun peki abi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
web şifreleme ile güçlendirme yapmak için cihazların birinde REPEATER özelliği olması gerekiyor.
buda senin elindeki aletlerde yok... repeater marka ayırt etmez ama biraz hız düşüklüğü yapabiliyor. 8mbiti 7mbite düşürmek gibi. hız düşmesi olmayabilirde..

onun dışında TP-link marka alırsan BRIDGE yapabilirsin. TL-WA ile başlayan cihazlarda hem repeater hem bridge özelliği var.. :oke:

team viewer la bakmaya gerek yok çünkü o 2 modem mümkün değil birbirine kablosuz güçlendirme yapmaz :evet:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
web şifreleme ile güçlendirme yapmak için cihazların birinde REPEATER özelliği olması gerekiyor.
buda senin elindeki aletlerde yok... repeater marka ayırt etmez ama biraz hız düşüklüğü yapabiliyor. 8mbiti 7mbite düşürmek gibi. hız düşmesi olmayabilirde..

onun dışında TP-link marka alırsan BRIDGE yapabilirsin. TL-WA ile başlayan cihazlarda hem repeater hem bridge özelliği var.. :oke:

team viewer la bakmaya gerek yok çünkü o 2 modem mümkün değil birbirine kablosuz güçlendirme yapmaz :evet:

anladım abi,Airties te Mesh var TP-Link'te WDS Modu var

her neyse o zaman mecburen almam gerek :evet:

bak benim yapmak istediğim şey şu abi :

Test Ettiğim Cihaz : Lenovo Z580(benim pc)
Airties Modemi Repeater-Köprü her neyse işte ondan yapabilseydim çok iyi olacaktı :evet:

Airties'i bilmiyorum ama TP-Link'te sanırım köprüleme var çünkü içinde WDS bölümü var,Airties'te de Mesh var aslında :allalla: :hmmm

abi repeater'lar da neredeyse modem parası bir yardım et gözünü seveyim :)

- - - Eklendi - - -

abi illa TP-Link'ten Airties'e sinyal göndermemize gerek yok tam tersi de yapabiliriz hatta benim biraz daha işime gelir yeni aldığım modem komşunun evinde kalmaz :evet:

bu arada bu yeni aldığım modemde nedense eskiden airties te 3-4 mbit i zor görürken şimdi 17 mbit falan görüyorum :hmmm

- - - Eklendi - - -

bu iş üzerine fazlasıyla kafa patlamış biri olarak.
DHCP yi airtieste açık tutacaksın. motorola modemde kapatacaksın :oke:
motorola modeme sabit ip vereceksin. airties modemler 192.168.2.1 dir.
motorola modeme 192.168.2.50 ver mesela...
airties modemden aldıgın lan kablosunu. motorolanın lan girişine taktıktan sonra motorolanın WLAN ayarlarını yaparsan.
2 modemdende sorunsuz olarak WLAN bağlantısıyla internete girebilirsin.

kablosuz olarak 2 modemi birbirine bağlamak içinde WDS yada airtieste MESH denir. bunu kullanacaksın.

şöyleki. farklı markalar arasında sadece wifi WEB şifreleme kullanırsan haberleşme yapıyorlar.
ayrıca airties kıt bir marka çok kısıtlı modellerle uyumlulukları var..

bu durumda iki modeminde wifi ismini wifi yayın kanalını ve WEB şifrelemesini aynı yapacaksın.
airtiesin arayüzünde ilgili yere (BRIDGE MAC yazar normalde) motorola modemin MAC adresini gireceksin.
motorolaya da airtiesin MAC adresini gireceksin.
bu durumda 2 modem kablosuz olarak birbirine paralel çalışacak ve 2 modemdende sorunsuz internete girebilirsin.

bu 2. anlattıgım yöntem airties ve motorolanın birbiriyle uyumluluguna bağlı.

dediklerini uyguladım 2 modem birbirine bağlandı ancak internet erişimim koptu sonra airties modemi kapattım internet geri geldi :evet:

- - - Eklendi - - -

bu arada anten alsam iş görmez dimi abi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
anten pek fayda sağlamıyor. bende 8 lik aldım ama sinyalde yükselme %10 bile farketmedi

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
anten pek fayda sağlamıyor. bende 8 lik aldım ama sinyalde yükselme %10 bile farketmedi

abi bugün aldığım yere fatura kestirmeye gittim adam olmadıysa 150 TL'ye AirTies'in 300Mbit modemi var dedi istersen onu vereyim eski modemini geri alırım dedi :evet: ne yapmamı tavsiye edersin 50 TL daha vermem gerekecek

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

abi bugün aldığım yere fatura kestirmeye gittim adam olmadıysa 150 TL'ye AirTies'in 300Mbit modemi var dedi istersen onu vereyim eski modemini geri alırım dedi :evet: ne yapmamı tavsiye edersin 50 TL daha vermem gerekecek

150 çok ya ne satıyor o adam ederi yine 100 dür çok etse 120 eder

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
(aynı adamın dükkanına gidiyorum,kendisi Zonguldak'ta ve en ucuz veren o:ehe)

fiyatı bence normal :

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
(aynı adamın dükkanına gidiyorum,kendisi Zonguldak'ta ve en ucuz veren o:ehe)

fiyatı bence normal :
yaa sen napacaksın onu çift bant destekli 5ghz yayında yapıyor tabii pahalı olur.
sadece 2.4 lük 300mbit model yokmuymuş.. 150 tl az paramı :D

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

yaa sen napacaksın onu çift bant destekli 5ghz yayında yapıyor tabii pahalı olur.
sadece 2.4 lük 300mbit model yokmuymuş.. 150 tl az paramı :D

Bendeki TP-Link var işte abi ama sende o olmaz diyorsun :ağlarım: AirTies olarak bir tek o varmış elinde başka bir model istersen getirtirim dedi :evet:

- - - Eklendi - - -

AirTies Air 5443 var abi ama fiyatı aynı :evet:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bence sen götür aldığın tp linki iade et paranı geri al..
35 tl ye 730RE satıyor millet çok daha ucuza halledersin.
2. ele yönel derim. tertemiz 1 aylık sıfır kutulu satan çok kişi var :oke:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
bence sen götür aldığın tp linki iade et paranı geri al..
35 tl ye 730RE satıyor millet çok daha ucuza halledersin.
2. ele yönel derim. tertemiz 1 aylık sıfır kutulu satan çok kişi var :oke:

iyi de abi oda TP-Link,Airties'in TP-Link ile uyuşmadığını söylüyorsun :evet: benim aldığım modemde tekrarlayıcı özelliği yok mu peki abi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

iyi de abi oda TP-Link,Airties'in TP-Link ile uyuşmadığını söylüyorsun :evet: benim aldığım modemde tekrarlayıcı özelliği yok mu peki abi ?
WDS var.. ama çok pahalıya almışsın diyorum işte..
1 tane 730RE alsan bir tane WR741nd alsan 75 tl eder. birini airtiesin yanına koyarsın. birini mutfağa koyarsın canavar gibi çeker her yerde..
300mbit ile 150mbit arası çok bişey farketmez zaten senin için..

airties modem hızlı değil dersen.. 150mbitlik daha uygun bir tplink modem al derim..
8968 gereksiz pahalı bence

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

WDS var.. ama çok pahalıya almışsın diyorum işte..
1 tane 730RE alsan bir tane WR741nd alsan 75 tl eder. birini airtiesin yanına koyarsın. birini mutfağa koyarsın canavar gibi çeker her yerde..
300mbit ile 150mbit arası çok bişey farketmez zaten senin için..

airties modem hızlı değil dersen.. 150mbitlik daha uygun bir tplink modem al derim..
8968 gereksiz pahalı bence

abi adam parayı geri verir mi bilmiyorum ve 2.ele de pek güvenmek istemiyorum :evet: şimdi abi ben o zaman airties'i aynı yerine koysam yeni aldığım modemi de mutfağa koysam olmaz mı peki abi ? bir deneseydik iyidi yahu :evet: :ağlarım:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yauww dene :D
wifi olarak görmez airtiesle tp-link birbirini... 150 tl ye airties almak mantıksız :nono:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
yauww dene :D
wifi olarak görmez airtiesle tp-link birbirini... 150 tl ye airties almak mantıksız :nono:

abi öyle desene o şekilde görüyorar yanlışın var :evet: hatta ben mac adreslerini alabilmek için ekledim bile birbirlerini :evet:

colombo_1986

Üye
arkadaşım.dediğin şekilde ben kurulum yaptım ve kullanıyorum.problemsiz ve cok kalliteli sinyal alıyorum.ana modemim tp link 8970 diğer modemim ise yani menzili artıran modem rt 20kurulumu cokbasit.eğer hala yardıma ihtiyac

Son düzenleme:

Üst Alt