Symbianın kaynak kodları

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi

Bak;

Asıl Kodlar Zaten Bu Kullanılan İşletim Sistemini Oluşturan Kısım, Bu Kodlar Bir Süreçten Geçer Yani Derlenir. Bu Derlemede de Dosyalar Vs Oluşur. Bu Çıktıyı Yazılım Haline Getirip Bize Sunarlar.

Programda Kısmen Böyledir, Örnek Verdik..

- - - Eklendi - - -

Size İyi Çalışmalar :bye2:

Tamam

MaxipmaN

Üye
uçan araba çıkmadan vecek mi merak ediyorum -__-

MrExpert

MrExpert

Üye
Kaynak Kodun Tamamını Bildin Diyelim, Bunu Derleyecek Sistem Lazım :oke: , Hadi Derledin Diyelim Telefon Yazılım Dosyalarına Dönüştürmen Lazım :oke:
O Yüzden Mutlaka Bir Pürüz Çıkar :)

Yazıldığı Kod dili diyelim c# ben sistemin kaynak kodlarını bilirsem kodlarda değişiklik yaparım editlerim dilibildiğim için uygun şekilde derleme yaparsam sistemde hiç bir sıkıntı olmaz dönüştürmeye gerek kalmaz Ama botkilidi kırıp başka sistem yükleme olayıda çok farklı değil.

Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
nokia verse bile cok prof adamlar lazim

TheMadness

TheMadness

Üye
Andoridde açık kaynak kodlu denir ama sadece kaynak kodlarının %20 si biliniyor ama adamlar neredeyse herşeyi yapabiliyorlar.

Saf android tamamen açık kaynaktır, gapps vb. içindeki bazı ek bileşenler kapalıdır.

MrExpert

MrExpert

Üye
Saf android tamamen açık kaynaktır, gapps vb. içindeki bazı ek bileşenler kapalıdır.

Öyle bakarsak saf android diye birşey yoktur çünki linux ana sistemdir linuxun çalıştırdığı dalvik sanal makine üzeründede android denilen bol miktarda java kullanılarak yazılmış sistem vardır. Eğer saf androidin kodları tamamen açık olsaydı linux gibi olurdu birsürü türevi çıkardı yani pardus ubuntu mint gibi ama androidde %100 bilinse bir sürü sistem türer yani adama androidi taban alıp çok farklı sistemler ortaya koyar hatta kendi dalvik denilen vasat sanal makina emülatörünü kaldırıp tamamen linux tabanıyla mükemmel bir sistem bile yazılabilir. Androidde yapılabilinenler sadece sistemi rahat kırıp smilatör kullanılarak rom ve kernel yapımı sağlanıyor. Derlenmiş kodları diyorsan olnlar hiçbir işe yaramaz açık kaynak kodları lazım biz sadece belli başlı kodlar var bunlar ilede rahatlıkla uygulama rom vb. müdahaleler yapılıyor bunlar bile nekadar çok şey yapmamızı sağlıyor. %100 açık olsa işletim sisteminin heryerine her noktasına sistem olarak müdahale edebilirm Sadece birkaç kod değişikliğiyle ama işte kodlar bizde yok.

- - - Eklendi - - -

Tamamen bütün kaynak kodları sadece iş oortaklarıyla paylaşıyor samsung ve htc gibi yani normal bir geliştiriciye tamemen bütün kodlara erişemiyor. Yani millet linux gibi apaçık bir sistem zannediyor ama hiçte öyle değil.

• Beğen
Tepkiler: berkanbjk 24

Üst Alt