Neden okur insanlar?

Sponsorlu Bağlantılar

Mert

Mert

Üye

Senin basit olarak kullandığın kelimeler belki sana çok basit gelebilir ama bu kelimelerle insan çok şey kast edebilir aynı zamanda anlamlar çıkarabilir. Tabi anlayana veya Anlatabilene...

Yada boş boş laf olsun torba dolsun diye...

Siz bir çok anlam çıkarmaya devam edebilirsiniz. Konudan çıkıyorum başka cevap yazmayacağım. Siz de aynısını yaparsanız iyi olur konunun iyiliği için

-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
Adam gibi bir konuda enine boyuna tartışma yaşayamayacağız değil mi? Kendi düşünceleriniz ile kavga edin beyler, berikinin değil.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
İstediği şekilde eğitim alacaksa bu mükemmel bir şey.Fakat günümüz şartları yeteneğine, istediğine değilde çözdüğün test sorularına bakıyor.İnsanlarda para için, yaşamak için hayallerinden, yeteneklerinden ve başarabileceklerinden vazgeçiyorlar.Test ile makine mühendisi olunacağına meslek lisesinden olunması taraftarıyım.Meslek liseleri anadolu-fen-sosyal bilimler liselerini kazanamayanların lisesi olma durumundan çıkmalı.

Ki eğitim üniversiteye gitmekle olmaz.Bunu bilim adamlarından anlayabiliyoruz.Neredeyse tamamı okumamıştır çünkü okusalardı hevesleri körelip sıradan insanlar olacaklardı.Onlar bu saçma düzende okuyarak değil eğitilerek geliştiler.Okumak ve eğitim görmek özellikle Türkiye'de farklı şeyler bence.Tabi istisnalar mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
Gayet bariz bir konu yahu.
Ben sadece ve sadece bilgi için okurum, okuyacağım. Sadece bu var benim için. Ötesi yok.
Günümüz şartları, dünümüz şartları umurunda dışı

paradox07

paradox07

Üye
İstediği şekilde eğitim alacaksa bu mükemmel bir şey.Fakat günümüz şartları yeteneğine, istediğine değilde çözdüğün test sorularına bakıyor.İnsanlarda para için, yaşamak için hayallerinden, yeteneklerinden ve başarabileceklerinden vazgeçiyorlar.Test ile makine mühendisi olunacağına meslek lisesinden olunması taraftarıyım.Meslek liseleri anadolu-fen-sosyal bilimler liselerini kazanamayanların lisesi olma durumundan çıkmalı.

Ki eğitim üniversiteye gitmekle olmaz.Bunu bilim adamlarından anlayabiliyoruz.Neredeyse tamamı okumamıştır çünkü okusalardı hevesleri körelip sıradan insanlar olacaklardı.Onlar bu saçma düzende okuyarak değil eğitilerek geliştiler.Okumak ve eğitim görmek özellikle Türkiye'de farklı şeyler bence.Tabi istisnalar mevcut.

haklisin insanda oncelikle merak duygusunun gelismis olmasi gerekir.gerci bu dedigim sey "okuma"nin hangi taraftan bakildigina baglidir.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Gayet bariz bir konu yahu.
Ben sadece ve sadece bilgi için okurum, okuyacağım. Sadece bu var benim için. Ötesi yok.
Günümüz şartları, dünümüz şartları umurunda dışı

Tamam işte.Şuan üniversite okumaktan daha çok şey öğreten kitaplar var...Eğitim sistemi malesef o durumda.Adam doktor olacağım diyor ama cerrah olamam benim midem bulanır, kan tutar diyor.Kadavralarla ne yapacaksın dediğimizde çocuk doktoru olacağım diyebiliyor.Üniversitede kadavralarla oynayacağından habersiz.

En güzel yok meslek liselerine pratik bilginin yanında teorik bilgi derslerine de önem gösterip adam gibi işini bilen, ne olacağını bilen nesiller yetiştirmek.Gidip matematik, kimya çözüp biyolog olunmaz ya da matematik, tarih çözüp psikolog olunmaz...

paradox07

paradox07

Üye

Tamam işte.Şuan üniversite okumaktan daha çok şey öğreten kitaplar var...Eğitim sistemi malesef o durumda.Adam doktor olacağım diyor ama cerrah olamam benim midem bulanır, kan tutar diyor.Kadavralarla ne yapacaksın dediğimizde çocuk doktoru olacağım diyebiliyor.Üniversitede kadavralarla oynayacağından habersiz.

En güzel yok meslek liselerine pratik bilginin yanında teorik bilgi derslerine de önem gösterip adam gibi işini bilen, ne olacağını bilen nesiller yetiştirmek.Gidip matematik, kimya çözüp biyolog olunmaz ya da matematik, tarih çözüp psikolog olunmaz...

dostum bazi yerlerde dogrusun ama bazi yerlerde de yanlissin.okudugun okullar sana sadece temel bilgileri verir.kendini gelistirmek sana kalmistir.ornegin mimar Sinan bilmem kac katli integralle minare yapmis,eger integralin bir ya da iki katini gormeseydi nasil gelistirebilirdi kendini?

-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
Bana göre eğitim sisteminde hiçbir problem yok. Türk Dili ve Edebiyatı okuma arzusundayım ve İnşallah okuyacağım da.

paradox07

paradox07

Üye
Bana göre eğitim sisteminde hiçbir problem yok. Türk Dili ve Edebiyatı okuma arzusundayım ve İnşallah okuyacağım da.

insaallah okursunuz da vatana millete hayirli birisi olursunuz,insaallah hepimiz oluruz.hitap tarziniz bu bolume gayet uygun.dunku muhabbetimizde okuyorsa bu bolumde okuyordurr dedim kendi kendime :)

-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi

insaallah okursunuz da vatana millete hayirli birisi olursunuz,insaallah hepimiz oluruz.hitap tarziniz bu bolume gayet uygun.dunku muhabbetimizde okuyorsa bu bolumde okuyordurr dedim kendi kendime :)

Kafa pek almıyor, yaşlandık da yine de okuyacağım İnşallah. Sağ olasın Hocam.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

dostum bazi yerlerde dogrusun ama bazi yerlerde de yanlissin.okudugun okullar sana sadece temel bilgileri verir.kendini gelistirmek sana kalmistir.ornegin mimar Sinan bilmem kac katli integralle minare yapmis,eger integralin bir ya da iki katini gormeseydi nasil gelistirebilirdi kendini?

Dediğim gibi meslek liselerinde pratik bilginin yanında teorik bilgiye daha çok yer verilmeli.Ben zaten teorik bilgi verilmesin demiyorum.Teorik bilgiyi sadece kağıt üzerinde deneysiz bir şekilde öğretirsen bu hem kalıcı olmaz hem de bir işe yaramaz.Ortası bulunmalı şu işin.Biyolog olmak isteyen adama sen sayısal okuyacaksın sonra olacaksın bunun için fizik, kimya çözmek zorundasın denilmemeli.Bu sistem yurtdışında son zamanlarda güzel güzel uygulanıyor.Bu sene Türkiye'ye de getirilmeye çalışıldı ders seçimi falan adama pek olmadı.Sebebi ise dersler okulun imkanına göre seçilecek maddesi.Öğrenci dersi seçiyor okul sen 4 ders biyoloji alamazsın öğretmen yok diyip onu 2 saat biyoloji 2 saat fizikli sayısal sınıfına koyuyor.Bununla uğraşmak yerine neden TM-Sayısal gibi öğrenci sınıfları yerine Biyoloji, Psikoloji gibi ders sınıfı açıp sorunu çözmüyorlar bilmiyorum.

Eh sözel bölümlerde pek problem yok zaten.

nokia13

Üye
biz neden okuyoruz ilkokuldan liseye geçtim ilkokuldaki hiç bir bilgi aklımda değil madem her sene bir önceki seneyi unutuyoruz neden okuyoruz ?

ilcarnefice

Üye
biz neden okuyoruz ilkokuldan liseye geçtim ilkokuldaki hiç bir bilgi aklımda değil madem her sene bir önceki seneyi unutuyoruz neden okuyoruz ?

Hocam yanlışım varsa düzelt ama herkes için geçerli değil mesela ben üni 2.sınıftayım 4 senelik lise müfredatındaki çoğu dersi hala biliyorum

kemal21

kemal21

Üye
Okumayıp ne yapsınlar?

paradox07

paradox07

Üye

Kafa pek almıyor, yaşlandık da yine de okuyacağım İnşallah. Sağ olasın Hocam.

yogunlastiktan sonra alir dostum ;) siz yaparsiniz bu isi insaallah.

- - - Eklendi - - -

dostum eger ki yazilari okuyup bunlara gore cevap verebiliyorsan unutmamissin demektir :oke: ilkokulda ne verildigini hatirlamayabilirsin ama o verilen bilgilerin cok ise yaradigi gun be gun ortada :)

bakanadam

bakanadam

Üye
Neden okur insanlar? Cümlesini daha anlaşılır yazabilmek için. Bkz:İnsanlar neden okur?

Üst Alt