Neden hep bizim başımıza geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox07

paradox07

Üye
goreceksin değil göreceksin olacak lütfen dikkat edelim !!! :D

goracaksin yazmadim ki zaten goreceksin yazdim.eger neden turkce karakter kullanmadigimi sorguluyorsan onun nedenini de aciklayabilirim:cunku foruma telefondan giriyorum ve telefonda da turkce karakter destegi olmayan klavye kullandigim icin turkce karakter kullanamiyorum pek fazla.
Not:klavye kullanmak zor geliyor,yanlis yazarsam mazur gorunuz.

BrainHacker

BrainHacker

Üye
Azina su alman,omzuna su vurman gerekir...

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Şans doğrumudur

paradox07

paradox07

Üye
bana mi dedin :)

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
kim olursa yani şans diye birşey varmı varsa bizmi göremedik

paradox07

paradox07

Üye
şans yoktur tevafuk vardir.bu gorus bana aittir.

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
tevafuk ne

Invoke

Invoke

Üye

:oke: ayni goruse sahibiz demek ki :)

'şans' gereksiz bir kelime bence de. Çok söylerim anlamazlar.

- - - Eklendi - - -

www.kuranvetevafuk.com/makale/tevafuknedir.php

Tevafuk kelimesini ilk defa duyuyorum hacı. Sayende bir şey öğrendik =) Ama şans olayıyla aynı anlamı taşımıyor bence. 'Şans yoktur tevafuk vardır' sanki tam oturmamış bir cümle gibi geldi bana. Şans bence de yoktur hem söylerim ben şansa inanmam diye ama dediğim gibi cümlen iyi de sanki tam olmamış? Yani bana öyle geldi :D Neyse bu çok uzun tartışılır...

paradox07

paradox07

Üye

'şans' gereksiz bir kelime bence de. Çok söylerim anlamazlar.

farkli dunya gorusune sahip olanlarin farkli deyisleri :oke: ben sans kelimesini kullanirim ancak kucuklukten beri alistigim icin kullanirim yoksa tevafuk oldugunu bilirim :oke:

- - - Eklendi - - -

tam oturmadi derken neyi kastettin anlayamadim :) sen onu acikla ben de onu aciklayayim :)

Invoke

Invoke

Üye

farkli dunya gorusune sahip olanlarin farkli deyisleri :oke: ben sans kelimesini kullanirim ancak kucuklukten beri alistigim icin kullanirim yoksa tevafuk oldugunu bilirim :oke:

- - - Eklendi - - -

tam oturmadi derken neyi kastettin anlayamadim :) sen onu acikla ben de onu aciklayayim :)

Ben senden duydum tevafuku yani duymuşluğum var da öğrendim diyelim. Neyse şunu demek istedim: " o verdiğin siteden okuduğum ve anladığım kadarıyla, mesela bir iş olmuş ve olması imkansız bir iş imiş bu. Allah'ın yaptığı, işin arkasında onun iradesi olduğundan dolayı tevafuk denirmiş" Yanlış mıyım? Ama şans daha basit bir şeydir, aslında çok genel kullanılır tabi ama sanki tevafuk daha özel onu demek istiyorum. Mesala sınava girdik ve sıktık ve tutturduk, şansın yaver gitmiş, ya da Allah yardım etmiş, tamam ama belki de etmemiştir? Ettiyse tevafuktur etmediyse değildir. Evet, O, izin vermezse zaten o iş olmazdı ama belki izin veriyor ama kendisi yapmıyor yani oluruna bırakıyor. Hiç bir şey oluruna bırakılmıyor demeyin. Öyle olmasa irade olmazdı. Her şey kontrol altında ama bizim de irademiz var, ve rastlantılar da var. diyeceğim olmayacak raslantı olayını sevmiyorum işte ben olacağı varmış olmuş. Çok karıştı paradoxa girdim :D Hiç backspace yapmadan direk yazıyorum bakalım okuyabilecek misiniz? =P Pek anlatamıyorum ama çok acaip şeyler düşünüyorum. Neyse, nasıl toparlayalım... Neyse şans genel olarak kullanılıyor ama sanki daha basit bir iş mi gibi ya? O açıdan oturmadı demek istedim yani. İki kavram aynı kefeye konmaz gibisinden. Pek toparlamam da mümkün olmadı ama neyse olduğu kadar bir şey demiyecekseniz yatıyorum? Yok yapıştıracaksanız lafı bekleyim :)

_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
konu nerden nereye :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt