Ben Ubuntu kurmadan önce killdisk ile bi low level format atmıştım ama % 57'de felan takılıyordu, harddisk ses yapıyordu, ilerleme olmuyordu.
Herşey silinince bende fazla zorlamadım öylece kurdum![]()

Disk eski değil.Ama kullana kullana eskittiğimi düşünüyorum.Hissettiriyor yani.
Modeli Samsung 7200 RPM 1 Tb
.Gelelim ne yapabilirsin ? 3 bölmeni tavsiye ederim ve bilgisayarındaki ram'in 1,5 katı kadar Swap alanı öneririm diğer alanları farklı şekilde kullanırsın böylece diskinin tümünü kaybetmektense hata oranını azaltırsın 
İki partion olarak ayırmadıysan ve günlük kullanımda 8 saaten fazla kullanıp 4 yılı geçtiyse korkmanda fayda var derim.Gelelim ne yapabilirsin ? 3 bölmeni tavsiye ederim ve bilgisayarındaki ram'in 1,5 katı kadar Swap alanı öneririm diğer alanları farklı şekilde kullanırsın böylece diskinin tümünü kaybetmektense hata oranını azaltırsın
![]()
Günlük max 4-5 saat pc kullanmışlığım olmuştur ama o da tatillerde falan.Zaten fazla zamanımda olmuyor.
Harddiskte zaten 3 bölüm var.W8 (150 gb) Data (625 gb) Data 2 de geri kalanı.
Harddiskin performansının azalmaya başladığınıda hissediyorum zaten.Oyunlar daha yavaş açılıyor, açıldıktan sonra dahi okuma yazma sesleri geliyor vsvs
4 gb ram var.6 gb swap mı olsun yani?

Evet Alican kardeşim swap alanı yeterli.Birde disk bölümlemeni yeniden yapmanı tavsiye ederim silerek şansın varsa tabi.Ayrıca İstersen bu işlemlerden önce Hdtune programı ile diskin sağlığına bakabilirsin tabi çeşitli bir sürü uygulama var ama ben işyerinde bunu kullanıyorum![]()

Tamamdır Ali bir sıkıntı olursa yardımcı olurum sorun değil
Yarın İstanbul'a gidiyorum artık anca bu hafta sonu geldiğimde bakabilifim bunlara.Hdtune'ı da S-Not'a kaydettim![]()

Usb den çalıştırabileceğim en iyi linux sürümünü hangisi?En iyi derken performans kullanım kolaylıgı vs..Ve Türkçe desteği olması.
hangi sürüm hacıubuntu kullandım ama zor geldi
O yüzden win8e gaçtım![]()

Multiboot programı aşağıdaki linkte olan mı ?
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız