Ubuntu Kurulumu

Sponsorlu Bağlantılar

KayraBey

KayraBey

Üye

abi windows live cd si ubuntunun disklerine elleyemiyo gparted kullanman gerekiyor

Kardeş ben cahil olmak var g part nedir? Altı üstü bi 7 bi ubuntu ayni anda kullanmak istiyorum o kadar :)
Daha detaylı açıkla mobilim su an.

ecel54

ecel54

Üye

Kardeş ben cahil olmak var g part nedir? Altı üstü bi 7 bi ubuntu ayni anda kullanmak istiyorum o kadar :)

gparted disk yöneticisi. Harddiski bölme,silme,biçimlendirme gibi işlemleri yapıyorsun

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi

gpartı ubuntuyu beğenmezde silersen kullanıyorsun

achambo

achambo

Üye

üstte bahsemiş :) abi ubuntunun disk fotmatı ntfs değil bu yüzden windows desteklemiyor ve düzenleyemiyor
disk yöneticisi olarak da ubuntuyu silmek için g parted kullanılıyor:)

ecel54

ecel54

Üye
Sen en iyisi harddiski ubuntuya yetecek kadar böl (fazla ayırmana gerek yok). Daha sonra ubuntuyu indirip cd veya flasha yaz. Reset atıp cd veya flashtan çalıştir. Bu konudaki adınlar takip ederek kur. Windowsun yanına kurar. Pc başlarkende sana sorar windows mu ubuntumu

- - - Eklendi - - -

ubuntuyu windowsta ki disk yöneticisinden de silebiliyorsun ama o zaman boot sorunu oluşuyor

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Ecel sen nerde oturuyorsun?

ecel54

ecel54

Üye
sakarya

• Beğen
achambo

achambo

Üye

Ben istanbul.bize gelsene :kro2:

Anlaşıldı bu 2 sistem olayını ben yapamicam :(

abi sen yapamıcan da kim yapacak 20 gb ayırın diyolar garanti olsun yüklerken zaten seçtiriyo sana alanı

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi

Ben istanbul.bize gelsene :kro2:

Anlaşıldı bu 2 sistem olayını ben yapamicam :(
abi basit ya sadece anlatımı izle :D sen sistemi usb bellekten başlat gerisini ubuntu seni yönlendiriyor zaten :)

KayraBey

KayraBey

Üye

:D kolay aslında yaparsın. Pc demisin

Yok değilim.bak benim pc de 2ye yarılmış 1 adet 320 lik ve tek pare 500 lük hdd var :) tek tabanca olanı geç moda arsiv var.diğer hdd herşeye açık.ne yapmam lazim sen simdi söyle ecel gelmeden :ehe

ecel54

ecel54

Üye

Yok değilim.bak benim pc de 2ye yarılmış 1 adet 320 lik ve tek pare 500 lük hdd var :) tek tabanca olanı geç moda arsiv var.diğer hdd herşeye açık.ne yapmam lazim sen simdi söyle ecel gelmeden :ehe

başlattan disk yönetmini açıp diski böleceksin. İso dosyasını yazdırdığın cd-flash tan oc yi başlatıp konuyu izle

- - - Eklendi - - -

konuda nasıl yazdıracağın ve windowsun yanına nasıl kuracağın yazıyor zaten. Tek yapman gereken diski bölüp konuyu takip etmek

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Ben diyom ki önce birleştirme yapıp 320 olanı da tek yapayim.sonra c d e olarak böleyim.c ye 7 , d ye ubi kurarım.e de geçici aktarma yeri olur.ama bu işi 7 dvd si ile yaparım anca.önce 7 yi c ye kursam sonra d ye ubi kuramaz mıyım yani ?

Süreniz başladı :)

• Beğen
Tepkiler: achambo
ecel54

ecel54

Üye
dosyalarını kaybedersin

• Beğen
achambo

achambo

Üye
Ben diyom ki önce birleştirme yapıp 320 olanı da tek yapayim.sonra c d e olarak böleyim.c ye 7 , d ye ubi kurarım.e de geçici aktarma yeri olur.ama bu işi 7 dvd si ile yaparım anca.önce 7 yi c ye kursam sonra d ye ubi kuramaz mıyım yani ?

Süreniz başladı :)

7 yi kur sonra ubi kurarken zaten bölersin 20 gb ayırsan yeter ubi ye

d ye ubiyi kurarsın ama windowsta görünmez:)

cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar benim bacanakta xp var bilgisayar çok kasiyor format atılması lazım şimdi ubuntuyu mu kursam yoksa xp formatmi atsam kararsız kaldım Ubuntu nasıl hız bakımından. Ayrıca konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :) windowsta n daha hizlidir hem sistem hem internet olarak

KayraBey

KayraBey

Üye
Evet simdi sen ne dersin hdd yi 3e bölüp c ye w7 d ye ubi kurabilir miyim

Takipçi Satın Al

Üst Alt