Haydi Gençler Ubuntu'ya!

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Haydi Gençler Ubuntu'ya!
Win8'i severek kullanıyordum fakat Ubuntuya geçince bidaha Win8'in yüzüne bakmadım.

Ubuntu'yu duyan fakat net bir fikri olmayanlar, Ubuntu'yu hiç duymamış veya bilgisi olduğu halde denemeye çekinenler için dün ve bugün bir kaç konu açıp bu sistemi tanıttım eğer sizde merak ediyor, denemek ve bilgi almak istiyorsanız

Ubuntu Tanıtımı

Neden Ubuntu?
Ubuntu Kurulumu
Ubuntu Kullanımı
İşletim Sistemi İadesi

Konularına bakarak bilgi alabilir ve kurup kullanabilirsiniz...

Daha çok bilgi için Ubuntu Türkiye forumu:

ozakin70

ozakin70

Üye
Alismisiz windows a o kadar ki adam baslati kaldirdi millet forumlarda isyan cikardi:D (sahsen ben yeni halini seviyorum)
Simdi ubuntu dedimi gercekten bilmeyen cok tanittigin icin tesekkurler bir gun olurda windowsla yollarimiz ayrilirsa ubuntu ikinci sirada ilkte pardus var:D yeni surumu bi denemem lazim:D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Kardes linux olsunda pardusta guzel :)
- - - Eklendi - - -

Bide linux cok guvenli :)

MrExpert

MrExpert

Üye
Ubuntunun kanatimce daha gelişmesi lazım.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Ne konuda?

MrExpert

MrExpert

Üye

Bazı Programlar hala çalışmıyor özellikle windows tekelinde olanlar wine Emulatörü Her programda ve oyunda işe yaramıyor Ayrıca sistemin Genişbir kod okuryazarlığı yok. Emulatörlerle nereye kadar ?

creeper

creeper

Üye
aylarca tek işletim sistemi olarak kullansam da bir türlü ısınamadım ubuntuya.

marist

marist

Üye
Bilgi için TşkLer. :oke:

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi

Bazı Programlar hala çalışmıyor özellikle windows tekelinde olanlar wine Emulatörü Her programda ve oyunda işe yaramıyor Ayrıca sistemin Genişbir kod okuryazarlığı yok. Emulatörlerle nereye kadar ?
windowstaki çoğu şeyi yapabiliyorsun zaten :) sadece oyun sıkıntılı oda steam ile bi noktaya kadar çözüm buldu

- - - Eklendi - - -

aylarca tek işletim sistemi olarak kullansam da bir türlü ısınamadım ubuntuya.
herkesin hoşuna gitmeyebilir tabi :)

- - - Eklendi - - -

Bilgi için TşkLer. :oke:
bişey değil :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Mac os forever :yuru

aleranol

aleranol

Üye
Ubuntu şu anki haliyle
.normal internet kullanıcılarına
.çeşitli sistem geliştiricileri
.virüslerden falan korkanlar :D
.Açık kaynak kod olayını merak edenler ve terminali sevenler
. Benim gibi laptobu veya pcsi aşırı isinip res attığı için bikan ve pcye ihtiyacı olan kişiler

Gibi kitlelere hitap edebiliyor. Ama ben oyun oynayamayi çok seviyorum diyen bir kişi rahatça cracklenmis win8 kurabilir.

• Beğen
Tepkiler: TheMadness
aleranol

aleranol

Üye
windowstaki çoğu şeyi yapabiliyorsun zaten :) sadece oyun sıkıntılı oda steam ile bi noktaya kadar çözüm buldu

- - - Eklendi - - -

herkesin hoşuna gitmeyebilir tabi :)

- - - Eklendi - - -

bişey değil :)

Aslında bol bol artısı var.
Mesela görev yoneticisi. Dosya yoneticisi. Masaüstü vs. O kadar farklı kolay ve işlevselki.

• Beğen
Tepkiler: TheMadness
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntu şu anki haliyle
.normal internet kullanıcılarına
.çeşitli sistem geliştiricileri
.virüslerden falan korkanlar :D
.Açık kaynak kod olayını merak edenler ve terminali sevenler
. Benim gibi laptobu veya pcsi aşırı isinip res attığı için bikan ve pcye ihtiyacı olan kişiler

Gibi kitlelere hitap edebiliyor. Ama ben oyun oynayamayi çok seviyorum diyen bir kişi rahatça lenmis win8 kurabilir.
oyun sorununa yakında çözüm gelebilir :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi

Aslında bol bol artısı var.
Mesela görev yoneticisi. Dosya yoneticisi. Masaüstü vs. O kadar farklı kolay ve işlevselki.
valla ben virüslerden bıkmıştım bide android modifikasyon işleri yüzünden bulaştım :D sonra baktım baya hoşuma gidiyo windowsu kaldırıp ubuntu kurdum

aleranol

aleranol

Üye
İnşallah. Eğer çözüm gelirse windowsun yüzüne bakmam. Ubuntu da yazma hızı çok iyiyken windowsta 50mbps den başlayıp sürekli 20mbps ye düşüyor.
Neyse ben bi yemek yiyim gelirim

- - - Eklendi - - -

valla ben virüslerden bıkmıştım bide android modifikasyon işleri yüzünden bulaştım :D sonra baktım baya hoşuma gidiyo windowsu kaldırıp ubuntu kurdum

Ben genelde windowsta oyun oynarım 20gb falan windowsa ait boş alan var. Kalanı ubuntu. Ama yazın yani pc arıyorum. Şu anki dolapta parçalar halinde :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
:sahan2:

- - - Eklendi - - -

İnşallah. Eğer çözüm gelirse windowsun yüzüne bakmam. Ubuntu da yazma hızı çok iyiyken windowsta 50mbps den başlayıp sürekli 20mbps ye düşüyor.
Neyse ben bi yemek yiyim gelirim

- - - Eklendi - - -

Ben genelde windowsta oyun oynarım 20gb falan windowsa ait boş alan var. Kalanı ubuntu. Ama yazın yani pc arıyorum. Şu anki dolapta parçalar halinde :D
virtualbox ve wine ile götürüyom ben işi :D

m-5

Üye
Ubuntuya geçelim diyorsun ama birçok program ubuntuda sorun oluyor ekstra patch yada programlar kullanmak zorunda kalıyoruz. Bence hereks yaptığı işe göre kendine göre seçmeli işletim sistemini..

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntuya geçelim diyorsun ama birçok program ubuntuda sorun oluyor ekstra patch yada programlar kullanmak zorunda kalıyoruz. Bence hereks yaptığı işe göre kendine göre seçmeli işletim sistemini..
zorlama yok :) ayrıca pekte sıkıntı yaratacak bir durum yok ubuntuda ;)

Takipçi Satın Al

Üst Alt