Samsung Galaxy Gio Soft Brick?

Sponsorlu Bağlantılar

Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Gio Soft Brick?
Arkadaşlar benim telefonuma değişik birşey oldu. Samsung ekranında takılıyor. Araştırınca soft brick olduğunu öğrendim.
Hikayenin en başına dönersek:
Benim telefonda Cyanogen mod 7.2 yüklüydü.CPU hızını artırıyodum her zamanki gibi. Ancak artırınca reset attı telefon.Tekrar denedim tekrar attı. En son attığında Android ekrarnında takılı kaldı cihaz. Ben de odinden orijinal sürünümünü attım telefona. Yine samsung ekranında takılı kaldı telefon. Wipe data/factory ve Wipe cache partition hepsini yaptım. Fakat şimdi yine açılmıyor. En son
CM7.2 Miracle V4 yükledim. Şimdi de en baştaki gibi ''Android'' ekranında takılı kaldı, açılmıyor. Wipeları yine yaptım ama yine açılmıyor. Sizce ne yapabilirim lütfen yardım edin? Servise göndersem cihaz brick olmadığı için garanti dışı kalacak. Tamamen çıkmazdayım ne yapabilirim arkadaşlar?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

-Emre

-Emre

Üye
Orj rom yükle gönder servise niye sorun çıksın ki?

Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
Cihaz rootlu ve zaten en son orjinal romu içinde garanti dışı kalır diye korkuyorum. Log kayıtlarında görünür felan. Çok çaresiz ve telefonsuz kaldım. Çok ilginç. Garanti dışı olmasa dakka beklemem zaten

-Emre

-Emre

Üye
Rootluysa garanti disidir zaten isterseniz Orj romu kurup verin garantiye

mesut568

Üye
Ext4 formatter yukle sonra romu yukleyip wipe ve reset yap sorunsuz acilacaktir

-Emre

-Emre

Üye
O cm Romlar için değil mi arkadas orjinal romu da acamamis ise yarar mı yine =)

Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
ext4 formatteri denedim şimdi cihaz habire resetleniyor. android ekranında reset yiyor ve artık recovery moddan wipe yapamıyorum cihaz reset atıyor. Arkadaşlar cihaz daha da gitti. Çare öneriniz yoksa cihazı brick yapmam için bana yöntem söyleyin öyle yapayım servise vereyim. Yardımcı olabilen vardır umarım.
Ne yapmışım ben telefona ya?Hey Allahım...

-Emre

-Emre

Üye
Tel download moda alıyorsa önce Orj rom flashla cwm de silinecek. Flashladiktan sonra tekrar Wipe data yapmayı dene

Sarangni

Sarangni

Üye
Pili telefondan ayır ve tekrar tak. Cihazı Recovery Moda al. Wipe/Cache yap. Ext4 Formatter kur daha sonra CM7 Rom kur. Telefon açılacaktır.

Cihaza hangi CWM sürümünü kurdunuz...

Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
Tel download moda alıyorsa önce Orj rom flashla cwm de silinecek. Flashladiktan sonra tekrar Wipe data yapmayı dene

Bunları en başta zaten yapmıştım olmadı. Dediğin gibi cwm gidiyor. Ama yine takılıyor. Ext4 formatterden sonra wipe da yapamaz oldum. Tel resetliyor.

Pili telefondan ayır ve tekrar tak. Cihazı Recovery Moda al. Wipe/Cache yap. Ext4 Formatter kur daha sonra CM7 Rom kur. Telefon açılacaktır.

Cihaza hangi CWM sürümünü kurdunuz...

v5.0.2.6 sürümünü kurdum. Dediklerini yapacam fakat wipe komutları yaparken telefon reset atıyor yada ''formatting data'' yaparken takılıyor. Yine de deneyecem CM7.2 Miracle V4 ile ama olmayacak bence.

Sarangni

Sarangni

Üye
Phiexz Recovery var. EXT destekli onu kur. Dokunmatik bir recovery. XDA var.

Ayrıca Miracle eskidi XDA daha güncel bir rom indir.

Telefonundaki Recovery sıkıntılı gibi görünüyor. RFS destekli olabilir.

16 ay Gio kullandım cihaza yapmadığım şey kalmadı.

Bladerock27

Bladerock27

Üye
    Konu Sahibi
Önerdiğiniz programla da wipe denedim. Olmuyor. Ext4 formatter yaparken de ''Format cache to ext4'' derken takılıyor. Fena sinirlendim. Gerçi hata bende tabiki. Acaba işlemci hasar almış olabilir mi diye düşünüyorum. Sonuçta işlemci hızını artırmaya çalışırken telefon reset attı ve ''Android'' ekranında takıldı. Ama öteki taraftan işlemciye birşey olsa telefon hiç açılmazdı. Garantisi bu temmuzda bitiyor telefonun ne yapacam hiçbir fikrim yok. brick yapmanın bir yolunu bulsam keşke. Yapayım da birazda servis uğraşsın. Başka öneriniz var mı acaba?

----Telefona yanlış rom atınca brick yiyenler varmış. Yanlış rom atacam eğer çare bulamayan varsa?

Takipçi Satın Al

Üst Alt