Rip nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

berkeha

Üye
    Konu Sahibi
Rip nedir ?
arkadaşlar harddisk alıp içine oyun atmak istiyorum bu oyunların riplerini indir diye tavsiye aldım bu nedir ? nasıl riplenir bir oyun ?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Sıkıştırılmış Demek. Googlede Bir Sürü Sitede Yazıyor.

Uhops

Uhops

Üye
Rip nedir? (teknoloji)
Rip bir teknoloji terimidir.
Bilgisayar üzerinde ki yüksek
boyutlu filmler ve oyunlar için
yapılan sıkıştırma işlemine rip
denmektedir. Dosyaların
rip'lenmesindeki amaç dosyanın
boyutun küçültülerek dosyanın
daha az yer kaplamasını ve daha
kısa sürede indirilmesini
sağlamaktır.
Bazı rip'leme işlemlerinde
gereksiz dosyaların silinmesi ve
sıkıştırılmasıyla ripleme işlemi
yapılabilirken özellikle video
dosyalarında video çözünürlüğü,
görüntü kalitesi, renk derinliği
gibi değerler değiştirilerek boyut
düşürme işlemi yapılabilmektedir.
Rip ayrıca Uharc programıyla
sıkıştırılmış dosyalarıda ifade
etmektedir.

Alıntıdır;
kaynak:rip.nedir.com

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
sıkıstırılmış format

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
elimde 5 gb olan star wars bf2 oyununun 370 mb sıkışırılmış hali var.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
elimde 5 gb olan star wars bf2 oyununun 370 mb sıkışırılmış hali var.

O Da Birşey Mi :) Neti Araştırın Ben Çok Yüksek Boyutlu Oyunların 1,2,3,4 MB Olduklarını Gördüm Ve Bizzat Da İndirdim :)

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye

O Da Birşey Mi :) Neti Araştırın Ben Çok Yüksek Boyutlu Oyunların 1,2,3,4 MB Olduklarını Gördüm Ve Bizzat Da İndirdim :)

O dediğin kgb ile sıkıştırılıyor. Daha ayrı bişey yani. Normal rip uharc ile oluyor.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Uhops

Uhops

Üye

:D 4 Sene Lisede Veri Tabanı-Yazılım Ve 2 Yılda TBMYO Okuduktan Sonra, Torrent Mi Yoksa .uha Dosyası Mı Onu Anlarım Merak Etme :oke:

kb.noyut fazla küçük geldi.1 2 3 mb oyun indirmek için ne yapmalıyız.pc kota doluyorda.okadar küçükse bende kuram.

MrExpert

MrExpert

Üye
Rip bilindik bir sıkıştırma işlemidir.

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
kgb yi duymuştum ama bitürlü olmamıştı hep hata veriyodu

MrExpert

MrExpert

Üye
Ben gta sa yi kgb ile kurmuştum. 64 kb lik dosya 5 saatte kurulmuştu kurulunca 4 gb oluyor .

Abartma lütfen kgb ile enfazla %30 sıkıştırıyor ve 1gblık dosyayı 3,5saatte sıkıştırıyor.

Uhops

Uhops

Üye
Ben bir dosyayı arşivye dedim(8gblık) arşivlendi sonra winrar oldu.sağ tık- özellikler-8gb gösterdi.hatta normal boyuttan bir kaç mb yüksek çıktı.bi türlü sıkıstıramadım.

Aklıma bi fikir geldi:rip dosyasınıda riplersek,sonra o riplenmiş rip dosyasını bida riplersek boyle boyle 10 mb ye kadar düşer boyut.kafam yine zehir gibi çalışıyor.

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
Ben bir dosyayı arşivye dedim(8gblık) arşivlendi sonra winrar oldu.sağ tık- özellikler-8gb gösterdi.hatta normal boyuttan bir kaç mb yüksek çıktı.bi türlü sıkıstıramadım.

Aklıma bi fikir geldi:rip dosyasınıda riplersek,sonra o riplenmiş rip dosyasını bida riplersek boyle boyle 10 mb ye kadar düşer boyut.kafam yine zehir gibi çalışıyor.

maşallah yani 1kb yaparsın 1 gb yi öyle olmaz iste :D

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin

Abartma lütfen kgb ile enfazla %30 sıkıştırıyor ve 1gblık dosyayı 3,5saatte sıkıştırıyor.

Sıkıştırma Yüzdesi Bilgisayara Göre de Değişir..

Bunun Çok Çok Az Yararı Olur..