Bilgisayarım kapanmıyor.!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım kapanmıyor.!!!!
YARDIM!!!
Arkadaşlar bilgisayara kapat komutunu verdiğimde kasa kapanıyor ,PSU'nun fanı duruyor fakat HDD kapanmıyor ve işlemcinin fanı durmuyor mecburen Power tuşuna basılı tutarak veya restart tuşuna basarak kapatıyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirm?

Bilgisayarın Özellikleri:
İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7 Ultimate
Anakart Adı: Asus P5VD2-VM SE
CPU Türü: DualCore Intel Pentium E5200, 1200 MHz (6 x 200)
BIOS Türü: AMI (02/25/08)
Disk Sürücüsü: SAMSUNG HD161HJ ATA Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

NOT:Bilgisayara XP,Vista yükledim aynı hatayı verdi, Bios güncelledim aynı hatayı verdi,Bios ayarlarını yaptım aynı hatayı verdi,PSU 'yu değiştirdim aynı hatayı verdi.

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
ilk defa duydum kardşim ben bu sorunu :D tabi ben acımıyorum artık direkt prizden çekiyorum açarkende vista oturum kurtarıyorum tamam yeni aldım diye nazik davranıyodum geç kapanıyodu falan filan kesin çözüm :ehe priz :d:

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
:D bende genelde öyle yapıyodum ama artık onu yaparken bile sinirleniyorum,tabi yinede en iyisi priz:oke: inş. sorunu bilen ve çözebilen birisi çıkar.. :)

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
ne bu böle ya gece gece guldum :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Hard diski yakın donanım teknik yardıma hard diskim yandı verilerim kayboldu nasıl kurtarırım diye konu açayında göreyim ben sizi priz çekilir mi hacılar yapmayın Allah aşkına :d:

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
Hard diski yakın donanım teknik yardıma hard diskim yandı verilerim kayboldu nasıl kurtarırım diye konu açayında göreyim ben sizi priz çekilir mi hacılar yapmayın Allah aşkına :d:

dostum pc yi yeni aldım kız qibi kullanıyodum tabi o da naz yapıyo bende bi yerdn sonra dayanamayıp çekiyom fişini yani kısacası şoklama qibi bişey oluyo aklı başına geliyo bi tek güncelleme yaparken geç kapanıp açılıyor açırlırken yükleme yapılıyor yazıyo bende karışmıyorum BEN SADECE ŞAKA AMAÇLI YAZDIM :D HERKES MUTLAKA ÇEKMİŞTİR PRİZDEN :d: AMA BUNU DEVAMLI YAPMAYIN ARKADAŞLAR ÇOK ZARARLI YANİ :ehe :aha:

- - - Eklendi - - -

aklı başına geldikten sonra tabiki normal kapatıyorum arada yapmıştım sakın yapmayın :d:

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
:D birde sorunu çözebilsek daha iyi olur...Acaba donanım uyuşmazlığından kaynaklanıyor olabilr mi?

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
:D birde sorunu çözebilsek daha iyi olur...Acaba donanım uyuşmazlığından kaynaklanıyor olabilr mi?

bencede donanımsal geçen bi konuda gördüm fan ekran kartında çalışmıyor ama alıp başka yere takınca çalışıyomuş uyuşmazlık vardır diyorum bence bi servise baktır burada bilen yok galiba :)

Matthe

Matthe

Üye
Bilgisayarı açılmayanı çok gördümde kapanmayanı ilk defa görüyorum :hmmm

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarı açılmayanı çok gördümde kapanmayanı ilk defa görüyorum :hmmm
herşeyin bir ilki vardır :D

- - - Eklendi - - -

ya tamirciye götürdümde oda anlamadı ne olduğunu, en iyisi bilgisayarı yetkili servise götürmek.. :)

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
bencede garanti varmı ?

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
garanti yok bitti ... :(

Uhops

Uhops

Üye

powerin supply nin arkasındaki anahtardan kesiyorum ben elektiriği yoksa bazen 5 dakikadan fazla sürüyor.bide vistada sistem kurtama yeri varya 30 saniye bekletiyor.onu nasıl 5 saniye yapacam.önceden msconfigten yaptıydım galiba şimdi yapamıyorum.

fb li

fb li

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar biraz uğraştımda artık psuda kapanmıyor...ayrıca başka psularıda denedim onlarda kapanmadı büyük bi ihtimal sorun anakartta..

Uhops

Uhops

Üye
daha fazla uğrasmadan garantisi varsa yolla.yoksa fişten çekmeye devam et.güvenli modda falan açmaya çalış sonra kapat kapancakmı

Üst Alt