Abiii sırf buzdolabı çalıştır evde en fazla on lira elektrik parası gelir burda böyle sizin orayı bilmem
Palavra..ben reklamı anlayamadım bir ampul kadar yakar demekle ne anlatmaya çalışıyor
ben reklamı anlayamadım bir ampul kadar yakar demekle ne anlatmaya çalışıyor
ben reklamı anlayamadım bir ampul kadar yakar demekle ne anlatmaya çalışıyor
Güldürdün ya 
Bizim burda pahalı ama büyüklerSizin bakkal kazık 1.5 liraya ampul mü olur la.

Büyüğün farkı ne
Bizim burda pahalı ama büyükler![]()

Sizin bakkal kazık 1.5 liraya ampul mü olur la.

hahahaha ben o paraya yirmi dene alırım la![]()

danışma hattım.. Bir ampulü 24 saat boyunca yaktığında , o yirmi dört saatin toplamında harcadığı enerjiye giden paraya denktir.. Atıyom bi ampul 1gün boyunca çalıştırıldığında on kuruş elektrik yakmiş.. Haa demek oluyor ki buzdolabıda günde o kadar harcıyor dimek
buz dolapları durmaksızın çalışmıyor içinde ısı algılayıcısı var istenen ısıya geldimi devre kendisni
normal ısı degerleri 2 derece değiştimi devreye girip tekrar çalışıyor
a++ buz dolabını alsak nemin %30 ısının gölgede 45 derece olan bir yerde buzdolabını çalıştırsak durmaksızın çalışacaktır
yada rusya ya gibi bir bardak kaynar suyu havaya dökünce yere düşmeden buz olan bir yerde çalıştırılsa
dolap hiç çalışmayacaktır şimdi bu dolaba nasıl az enerji harcıyor diyebiliriz
Haydar bunlar ince ayrıntılar hesap isteyen şeyler takma kafana, ama bir ampul çeşitlerine bağlı olarak ortalama 6-100 W gücündedir bu da demektir ki buzdolabının gücü de bu seviyelerde olması lazım ancak bu güçteki bir buzdolabı yapana helal olsun derim.
Daha faza isik ve enerji
Büyüğün farkı ne![]()

Tabi ki bu güçte ne kadar soğutabilir ki. Buzdolabın çalışma prensibi klimayla aynıdır hemen hemen içeriyi soğuturken dışarıyı da ısıtması lazım yani bu kadar güçle olabilmesi mümkün değil.Fazla soğutmaz sanırım