Namaz Kılmayana Allahın Verdiği 15 sıkıntı

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Sonuc olarak kilmak lazim tabi ama boyle kimse sizi sevmez sevaplariniz yazilmaz diye korkutularak kildirmak yanlis

• Beğen
Tepkiler: Joker

Joker

Joker

Emekli Yönetici
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
“Vay o namaz kılanların hallerine ki, kıldıkları namazdan gafildirler. Onlar gösteriş yaparlar.” (Maun 4-6)

Riyanın en kötü tarafı, Allah’a şirk manasını taşımasıdır. Riya yapan kimselere mürâi denir. Ve mürâiler Allah (c.c.) katında sevimsiz kimselerdir.

Kur’an’da şöyle buyrulmaktadır: “Rabb’ine kavuşmayı uman kimse, salih ameller işlesin ve Rabb’ine kullukta hiç bir ortak koşmasın.” (Kehf 110)

Kullukta Allah’a ortak koşmak demek, ibadet ve amelleri başkaları için yapmak demektir. Rasul-ü Ekrem Efendimize, bir gün neden ağladığını sordular. Şöyle buyurdu: “Ümmetimin şirke düşmesinden korkuyorum. Onlar puta, aya, taşa tapmazlar. Ancak amelleriyle riyâkarlık yaparlar.”

Amelleri yaparken insanlardan övgü ve saygı beklemek riyanın ta kendisidir. Ve riyanın bir başka çirkin tarafı da, ALLAH ile bir bakıma alay manasını taşımasıdır. Hak Teâlâ, şüphesiz amel ve ibadetlerin kimler için, ne maksatla yapıldığını en iyi bilendir. O’nu kandırmak (haşa) asla mümkün değildir. Kul ancak kendini, bir de diğer insanları kandırabilir.

Amel ve ibadetlerimizde aşikâre riyadan çok, gizli riya vardır. Gizli riya, yalnızca riya için yapılmayan, ancak yapılırken içine riya karışan amellerdir. Mesela yalnız olduğunda şevksiz yaptığı ibadeti, başkaları varken huşu ve neşe içinde yapmaktır. Bir başka riya, kişi amelini her zaman aynı şevkle yapar, ancak ibadet ehli olduğunu başkalarının bilmesini arzu eder. Bu da kalbin riyasıdır. Riyanın bir çeşidi de, kişi amellerinin duyulmasından hoşlanmaz; ancak karşısındaki insanların kendisine hürmet etmesini, kolaylık göstermesini ister. Böyle bir adam, farkında olmadan yaptığı ameller karşılığında, insanlardan hürmet ve mükâfat beklemektedir.

Bütün bunlar yapılan ibadetleri kökten yok etmemekle beraber, sevaplarını noksanlaştırır.

Allah, kalbimizi nifaktan, amellerimizi riyadan temizlesin kardeşlerim, her daim selamette kalın inşallah.

besim.farhan

besim.farhan

Üye

Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Namazı özürsüz kılmayan kimseye, ALLAHü teâlâ onbeş sıkıntı verir.

Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden

kalkarkendir.

Dünyada olan altı azap:

Dünyada çekeceği azaplar:

1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.

2- ALLAHü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.

3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.

4- Duâları kabûl olmaz.

5- Onu kimse sevmez.

6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.

Ölürken çekeceği azaplar:

1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.

2- Aç olarak ölür.

3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.

Mezarda çekeceği acılar:

1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.

2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar.

Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.

3- ALLAHü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına

benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu sokar. Bir an bırakmaz.

Kıyâmette çekeceği azaplar:

1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.

2- ALLAHü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.

3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.)

Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat

görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma nevî huzûru

olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz

teşekkürler kardeşim

• Beğen
Tepkiler: kraldost
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Sonuc olarak kilmak lazim tabi ama boyle kimse sizi sevmez sevaplariniz yazilmaz diye korkutularak kildirmak yanlis
kardeş ben münafıkları sevmem münafıklarda beni sevmez burda anlatılan şu anlamanızı temenni ediyorum... ben insanı yaradılandan ötürü severim bir şartla yaradana gönülden teslimiyeti huşredecek... münafık münafıkı mümin de mümini sever

Bu konuda tamamen katılıyorum.İnsanın içinden gelerek kılması lazım.
yaradan senden rica etmiyorki içinden gelsin sana emrediyor sende itaatsizlik ediyorsun münafıklık safhasında o yüzdende bende sana katılmıyorum...

teşekkürler kardeşim
asıl ben teşekkür ederim kardeşim gösterdiğin ilgiye

Joker

Joker

Emekli Yönetici
kardeş ben münafıkları sevmem münafıklarda beni sevmez burda anlatılan şu anlamanızı temenni ediyorum... ben insanı yaradılandan ötürü severim bir şartla yaradana gönülden teslimiyeti huşredecek... münafık münafıkı mümin de mümini sever

yaradan senden rica etmiyorki içinden gelsin sana emrediyor sende itaatsizlik ediyorsun münafıklık safhasında o yüzdende bende sana katılmıyorum...

asıl ben teşekkür ederim kardeşim gösterdiğin ilgiye

Sanırım yanlış anlaşıldım.İçinden gelmeli derken yani namazı gösteriş için kılmamalı manasında söyledim.

• Beğen
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi

Sanırım yanlış anlaşıldım.İçinden gelmeli derken yani namazı gösteriş için kılmamalı manasında söyledim.
gaybı en iyi bilen Allah'tır sen kıl namazını başkalarının gösterişi kendine kendi kendini kandırabilir ancak

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
şu anda sen bize münafık diyerek çok büyük bir günaha girdiğini bilmeni isterim eğer illaki ne yazdığımı gerçekten anlamak istersen yukarıdakini defalarca oku belki anlarsın

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
şu anda sen bize münafık diyerek çok büyük bir günaha girdiğini bilmeni isterim eğer illaki ne yazdığımı gerçekten anlamak istersen yukarıdakini defalarca oku belki anlarsın
BEN hiç KİMseye münafık demiyorum münafık müslüman olupta Allaha inandığı halde emir ve yasaklarına tam teslim olmayandır kimi diyor insanın içinden gelecek sizden rica edilmiyor size emrediliyor siz ise emre itaatsizlik ederek münafıklık etmiş olursunuz bunu ben demiyorum ilmihalı okursanız göreceksiniz...

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Münafık gerçekte iman etmediği halde, kendini mümin gösteren kimsedir. Bu yönüyle, münafıklık, bir inanç sahtekarlığıdır.

sen hala mesajı anlamamışsın

ka_za

ka_za

Üye
Evet Kabız Civciv haklı münafık gerekleri yerine getirmeyen degil inanmayip da etrafa inaniyor görünene deniyor

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Münafık gerçekte iman etmediği halde, kendini mümin gösteren kimsedir. Bu yönüyle, münafıklık, bir inanç sahtekarlığıdır.

sen hala mesajı anlamamışsın
münafıklık yazdığın bu maddeden ibaret değil sağda solda gördüğünle değildir bu yazılan eksiktir sen tevsiri bi oku bakalım mesajı o zaman sen anlarsın kardeşim...
MÜNAFIK VE NAMAZI

Nisa Suresi:

138- Münafıklara, kendileri için acı bir azap olduğunu müjdele!

139- Onlar, inananları bırakıp da kâfirleri dost edinirler. Onların​
yanında mı izzet (güç ve şeref) arıyorlar? Doğrusu izzet bütün​
olarak Allah'ındır.​
140- O, kitapta size şöyle indirmiştir ki: Allah'ın ayetlerinin inkâr​
edildiğini yahut alaya alındığını işittiğinizde, bundan başka bir​
söze geçinceye kadar kâfirlerle bir arada oturmayın; yoksa siz de​
onlar gibi olursunuz. Doğrusu Allah, münafıkların ve kâfirlerin​
tümünü cehennemde toplayacaktır.​
141- Onlar sizi gözetleyip dururlar. Eğer size Allah'tan bir zafer​
(nasip) olursa, "Sizinle beraber değil miydik?" derler. Şayet kâfirlere​
bir pay çıkarsa, "Size üstünlük sağlayarak sizi müminlerden​
korumadık mı?" derler. Artık Allah, kıyamet günü aranızda hükme-​
decek ve müminlere karşı kâfirlere asla yol (kanıt ve delil)

vermeyecektir.​
142- Münafıklar Allah'ı aldatmağa çalışırlar. Oysa O, onları

aldatmaktadır. Onlar namaza kalktıkları zaman üşenerek kalkarlar,​
insanlara gösteriş yaparlar, Allah'ı da pek az anarlar.​
143- Arada (imanla küfrün arasında) yalpalayıp dururlar. Ne​
bunlara (müminlere bağlanırlar), ne de onlara (kâfirlere). Allah'ın​
şaşırttığı kimseye asla bir (çıkar) yol bulamazsın.​
144- Ey inananlar! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin.​
Allah'a, aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?​

birde biz burda namazı tartışıyorduk vallahi siz cehennemi iğne ucu kadar görseydiniz alnınızı secdeden kaldırmazdınız

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
sen hala mesajımı anlamamışsın istersen açıklayayım eğer bir insan off yine namaz vakti off yine mi namaz kılacağım derse sence bu içten gelerek midir öyleyse hiç kılmasın tabi Allah'a gerçekten iman ederek namaz kılan biri zaten bunu içinden gelerek yapıyordur.

Allah'tan sadece korkarak namaz kılınmaz aynı zaman da O'na karşı saygı ve sevgiden de yapılmalıdır.

şimdi söylemek istediğimi anladın sanırım.

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
sen hala mesajımı anlamamışsın istersen açıklayayım eğer bir insan off yine namaz vakti off yine mi namaz kılacağım derse sence bu içten gelerek midir öyleyse hiç kılmasın tabi Allah'a gerçekten iman ederek namaz kılan biri zaten bunu içinden gelerek yapıyordur.

Allah'tan sadece korkarak namaz kılınmaz aynı zaman da O'na karşı saygı ve sevgiden de yapılmalıdır.

şimdi söylemek istediğimi anladın sanırım.
tamam bende onu diyorum kardeş işte o iradedeki insanlaradır mesajımız konunun en başındaki mesaj. inşallah ıslah olurlar keşke iğne ucu kadar görseler cehennemi şu hayattayken

bir daha söylüyorum bu keyfi değildir namaz kılmak emredilmiş sevsende sevmesende kılacaksın artı nasıl kıldıysan ona göre derecelendirileceksiniz... kaçış yok kardeş Cennetin anahtarı namazdır... onun dışındakilerin cehenneme kadar yolu vardır. noktaa

bycoo32

bycoo32

Üye
allah razı olsun

• Beğen
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Ey RESUL..! (S.A.V) Dün gece yatarken, açlıktan uyuyamadığın geldi aklıma, bende uyuyamadım... Ağladım... Sonra SABAH EZANI çınladı kulaklarımda...Ne de zor geldi yataktan kalkmak, buz gibi suyla ABDEST alıp NAMAZ kılmak... Bir kılsaydım, bir kılsaydım da yatsaydım artık... Namazımı alelacele eda ederken AÇLIK'tan oturarak namaz kılışın geldi aklıma, halime yandım.. NAMAZ bitmişti.. TESBİH çekmek zor geldi.. Nefs denen şeytan DUA'yı da çok gördü.. Ama "Kardeşlerime selam olsun" diyen yüreğin düştü aklıma.. Dualarına da bizi de katışın... Eğdim başımı, UTANDIM... Ağladım... "ÜMMETİM" diye seslenişin geldi kulağıma... Layık değilim dedim.... SUSTUM... Ağladım...! Başımı Eğdim ..Ağladım ;(((

Haluk.

Haluk.

Üye
Yazın namaza basliyorum ins.;)

• Beğen
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Yazın namaza basliyorum ins.;)

inşalah Rab'Bim nasip etsin de yalınız şimdiki vakte ne olduda mamafi yazı bekliyorsun garanti belgen yoksa yahut süma haşa sana vahiy gelmediyse derhal abdestini al başla Allah ile olan Aşk'a

Üst Alt