Namaz Kılmayana Allahın Verdiği 15 sıkıntı

Sponsorlu Bağlantılar

u_cosar

u_cosar

Üye
Allah Razı Olsun

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Allah cümlenizden razı olsun iki arkadas hemen naöaza baslıyorum diye yazmış ne kadar mutlu oldum
haydi herkes namaza

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Konu için teşekkürler.. İnşallah vesile olur..
Namazı kıldıktan sonra kalbinin nefes aldığını hissediyor insan... Namazı duyduğunuz ceza veya başka şeyler için kılmayın..
Ezanı duyduğunuzda Rabbim beni çağırıyor diyip yürekten gidin o safa.. Unutmayın Allah kulunu her zaman görür ama secdeye başınızı koyduğunuz anda Rabbim kalbiniz kadar yaklaşır size :)
Hepimizi samimi kullarından eylesin Yüceler Yücesi Rabbim..

- - - Eklendi - - -

Cübbeli Ahmet Hoca'yı öyle çok seviyorum ki dini ne güzelde anlatıyor.. Allah her halinden razı olsun :)
Bakın dinleyin hayatı nasıl anlatıyor :)

• Beğen
Tepkiler: AHMED... ve kraldost
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
İnşallah artık devamlı olarak kılıp günahkar olmaktan kurtulalım.Yaşım oldu 16.Birçoğu gençsin hatta çocuksun diyor ama ben kendimi genelde yaşlı hissediyorum.Ölecekmiş gibi.:oke:

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
İnşallah artık devamlı olarak kılıp günahkar olmaktan kurtulalım.Yaşım oldu 16.Birçoğu gençsin hatta çocuksun diyor ama ben kendimi genelde yaşlı hissediyorum.Ölecekmiş gibi.:oke:
Hislerin çok güzel.. Ölümü düşünmek güzel.. Ahirete yakınlaştırır insanı.. Namazı değerlendirir Allah'ı andırır.. İnsanların dediklerine kulak asma..
şimdi keşke namaz vacib olduğu andan itirabaren şevkle kılsaymışım diyorum..
kaybolmuş 12 senem var...
Hepsi borç.. Allah kılmayı nasip etsin..
Nasıl dünyada paramızı pulumuzu sayıyor hesabını kitabını yapıyoruz aynısını ahiret için de yapmalıyız.. Sonra ipin ucunu kaçırırma tehlikesi var..
Şöyle özetliyim: Burada küçücük evimizi geçindirmek için ne sıkıntılarla çalıyoruz.. Diğer yanda ise üzerinde yaşadığın dünyadan bile büyük sana ait mevkiler saraylar hizmetçiler emrinde olan hayvanlar ağaçlar onlarca şey var.. Ve bunları kazanmak o kadar kolayki..
Burada 8 saat çalışıp kazandığımız 40 liraysa ahiret için çalıştığımız 8 saatte kimbilir neler yazılıyor hesabımıza farkında bile değiliz.. İnsanlar bu hazzı gerçekten anlayabilse ömrünü ibadetle geçirmek ister.. Ama Nefs ve şeytan işte :)
Hepimiz bunların farkındayız ve biliyoruz ama sanki bişey bizi yapmamak için tutuyor üşendiriyor :(

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Tuba
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Hislerin çok güzel.. Ölümü düşünmek güzel.. Ahirete yakınlaştırır insanı.. Namazı değerlendirir Allah'ı andırır.. İnsanların dediklerine kulak asma..
şimdi keşke namaz vacib olduğu andan itirabaren şevkle kılsaymışım diyorum..
kaybolmuş 12 senem var...
Hepsi borç.. Allah kılmayı nasip etsin..
Nasıl dünyada paramızı pulumuzu sayıyor hesabını kitabını yapıyoruz aynısını ahiret için de yapmalıyız.. Sonra ipin ucunu kaçırırma tehlikesi var..
Şöyle özetliyim: Burada küçücük evimizi geçindirmek için ne sıkıntılarla çalıyoruz.. Diğer yanda ise üzerinde yaşadığın dünyadan bile büyük sana ait mevkiler saraylar hizmetçiler emrinde olan hayvanlar ağaçlar onlarca şey var.. Ve bunları kazanmak o kadar kolayki..
Burada 8 saat çalışıp kazandığımız 40 liraysa ahiret için çalıştığımız 8 saatte kimbilir neler yazılıyor hesabımıza farkında bile değiliz.. İnsanlar bu hazzı gerçekten anlayabilse ömrünü ibadetle geçirmek ister.. Ama Nefs ve şeytan işte :)
Hepimiz bunların farkındayız ve biliyoruz ama sanki bişey bizi yapmamak için tutuyor üşendiriyor :(

Münafıklığın alametlerini okuyunca tüm o isteksizlik gidiyor.;)En çok olmak istemediğim şey bu.Asla istemem.Böyle düşününce bile içim ürperiyor.Münafık olmaktan çok korkuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
doctorrr

doctorrr

Üye
cübbeli ahmet hoca haaa :kop2:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Münafıklığın alametlerini okuyunca tüm o isteksizlik gidiyor.;)En çok olmak istemediğim şey bu.Asla istemem.Böyle düşününce bile içim ürperiyor.Münafık olmaktan çok korkuyorum.
Bu konuşmalarından sonra alttaki arkadaşın yorumunu beğenmiş olmana şaştım gerçekten...

- - - Eklendi - - -

cübbeli ahmet hoca haaa :kop2:

Kendisi çok komik çok eğlenceli bir insan.. Dini onun kadar sıkmadan eğlendirerek anlatan bir kişi daha yoktur..
Güldürürken ders veren nadir kişiliklerden.. Ufak tefek herkesin hatası olur tabiki kimse dört dörtlük değildir :oke:
Kendisinin her sohbetini dinlemeye çalışıyorum zaman oldukça..
Yanlışım varsa düzeltin ama yorumunuzu biraz alaycı gördüm sanki..
Her dini konuyla alay etmek gibi bir zorunluluğunuz var sanki öyle bir tavır takınmışsınız..

• Beğen
Tepkiler: kraldost
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Benim idolüm Mahmut Esad Coşan (r.a.).

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Bu konuşmalarından sonra alttaki arkadaşın yorumunu beğenmiş olmana şaştım gerçekten...

- - - Eklendi - - -

Kendisi çok komik çok eğlenceli bir insan.. Dini onun kadar sıkmadan eğlendirerek anlatan bir kişi daha yoktur..
Güldürürken ders veren nadir kişiliklerden.. Ufak tefek herkesin hatası olur tabiki kimse dört dörtlük değildir :oke:
Kendisinin her sohbetini dinlemeye çalışıyorum zaman oldukça..
Yanlışım varsa düzeltin ama yorumunuzu biraz alaycı gördüm sanki..
Her dini konuyla alay etmek gibi bir zorunluluğunuz var sanki öyle bir tavır takınmışsınız..
İyi de Cübbeli Ahmet Hoca'nın ne suçtan içeri girdiğini biliyoruz.Ben de anlatımını severdim ama artık kimseye bu adam iyi demiyorum.
Sevdiğim bir Cami hocam bir de İmam Mahir.Bir tek bunlara süper insanlar diyorum.
Şu devirde , hele ki Türkler içinden çıkmış ben hacıyım hocayım diyenlere hiç mi hiç güvenemiyorum.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İyi de Cübbeli Ahmet Hoca'nın ne suçtan içeri girdiğini biliyoruz.Ben de anlatımını severdim ama artık kimseye bu adam iyi demiyorum.
Sevdiğim bir Cami hocam bir de İmam Mahir.Bir tek bunlara süper insanlar diyorum.
Şu devirde , hele ki Türkler içinden çıkmış ben hacıyım hocayım diyenlere hiç mi hiç güvenemiyorum.
Henüz suçu ispatlanmış değil, ayrıca çok yanılıyorsun hünkarım, Türkiye'de çok büyük alimlerimiz var çok şükür.

~Crusher~

~Crusher~

Üye
Güzel ve bilgilendici bir paylaşım olmuş. Emeğine yüreğine sağlık.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Henüz suçu ispatlanmış değil, ayrıca çok yanılıyorsun hünkarım, Türkiye'de çok büyük alimlerimiz var çok şükür.

Haklısın öyle ama hünkarım böyle ne biliyim Hizbullah'tır şudur budur gördükçe midem bulanıyor.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Haklısın öyle ama hünkarım böyle ne biliyim Hizbullah'tır şudur budur gördükçe midem bulanıyor.
Hünkarım, bir çuval dolusu cevizin olsa. Diyebilir misin ki? Bunların içinde hiç çürük yok...;)
Elbette çürük vardır, ama bir iki çürük için koskoca çuval çöpe atılmaz değil mi?

• Beğen
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Medyada çıkan görüntüleri bende tasvip etmiyorum.. Ama beşeriz şaşarız.. İllaki olacak böyle aksaklıklarımız..
Kendiside yorum yapmış zaten: Kızı çok beğendim aldım :ehe
Yani şimdi bir bilim insanı olan Edison'un Einstein'ın ya da başka bir dini insanın da hayatını incelesen yaptıkları harika şeylerdir ama özel hayatına girdiğinizde sizden bizden çok çok farkı olmaz...
Yani sen bir öğretmenden dersini dinle onun dersten sonra ne yaptığını bilsen ne olur bilmesen ne olur bu da böyle bişey :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Medyada çıkan görüntüleri bende tasvip etmiyorum.. Ama beşeriz şaşarız.. İllaki olacak böyle aksaklıklarımız..
Kendiside yorum yapmış zaten: Kızı çok beğendim aldım :ehe
Yani şimdi bir bilim insanı olan Edison'un Einstein'ın ya da başka bir dini insanın da hayatını incelesen yaptıkları harika şeylerdir ama özel hayatına girdiğinizde sizden bizden çok çok farkı olmaz...
Yani sen bir öğretmenden dersini dinle onun dersten sonra ne yaptığını bilsen ne olur bilmesen ne olur bu da böyle bişey :)
Ha işte tam burda haklısın ; hocanın dediğini yap , yaptığını yapma.:D
Hünkarım, bir çuval dolusu cevizin olsa. Diyebilir misin ki? Bunların içinde hiç çürük yok...;)
Elbette çürük vardır, ama bir iki çürük için koskoca çuval çöpe atılmaz değil mi?

Tabiki diyemem hünkarım atamam da benim güvenmediğim şu tasavvufçuyum diyen şıhlar var ya , onlar...Çünkü onların tarikatlarında çok şirk var.
Yok ne bileyim tövbe alıyorlarmış da , şıhları müritlerini ceplerinde Cennet'e götürüyormuş da...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
da da da bırakın bu da ları dostlar bir iki şarlatanın yaptıklarını marifet yada zarifet belleyip medyada paylaşıyorlar sizlerde onların kuyruklarını tutuyorsunuz gidiyorsunuz ehli sünnet ve takva insanları var onları bulun onları tartışın...

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
da da da bırakın bu da ları dostlar bir iki şarlatanın yaptıklarını marifet yada zarifet belleyip medyada paylaşıyorlar sizlerde onların kuyruklarını tutuyorsunuz gidiyorsunuz ehli sünnet ve takva insanları var onları bulun onları tartışın...

Ben temkinli yaklaşıyorum.:D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Elhamdülillah birini buldum çok şükür.

• Beğen
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye

Yav ben bir filmi seyrederim çok da beğenirim ama bu demek değildir ki başrol oyuncularını hayatıma örnek alayım..
Cübbeli olur başkası olur.. Anlattıkları gerçek şeyler mi? Evet.. Gerçek bir din adamı mı? Bilemem(Görüntü öyle)
Tüm bunlardan çıkan sonuç: Ben bugün cübbeliyi dinlerim yarın başkasını.. Söylenenlerin hepsini irdeler orta yolu bulurum..
Bu insanlardan kimi şarlatan olur kimi ehli olur.. Orta yolu bulmak lazım

- - - Eklendi - - -

Örneğin bende sizin verdiğiniz isimler hakkında bi bilgim yok yorum da yapmıyorum ama bildiğim kesin bir gerçek varsa: Hiçbirşey göründüğü gibi değildir.. Her zaman arkaplan daha farklıdır..

- - - Eklendi - - -

Elhamdülillah birini buldum çok şükür.
Hepimize nasip etsin Allah..

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Üst Alt