hikmet366
Üye
Cevizli Frigo tarifi
Malzemeler
125 g margarin
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 paket Pakmaya şekerli vanilin
1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Sütten yarım su bardağı ayırın ve kalanını bir tencereye boşaltıp ocakta kaynamaya bırakın. Şeker, nişasta, un ve kakaoyu bir tabağa koyup karıştırın. Üzerine yarım bardak sütü ilave derek ezin. Bu karışımı ocakta kaynayan süte ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynama başlayınca, margarin ve şekerli vanilin ekleyip ocağı kısın ve 5 dk daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan bu karışımı mikser ile yaklaşık 5-6 dk orta devirde çırpın. Sonra cevizin tamamını ve hindistan cevizinin yarısını ilave edip, homojen hale gelene kadar, kısa bir süre daha karıştırın.
Bir baton kalıbın dibine streç film serin ve karışımı dökün. Üzerini kapatarak, buzlukta en az 5-6 saat bekletin Servisten 15-20 dk önce dolabın alt rafına alın; kalıptan çıkarıp, üzerine hindistan cevizi serpin, dilimleyerek servis yapın.
125 g margarin
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı mısır nişastası
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 paket Pakmaya şekerli vanilin
1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Sütten yarım su bardağı ayırın ve kalanını bir tencereye boşaltıp ocakta kaynamaya bırakın. Şeker, nişasta, un ve kakaoyu bir tabağa koyup karıştırın. Üzerine yarım bardak sütü ilave derek ezin. Bu karışımı ocakta kaynayan süte ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynama başlayınca, margarin ve şekerli vanilin ekleyip ocağı kısın ve 5 dk daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan bu karışımı mikser ile yaklaşık 5-6 dk orta devirde çırpın. Sonra cevizin tamamını ve hindistan cevizinin yarısını ilave edip, homojen hale gelene kadar, kısa bir süre daha karıştırın.
Bir baton kalıbın dibine streç film serin ve karışımı dökün. Üzerini kapatarak, buzlukta en az 5-6 saat bekletin Servisten 15-20 dk önce dolabın alt rafına alın; kalıptan çıkarıp, üzerine hindistan cevizi serpin, dilimleyerek servis yapın.