İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

KeLimaT

KeLimaT

Üye
Bence şarj konusunu çok tartışmaya gerek yok.
Lumia 920 gerçekten mükemmel özellikleri olan bir telefon ancak hep söylüyoruz 2 önemli sıkıntısı var ve bu konularda yapılabilecek fazla bir şey yok:

1) Isınma
2) Şarj
Isınma cidden problem . Öyle ısınıyo ki elimde sanki patlayacak diye korkuyorum . . . Mekanik mi yazılımsal mı . O bile belli değil... :angry:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aslında Lumia için en büyük etken polikorbon kasa.

• Beğen
Tepkiler: KeLimaT ve ardacumhur

IVI-Elia

Üye
Arkadaşlar uzun bir süre sonra telefonum kendini kapattı.Ve yüklü uygulamalarda Shazam'ı daha dun yüklemiştim.Daha önce de shazan yukluykwn kapanıyordu.Shazam ve arka planda çalışan birkaç uyg. arka plan görevlerini yaparken çakışıyor olsa gerek shazamı kaldırdım deneyimleyeceğim.

pissed26

pissed26

Üye
arkadaşlar lumia 620 alma planım var oyun performansı hakkında bilgi almak istiyorum 620 kullanan arkadaşlardan, 512 mb ram oyun için yeterli mi acaba?:hmmm

IVI-Elia

Üye
arkadaşlar lumia 620 alma planım var oyun performansı hakkında bilgi almak istiyorum 620 kullanan arkadaşlardan, 512 mb ram oyun için yeterli mi acaba?:hmmm

Normalde sistem çok az ram harcıyor ancak bazı oyunlar 512 MB ramli cihazlarda oynanamıyor bu durum ise geliştiriciyle alakalı bir durum.Optimize etmesi gerekiyor.Orneğin Asphalt 7 ilk çıktığında sadece 1gb ramli telefonlara özeldi şimdi ise 512 MB ram de de kullanılabiliyor.GPU olarak yeterli zaten.
•Lumia 920 de 1 gv ramdan 912 mb boş ( sitem baştayken) androidde bu oran arayuze göre 500mb kadar düşebiliyor...

pirenuri

pirenuri

Üye
Nokia Monster Wh-920 + Lumia 920 ile nasıl bir müzik keyfi yaşayabilirim ?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Benim beyaz lumia 920 için gittigidiyordan bir standlı beyaz deri cüzdan kılıf aldım, gayet memnunum. Sipariş verdiğim günün ertesi öğlen elime geçti.

En güzel artısı, yatayda yada dikeyde elimin ikide bir sağ alttaki ARAMA tuşuna dokunmasını engelliyor olması. Diğer artılara gelince, elimden kayıp düşmesi zorlaştı. Çizilme ve tozlardan koruması arttı. Video izlerken bir stand görevi görüyor.

Eksi yanları bence yok gibi ama tek eksi yanı telefonumun şık tasarımını insanlara göstermek istersem kılıftan çıkartmam gerekmesi :islik
Ha birde bazı insanlara göre kaba görüntü verebilir ama bence kesinlikle değer ve öyle abartı kaba değil. Şöyle düşünün Ekranı çiziklerden korumak için taktığımız ekran koruyucu jelatin yüzeyler zamanla çizilir. Biz ne deriz? Ekranım çizilmedi sadece jelatin yüzey çizik. Ama telefondan hala sökmemişizdir. Hala çirkin görüntüye rağmen telefon ekranında o koruyucuyu tutmaya devam edebiliyorsak bunuda gayet tutabiliriz.

Aşağıda siyahının resimlerini paylaşıyorum.

Siyahı:

arkadaşlar kılıfın ciddi bir negatif yanını öğrenmiş bulunuyorum. Bilen gözün çalışmasını engelliyor. Yani kılıfın mıknatısı telefonun pusulasının ayarlanabilmesini engelliyor. Kılıftan çıkarttığım anda sensör kendini kalibre edebiliyor.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bunun için cihazı sekiz çizerek sallamanız yeterli olur kanaatindeyim.

pissed26

pissed26

Üye
Normalde sistem çok az ram harcıyor ancak bazı oyunlar 512 MB ramli cihazlarda oynanamıyor bu durum ise geliştiriciyle alakalı bir durum.Optimize etmesi gerekiyor.Orneğin Asphalt 7 ilk çıktığında sadece 1gb ramli telefonlara özeldi şimdi ise 512 MB ram de de kullanılabiliyor.GPU olarak yeterli zaten.
•Lumia 920 de 1 gv ramdan 912 mb boş ( sitem baştayken) androidde bu oran arayuze göre 500mb kadar düşebiliyor...

çok çabuk telefon değiştiren birisi değilim 2.5 3 yıl gibi uzun vadeli alırım o zaman anlattıklarınıza göre 620 bu işi görmez gibi geliyo
:hmmm

KeLimaT

KeLimaT

Üye

çok çabuk telefon değiştiren birisi değilim 2.5 3 yıl gibi uzun vadeli alırım o zaman anlattıklarınıza göre 620 bu işi görmez gibi geliyo
ben de bu araştırmayı çok yaptım ve en son 820 aldım uzun vadeli Bi cihaz ve herşeyinden memnunum . . . Tavsiye ederim :good:

pirenuri

pirenuri

Üye
Bekleyip 720 ye de bakabilirsin . 720 de çok efsane cihaz olacak gibi geliyor bana

IVI-Elia

Üye

Hayır yani 1 gb ramli modeller çok daha iyi olacaktır ama anlattığım şu 620 şuanda 920 de çalışn her oyunu çalıştırabilecek düzeyde sadece optimizasyon gerekiyor.Bu da birazcık sürüyor.Ama bu demek değil ki her oyunda böyle olacak.İnanın Lumia 720 efsanesi sayesinde geliştiriciler oyun gwliltirirkn ikisine aynı anda geliştirecek ve beklemeden oynayabileceksiniz ama isterseniz daha iyi bir Lumia veya başka bir android telefon alım aklınızda şüphe kalmasını istemezseniz.Ama dediğim gibi yakın zamanda bu sıkıntının çözüleceğini umuyorum.Bu donanımın yetmemesi değil optimizasyon ve geliştiriiciyle alakalı

pissed26

pissed26

Üye
Hayır yani 1 gb ramli modeller çok daha iyi olacaktır ama anlattığım şu 620 şuanda 920 de çalışn her oyunu çalıştırabilecek düzeyde sadece optimizasyon gerekiyor.Bu da birazcık sürüyor.Ama bu demek değil ki her oyunda böyle olacak.İnanın Lumia 720 efsanesi sayesinde geliştiriciler oyun gwliltirirkn ikisine aynı anda geliştirecek ve beklemeden oynayabileceksiniz ama isterseniz daha iyi bir Lumia veya başka bir android telefon alım aklınızda şüphe kalmasını istemezseniz.Ama dediğim gibi yakın zamanda bu sıkıntının çözüleceğini umuyorum.Bu donanımın yetmemesi değil optimizasyon ve geliştiriiciyle alakalı

o fiyat çerçevesindeki anrdoid cihazların insanları tatmin ettiğini sanmıyorum sadece andriod diye alan birçok insan var üstelik wp ayarında stabilitede yok seri ve akıcı olması önemli benim için 720 ile ilgili bi araştırma yaptığımda 620den donanımsal olarak bi farkı yok gibi geldi bana sadece çok kaliteli bi kameraya ve daha geniş bi yapıya sahip ondada 512 mb ram var diye okudum kamerayla senede 5 fotoğraf bile çekmem yani kamerası çokta önemli değil benim için şimdi 512 mb ram kullanan bi wp cihaz alsak oyun sahiplerinin optimize etmesini beklemem gerekecek sanıyorum ama her oyun için bunu yaparlarmı asıl merak konusu o

- - - Eklendi - - -

Bekleyip 720 ye de bakabilirsin . 720 de çok efsane cihaz olacak gibi geliyor bana

720dede 512 mb ram var yani 620de yaşayabileceğim sıkıntıyı ordada yaşayacağım anlamına gelebilir :)

IVI-Elia

Üye

o fiyat çerçevesindeki anrdoid cihazların insanları tatmin ettiğini sanmıyorum sadece andriod diye alan birçok insan var üstelik wp ayarında stabilitede yok seri ve akıcı olması önemli benim için 720 ile ilgili bi araştırma yaptığımda 620den donanımsal olarak bi farkı yok gibi geldi bana sadece çok kaliteli bi kameraya ve daha geniş bi yapıya sahip ondada 512 mb ram var diye okudum kamerayla senede 5 fotoğraf bile çekmem yani kamerası çokta önemli değil benim için şimdi 512 mb ram kullanan bi wp cihaz alsak oyun sahiplerinin optimize etmesini beklemem gerekecek sanıyorum ama her oyun için bunu yaparlarmı asıl merak konusu o

- - - Eklendi - - -

720dede 512 mb ram var yani 620de yaşayabileceğim sıkıntıyı ordada yaşayacağım anlamına gelebilir :)

O zaman biraz bekleyebilirseniz Lumia 820 alabilirseniz sizi mutlu eder..

pissed26

pissed26

Üye
O zaman biraz bekleyebilirseniz Lumia 820 alabilirseniz sizi mutlu eder..

aslında ilk düşüncem 820 di ancak şuan maddiyatım elvermiyo biraz daha bekleyip fiyatının düşmesini beklemekten başka çare yok gibi :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aslında ilk düşüncem 820 di ancak şuan maddiyatım elvermiyo biraz daha bekleyip fiyatının düşmesini beklemekten başka çare yok gibi :)

hangi operatöru kullaniyorsunuz bilmiyorum ama avea da Lumia serisini satmaya başladı ve cok avantajlı tarifeleri var. Bence degerlendirin.

pissed26

pissed26

Üye

hangi operatöru kullaniyorsunuz bilmiyorum ama avea da Lumia serisini satmaya başladı ve cok avantajlı tarifeleri var. Bence degerlendirin.

avea kullanıyorum ama faturalı olmadığı için tarife ile almam mümkün değil :)

Üst Alt