YkPkY
Üye
symbianda tam öyle değildi.parlaklık seviyesini istediğin gibi ayarlayıp bırakıyordun.sensör zaten her aşamada çalışıyordu.Abi zaten symbianda ki gibi otomatik yapıyor, biz şarj tüketiminden kaçmak için bu ayarı sabitliyoruz.Ben orta ve otomatik kapalı durumda gün ışığında rahatlıkla kullanıyorum, şuana kadar bir sıkıntım olmadı çok şükür... Belki sende güneş ışığında okunabilirlik kapalı olabilir!!!
bu ne yapıyor,ya otomatik yapacaksın yada düşük orta yüksek sabitleyeceksin.
otomatik yapınca bu normal olarak gün yada güneş ışığına göre ışığı arttırıyor lakin loş ortamda sensöre ışık çarpmadığında yada gölge olduğunda ekranı iice kısıyor.buda ortam ışığı yüksek ekran ışığı düşük olunca ekranı okunmaz hale getiriyor.
ama symbianda seviyeyi nereye ayarlarsan loş yada karanlık ortamda ayarladığın seviyede bırakıyor,en kısık halini.
benim anlatma istediğim olay bu.
bak bi dene istersen.akşam odanda tek ampul yansın.telefon ampulun arkasına bakacak şekilde kendine doğru tut.oda çok ışık olmasın.ayar otomatikde kalsın.sensörün üzerine gölge düşür.ekran düşecek en düşük seviyeye ama ortam aydınlık olduğu için ekran zor okunacak.telefonu ışığa doğru çevir sensöre ışık yansısın ekran parlayacak ve rahat görmeye çalışacaksın,tekrar teelefonu kendine çevir şöyle kanepeye uzanmış şekilde.ekran kararacak.emin olmak seviyenin düşmesi için tuş kilidini kapa aç yapabilirsin.en düşük seviyeye düşecektir.buda seni hasta edecektir,beni ettiği gibi :P
- - - Eklendi - - -
banada gelmedi.bidaha flashlayacağım şimdi.kapasite kontrolunu alamayacağım yani![]()
- - - Eklendi - - -
ayarın hangi seviyede olması bunda birşeyi etkilemiyor otomatiğe alınca.üstte detaylı anlattım.istersen en yüksek seviyeye al.otomatiğe alınca o kendi ayarlanmış sensör ayarına alıyor kendini.yani loş ortamda ekran ölüyor.en düşüğede alsan ortayada alsan bişey değişmiyor.benim Lumia 820 gayet iyi ayarlıyor parlaklığı, ayar olarak düşük ve otomatikte ...
Ben orta ve otomatik kapalı durumda gün ışığında rahatlıkla kullanıyorum, şuana kadar bir sıkıntım olmadı çok şükür... Belki sende güneş ışığında okunabilirlik kapalı olabilir!!!
benim Lumia 820 gayet iyi ayarlıyor parlaklığı, ayar olarak düşük ve otomatikte ...

.neyse sonra benim hayalgücüm biraz iyidir,de