İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
Abi zaten symbianda ki gibi otomatik yapıyor, biz şarj tüketiminden kaçmak için bu ayarı sabitliyoruz. :) Ben orta ve otomatik kapalı durumda gün ışığında rahatlıkla kullanıyorum, şuana kadar bir sıkıntım olmadı çok şükür... Belki sende güneş ışığında okunabilirlik kapalı olabilir!!!
symbianda tam öyle değildi.parlaklık seviyesini istediğin gibi ayarlayıp bırakıyordun.sensör zaten her aşamada çalışıyordu.
bu ne yapıyor,ya otomatik yapacaksın yada düşük orta yüksek sabitleyeceksin.
otomatik yapınca bu normal olarak gün yada güneş ışığına göre ışığı arttırıyor lakin loş ortamda sensöre ışık çarpmadığında yada gölge olduğunda ekranı iice kısıyor.buda ortam ışığı yüksek ekran ışığı düşük olunca ekranı okunmaz hale getiriyor.
ama symbianda seviyeyi nereye ayarlarsan loş yada karanlık ortamda ayarladığın seviyede bırakıyor,en kısık halini.
benim anlatma istediğim olay bu.
bak bi dene istersen.akşam odanda tek ampul yansın.telefon ampulun arkasına bakacak şekilde kendine doğru tut.oda çok ışık olmasın.ayar otomatikde kalsın.sensörün üzerine gölge düşür.ekran düşecek en düşük seviyeye ama ortam aydınlık olduğu için ekran zor okunacak.telefonu ışığa doğru çevir sensöre ışık yansısın ekran parlayacak ve rahat görmeye çalışacaksın,tekrar teelefonu kendine çevir şöyle kanepeye uzanmış şekilde.ekran kararacak.emin olmak seviyenin düşmesi için tuş kilidini kapa aç yapabilirsin.en düşük seviyeye düşecektir.buda seni hasta edecektir,beni ettiği gibi :P

- - - Eklendi - - -

kapasite kontrolunu alamayacağım yani :'(
banada gelmedi.bidaha flashlayacağım şimdi.

- - - Eklendi - - -

:allalla: benim Lumia 820 gayet iyi ayarlıyor parlaklığı, ayar olarak düşük ve otomatikte ...
ayarın hangi seviyede olması bunda birşeyi etkilemiyor otomatiğe alınca.üstte detaylı anlattım.istersen en yüksek seviyeye al.otomatiğe alınca o kendi ayarlanmış sensör ayarına alıyor kendini.yani loş ortamda ekran ölüyor.en düşüğede alsan ortayada alsan bişey değişmiyor.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Abiler zaten karanlık ortamda gözü yormaması için ekran da kararır,aydınlıkta da okunabilmesi için parlaklık artar.

Ben otomatik'ten çok memnunum özellikle geceleri çok rahat oluyor kitap okurken(Bookviser ile)

power_24

Üye
otomatik te bir sıkıntı yok bence arkadaslar çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
YkPkY

YkPkY

Üye
karanlıkda bi sıkıntı yok zaten.sonuç ortam karanlık,ekranda en düşük seviyede aydınlık.e normal olarak ekran okunur.ama birde loş ortama geçin ve sensör gölgede kalsın bakın bakalım ne oluyor.bişey okuyabiliyormusunuz

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

symbianda tam öyle değildi.parlaklık seviyesini istediğin gibi ayarlayıp bırakıyordun.sensör zaten her aşamada çalışıyordu.
bu ne yapıyor,ya otomatik yapacaksın yada düşük orta yüksek sabitleyeceksin.
otomatik yapınca bu normal olarak gün yada güneş ışığına göre ışığı arttırıyor lakin loş ortamda sensöre ışık çarpmadığında yada gölge olduğunda ekranı iice kısıyor.buda ortam ışığı yüksek ekran ışığı düşük olunca ekranı okunmaz hale getiriyor.
ama symbianda seviyeyi nereye ayarlarsan loş yada karanlık ortamda ayarladığın seviyede bırakıyor,en kısık halini.
benim anlatma istediğim olay bu.
bak bi dene istersen.akşam odanda tek ampul yansın.telefon ampulun arkasına bakacak şekilde kendine doğru tut.oda çok ışık olmasın.ayar otomatikde kalsın.sensörün üzerine gölge düşür.ekran düşecek en düşük seviyeye ama ortam aydınlık olduğu için ekran zor okunacak.telefonu ışığa doğru çevir sensöre ışık yansısın ekran parlayacak ve rahat görmeye çalışacaksın,tekrar teelefonu kendine çevir şöyle kanepeye uzanmış şekilde.ekran kararacak.emin olmak seviyenin düşmesi için tuş kilidini kapa aç yapabilirsin.en düşük seviyeye düşecektir.buda seni hasta edecektir,beni ettiği gibi :P

anladım sanırım :D

Denedim abi şimdi aynen senin söylediğin gibiymiş. Orta ayarda iken otomatik yapıp odayı kararttım ve senin söylemiş olduğun gibi orta parlıklık seviyesinin bayağı bir altına düşüyor. :oke:

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
YkPkY

YkPkY

Üye
oh be sonunda ikinci kişide beni anladı :D

diğer arkadaşda

PureFood

Üstadım ama okunmayacak kadar az ışık oluyor... Yani telefona bakmak zulüm gibi bir şey..

YkPkY

YkPkY

Üye
işte ben 1,5 aydır bunun için yırtıyorum bi tarafımı:bottom:

PureFood

PureFood

Üye
işte ben 1,5 aydır bunun için yırtıyorum bi tarafımı:bottom:

Bende ilk aldığımdan beri var bu karanlıkta otomatik parlaklık sorunu. Dert etmedim otomatikten orta ya da düşüğe alıyordum :D

adalar42

Üye
Akıllı telefon nedir ? Bilgisayar gibi internete girebilen, oyun ve uygulamaları sorunsuzca çalıştıran alet değil midir ? Evet

O zaman Lumia 920 bir akıllı telefon değil, Nokia beni akıllı telefon vaadiyle kandırdı bu kadar basit

http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/s3-ten-lumia-920-ye-gectim-pismanim-784147.html

ehem ehem.kardeşim ben kendi görüşümü söyleyeyim lumia 820 için.
ben istesem galaxy s3 de alabilirdim.babam bana sordu lumia'mı galaxy s3'mü?.lumia dedim.çünkü ben reklamlarda görmedim ilk,windows 8'in reklamını gördüğümde çok beğenmiştim.acaip bir şekilde.hatta kendi bilgisayarıma bile win8 kurdum ancak bilgisayarım xp yi zor taşıdığı için win8 i hiç ama hiç taşımadı reklamlardaki gibi hızlı değildi :(.neyse sonra benim hayalgücüm biraz iyidir,de :D aklıma bir fikir geldi.win8'i telefona sığdırabilirlermiydi? yada windows 8 fan'ları herhangi bir telefona bir uygulama yapıp windows 8'e girebilirmiydik? youtube'da galaxy mini'ye Ios yükleyenleri görmüştüm.belki galaxy mini ye yada iphone 4s'e felan yapabilirlerdi böyle bir uygulama.ben önce google'a aynen şöyle yazdım "windows 8 for phone". ve windowsphone.com sitesini buldum.baktım ve windows phone 8 adlı windows 8'in portable,yani minyatür gibi bir işletim sistemi var üstelik orjinal windows'un işletim sistemi.ve lumia adlı telefonun bu işletim sistemi içerdiğini gördüm.tabi ingiliz sitelerine baktım sürekli Türkiye'ye gelmemişti daha lumia.gece gece lumia'yı araştırmaya başlıcaktım ki saat'in 00.00 olduğunu gördüm.sabah 05.30 da kalmam gerek olduğu için yattım yarın bakarız dedim.sonra okula gittim felan saat öğlen 13:30 sularında geldim.tabi yemek yemek için tv'yi açtım ve ne gördüm.turkcell lumia'yı satıyo.babamın maaş'ı o zamanlar biraz azdı lumia alacak kadar değildi ayda 1.000 tl'ydi o zamanlar..sonra babam otobüs şöförü başka bir firmayla anlaşmış 3 hafta içinde geçicekti.3 hafta sonra yani geçen hafta yeni firmaya başladı ve maaşı 12.000 tl oldu.ve maaşını aldı,gittik turkcell mağazasına,dediğim gibi babam s3'mü lumia'mı dedi ve lumia dedim.çünkü ben lumia'yı çok öncelerden takip ediyordum.umarım 920'ne geri döndürür bu yazı :)

YkPkY

YkPkY

Üye
maaşallah.bu devirde 12.000 tele iyi para.milletvekili maaşı gibi.allah daha çok versin.iş konusunda banada yardımcı olabilirmisiniz

- - - Eklendi - - -

bu arada telefon data paketi varsa flashdan sonra microsoft hesabını açınca sana geri yükleme noktası soruyor oda bilginize.bir aydırda bunun isyanını feryatlamıştım ama kimseden cevap alamamıştım.
benim gibi muzdarip kardeşlerim vardı,söyleyeyyim.yeterli miktarda data paketin olmak zorunda yedeklemeyi geri yüklemek için.
ama masaüstü ve rehber saçmasapan dağılmış durumda.tek tek ayarlamak zorunda bıraktı maalesef.
ama sakın hesabı açtıkdan sonra uygulama yüklemeye başladığı zaman data paketiniz sınırlıysa onla devam etmeyin.ortamınızda wifi varsa o arada önce wifinizi tanımlayın.telefon wifi ye geçtikden sonra mobil verinizi kapatın.oradan geri yüklemeye devam edecektir

sezrar

sezrar

Üye
- - - Eklendi - - -

haydi herkes babasinin maaşını yazsın buraya benimkinin 7891636627810 milyar. Ama işte kendi telefonumu kendim alıyorum 3kuruşluk maaşımı bir araya getirip.
tövbe tövbe

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve YkPkY

power_24

Üye
inşallah

- - - Eklendi - - -

haydi herkes babasinin maaşını yazsın buraya benimkinin 7891636627810 milyar. Ama işte kendi telefonumu kendim alıyorum 3kuruşluk maaşımı bir araya getirip.
tövbe tövbe
:ehe

YkPkY

YkPkY

Üye
- - - Eklendi - - -

tövbe tövbe
helalll

- - - Eklendi - - -

kapasite kontrol gelmedi ama bakın ne geldi :kop2:
:kop2::kop2::kop2::kop2:

:kop::kop::kop::kop::d::d::d::d::naughty::naughty::naughty::naughty::ah:ah:ah:ah:allalla::allalla::allalla::allalla::kop2::kop2::kop2::kop2:

• Beğen
Tepkiler: PureFood
serinaga

serinaga

Üye
oh be sonunda ikinci kişide beni anladı :D

diğer arkadaşda

PureFood

Üstadım ama okunmayacak kadar az ışık oluyor... Yani telefona bakmak zulüm gibi bir şey..

Bende anlamadım, yaz benide :), tamam şimdi oldu, evet dediğin gibi maalesef, kontrol edilebilse idi güzel olurdu dediğin gibi ...

serinaga

serinaga

Üye
ehem ehem.kardeşim ben kendi görüşümü söyleyeyim lumia 820 için.
ben istesem galaxy s3 de alabilirdim.babam bana sordu lumia'mı galaxy s3'mü?.lumia dedim.çünkü ben reklamlarda görmedim ilk,windows 8'in reklamını gördüğümde çok beğenmiştim.acaip bir şekilde.hatta kendi bilgisayarıma bile win8 kurdum ancak bilgisayarım xp yi zor taşıdığı için win8 i hiç ama hiç taşımadı reklamlardaki gibi hızlı değildi :(.neyse sonra benim hayalgücüm biraz iyidir,de :D aklıma bir fikir geldi.win8'i telefona sığdırabilirlermiydi? yada windows 8 fan'ları herhangi bir telefona bir uygulama yapıp windows 8'e girebilirmiydik? youtube'da galaxy mini'ye Ios yükleyenleri görmüştüm.belki galaxy mini ye yada iphone 4s'e felan yapabilirlerdi böyle bir uygulama.ben önce google'a aynen şöyle yazdım "windows 8 for phone". ve windowsphone.com sitesini buldum.baktım ve windows phone 8 adlı windows 8'in portable,yani minyatür gibi bir işletim sistemi var üstelik orjinal windows'un işletim sistemi.ve lumia adlı telefonun bu işletim sistemi içerdiğini gördüm.tabi ingiliz sitelerine baktım sürekli Türkiye'ye gelmemişti daha lumia.gece gece lumia'yı araştırmaya başlıcaktım ki saat'in 00.00 olduğunu gördüm.sabah 05.30 da kalmam gerek olduğu için yattım yarın bakarız dedim.sonra okula gittim felan saat öğlen 13:30 sularında geldim.tabi yemek yemek için tv'yi açtım ve ne gördüm.turkcell lumia'yı satıyo.babamın maaş'ı o zamanlar biraz azdı lumia alacak kadar değildi ayda 1.000 tl'ydi o zamanlar..sonra babam otobüs şöförü başka bir firmayla anlaşmış 3 hafta içinde geçicekti.3 hafta sonra yani geçen hafta yeni firmaya başladı ve maaşı 12.000 tl oldu.ve maaşını aldı,gittik turkcell mağazasına,dediğim gibi babam s3'mü lumia'mı dedi ve lumia dedim.çünkü ben lumia'yı çok öncelerden takip ediyordum.umarım 920'ne geri döndürür bu yazı :)

Azmin zaferi, ehh birazda şans yardım etmiş, lakin onca şey yazmışsın ama en çarpıcı yeri 1000 TL. maaştan 12.000 TL. maaş :allalla: , nassı oluyor bu yaaa ? Babana söyle valla her iş gelir elimden, bu nassı iştir yahu ???

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

tövbe tövbe

:kop2:

- - - Eklendi - - -

helalll

- - - Eklendi - - -

kapasite kontrol gelmedi ama bakın ne geldi :kop2:
:kop2::kop2::kop2::kop2:

:kop::kop::kop::kop::d::d::d::d::naughty::naughty::naughty::naughty::ah:ah:ah:ah:allalla::allalla::allalla::allalla::kop2::kop2::kop2::kop2:

İşte bu çok komik olmuş. :zuhaha:

Üst Alt