Merhaba arkadaşlar,
Başıma gelen bir durumu paylaşmak istiyorum.
Telefonu ilk aldığımda Lexar hafıza kartı almıştım ve sıkıntı olmuştu. Biliyoruz ki Lumia da her hafıza kartını sorunsuz desteklemiyor, özelikle hafızası yüksek olupta class değeride yüksek olanlar sıkıntı olasılığı daha fazla. (yurtdışı forumlarda da vardığım kanı bu)
Class korkusundan forumlardaki arkadaşlarında Team-Toshiba vs. de sıkıntı çekmediklerini gördüm. Bende Team marka 32 GB class 4
aldım. Hız olarak sıkıntı yok onu belirteyim. Sadece bilgisayardan veri kopayalayınca süre uzun oluyor o kadar.
Şimdi ise, dün müziklerimi attım (önceden de başıma gelmişti). Aradan 15 dakika geçti bir baktım müzikler çifter çifter olmuş. Videolar da öyle ama resimlerde sıkıntı yok. Moral olarak bir anda çöktüm, çünkü o kadar sevdiğim telefon hafıza kartı yüzünden ara ara küfür ettirdi beni.
Birinci sebep şu olabilir diye düşündüm (sizinde yardımlarınızı bekliyorum)
Benim masaüstü pc bayağı bir geride kaldı eskidi artık, XP yüklü ve service pack 2 sanırım- bir yerde lumia için service pack3 olması gerekir diye okumuştum sanırım ama emin değilim. PC ye güncelleme filan yapamıyorum çünkü evde internet yok. Bu sebeple pc den telefona taktığımda cihazı pc görüyor ama kopyalama sırasında bir kere windows cihazınızda bağlantı hatası filan dedi uyarı çıktı sonra kopyalama devam etti. Bundan sebep müzikler videolar çiftlemiş olabilir.
Diyeceksiniz bu kanıya nereden vardın ? İnat ettim hemen hafıza kartını telefondan çıkartıp bu sefer direk kartı pc ye taktım ve formatladım dosyalarımı tekrar geri koplayadım ve ondan sonra kartı telefona taktım. Galeri müzikler güncellendi filan şimdi çiftleme sorunu yok.
Acaba işletim sistemi eski olduğundan veya pc de birşeyler eksik olduğundan mı böyle oldu bilemiyorum. Veya herkes win 8 e geçti ben mi kaldım XP kullanan [
]
Sizce neden böyle olmuş olabilir ?
Bir de ekstra olarak, dün herşeyi hallettikten sonra video-müzikler bölümünden müziklerimi açıyorum çalıyorum sorun yok. Fakat Nokia müzikten girdimde şarkıyı açıyor ama geri atıyor beni menüye ve şu an sisteme ulaşamadık gibisinden uyarı çıkıyor (bu ilk defa oldu).
Bende düşündüm zaten iki müzik çalarda pek işe yaramaz. Dedim Nokia müziği kaldırayaım bari ve kaldırdım. Çünkü mix radyo filan kullanmıyorum.
Bu problem oluşturur mu sizce ?
Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Arkadaşım benzer sorun bende de meydana geldi, hatta her dosyadan üçer tane olmuştu. Olayın sebebi şu, hafıza kart bilgilerini wp8 bir şekilde telefon hafızasına kısa yollar kaydı yapıyor, siz kartı formatlayıp, yada yeni bir kart taktığınızda, hafıza kartınızdaki dosyalar halen varmış gibi tüm içeriği görebilirsiniz, aynı dosyaları kopyalayıp kartı takınca çift gibi görünüyor, hangisini seçersek sorun olmuyor, sebebi kısayolun aynı olması. Çözüm ise, yeni kartı takmadan telefonu açıp, resim, video ve müzik içeriklerini tümüyle temizlemek. Daha sonra hafıza kartınıza mevcut yediğinizi kopyalayıp takıp telefonu açınca sıfırdan kartı senkronize edecek ve her şey normal olarak görünecek, Nokia müziklerdeki sorununuz da bundan kaynaklanıyor, ilgili kısa yolu bulamıyor ...