İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

PureFood

PureFood

Üye
Hayır portico yüklü. soft reset denediğimi yazdım zaten üstte, 10 saniyeden de fazla bastım, birden fazla kez tekrar etim ayrıca neredeyse dakikada bir. sonraki denemelerimde sonuç aldım.

serinaga

serinaga

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Başıma gelen bir durumu paylaşmak istiyorum.

Telefonu ilk aldığımda Lexar hafıza kartı almıştım ve sıkıntı olmuştu. Biliyoruz ki Lumia da her hafıza kartını sorunsuz desteklemiyor, özelikle hafızası yüksek olupta class değeride yüksek olanlar sıkıntı olasılığı daha fazla. (yurtdışı forumlarda da vardığım kanı bu)

Class korkusundan forumlardaki arkadaşlarında Team-Toshiba vs. de sıkıntı çekmediklerini gördüm. Bende Team marka 32 GB class 4 :) aldım. Hız olarak sıkıntı yok onu belirteyim. Sadece bilgisayardan veri kopayalayınca süre uzun oluyor o kadar.

Şimdi ise, dün müziklerimi attım (önceden de başıma gelmişti). Aradan 15 dakika geçti bir baktım müzikler çifter çifter olmuş. Videolar da öyle ama resimlerde sıkıntı yok. Moral olarak bir anda çöktüm, çünkü o kadar sevdiğim telefon hafıza kartı yüzünden ara ara küfür ettirdi beni.

Birinci sebep şu olabilir diye düşündüm (sizinde yardımlarınızı bekliyorum)
Benim masaüstü pc bayağı bir geride kaldı eskidi artık, XP yüklü ve service pack 2 sanırım- bir yerde lumia için service pack3 olması gerekir diye okumuştum sanırım ama emin değilim. PC ye güncelleme filan yapamıyorum çünkü evde internet yok. Bu sebeple pc den telefona taktığımda cihazı pc görüyor ama kopyalama sırasında bir kere windows cihazınızda bağlantı hatası filan dedi uyarı çıktı sonra kopyalama devam etti. Bundan sebep müzikler videolar çiftlemiş olabilir.

Diyeceksiniz bu kanıya nereden vardın ? İnat ettim hemen hafıza kartını telefondan çıkartıp bu sefer direk kartı pc ye taktım ve formatladım dosyalarımı tekrar geri koplayadım ve ondan sonra kartı telefona taktım. Galeri müzikler güncellendi filan şimdi çiftleme sorunu yok.

Acaba işletim sistemi eski olduğundan veya pc de birşeyler eksik olduğundan mı böyle oldu bilemiyorum. Veya herkes win 8 e geçti ben mi kaldım XP kullanan [:D]

Sizce neden böyle olmuş olabilir ?

Bir de ekstra olarak, dün herşeyi hallettikten sonra video-müzikler bölümünden müziklerimi açıyorum çalıyorum sorun yok. Fakat Nokia müzikten girdimde şarkıyı açıyor ama geri atıyor beni menüye ve şu an sisteme ulaşamadık gibisinden uyarı çıkıyor (bu ilk defa oldu).
Bende düşündüm zaten iki müzik çalarda pek işe yaramaz. Dedim Nokia müziği kaldırayaım bari ve kaldırdım. Çünkü mix radyo filan kullanmıyorum.
Bu problem oluşturur mu sizce ?

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Arkadaşım benzer sorun bende de meydana geldi, hatta her dosyadan üçer tane olmuştu. Olayın sebebi şu, hafıza kart bilgilerini wp8 bir şekilde telefon hafızasına kısa yollar kaydı yapıyor, siz kartı formatlayıp, yada yeni bir kart taktığınızda, hafıza kartınızdaki dosyalar halen varmış gibi tüm içeriği görebilirsiniz, aynı dosyaları kopyalayıp kartı takınca çift gibi görünüyor, hangisini seçersek sorun olmuyor, sebebi kısayolun aynı olması. Çözüm ise, yeni kartı takmadan telefonu açıp, resim, video ve müzik içeriklerini tümüyle temizlemek. Daha sonra hafıza kartınıza mevcut yediğinizi kopyalayıp takıp telefonu açınca sıfırdan kartı senkronize edecek ve her şey normal olarak görünecek, Nokia müziklerdeki sorununuz da bundan kaynaklanıyor, ilgili kısa yolu bulamıyor ...

ferit.61

ferit.61

Üye
Çok teşekkür ettim bilgi için serinaga.

Yüreğime su serptin.

abcderhan

Üye
arkadaşlar lumia 820 de adobe flash yokmuş telefonda neyi etkiler

YkPkY

YkPkY

Üye

aynı şey benim de başıma geldi . cüzdana kart ekleme konusunu açarken angry birds oyununu satın almıştım hatırlarsanız. bu işlemden sonra 3 kez çekim gerçekleştirmişler.

biraz önce microsoftu aradım konu ile ilgili olarak. ordaki müşteri temsilcisi arkadaşın bana dedikleri:"kartınıza ait bir güncelleme yapmış iseniz Microsoft, bilgilerinizin doğrulunu kontrol amaçlı fazladan çekim yapıyor, Windows phone mağazasının geliştirilmesi için test amaçlı da yapılan bir uygulama. 5 gün içerisinde fazladan çekilen tutar kredi kartınıza iade EDİLİR..."

öyle daçmalıkmı olur.benim kart bilgilerim karşı hafta kayıtlı kalamaz.şimdi ben nasıl güveneyim.

power_24

Üye
kredi kartı bilgilerini nasıl kaldıracagız arkadaslar bendende 2 defa kesmıs

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
kredi kartı bilgilerini nasıl kaldıracagız arkadaslar bendende 2 defa kesmıs
Kredi kartını microsoft uygulama bedelini tahsil ettikten sonra, şu adresten kaldırabilirsin. https://commerce.microsoft.com

öyle daçmalıkmı olur.benim kart bilgilerim karşı hafta kayıtlı kalamaz.şimdi ben nasıl güveneyim.
Abi ben uygulamayı satın alıyorum, işlem yapıldıktan sonra kartı hemmen kaldırıyorum. Zira iyice tırsmış durumdayım.

• Beğen
Tepkiler: YkPkY

power_24

Üye
Kredi kartını microsoft uygulama bedelini tahsil ettikten sonra, şu adresten kaldırabilirsin. https://commerce.microsoft.com

Abi ben uygulamayı satın alıyorum, işlem yapıldıktan sonra kartı hemmen kaldırıyorum. Zira iyice tırsmış durumdayım.[/SIZE][/COLOR][/FONT]

az önce bu adresten ödeme bilgileri düzenle kısmından kredi kartımın bilgilerini yanlış girerekten kaydettim buda etkili olmazmı idareten.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
az önce bu adresten ödeme bilgileri düzenle kısmından kredi kartımın bilgilerini yanlış girerekten kaydettim buda etkili olmazmı idareten.
Kart numarası ve son kullanım tarih bilgisi değişmedikçe çözüm değil diye biliyorum. Ödeme yapılmışsa kaldır gitsin.

_asabiii_

_asabiii_

Üye
Arkadaslar bends 3 tane barkod-karekod okuyucu program yuklu ama bunlari na
sil kullanabilirim bilgisi olan varmi.yani kodlari direk okutarak kamerayla yapamiyomuyuz islemi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar lumia 820 de adobe flash yokmuş telefonda neyi etkiler

adobe flash player internet sitelerinde flash icerikleri goruntulemeye yarar. Fakat artik Adobe firmasi mobil firmalar icin flash player geliltirme ve lisanslamasini durdurdu. Zaten artik bir cok site wp8'in de destekledi html5'e geciyor. O yuzden pek de bir sorun olmuyor. Sadece film izleme sitelerinin bazilarinda sorun yaşayabilirsin.

abcderhan

Üye

adobe flash player internet sitelerinde flash icerikleri goruntulemeye yarar. Fakat artik Adobe firmasi mobil firmalar icin flash player geliltirme ve lisanslamasini durdurdu. Zaten artik bir cok site wp8'in de destekledi html5'e geciyor. O yuzden pek de bir sorun olmuyor. Sadece film izleme sitelerinin bazilarinda sorun yaşayabilirsin.

Teşekkürler

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Arkadaslar bends 3 tane barkod-karekod okuyucu program yuklu ama bunlari na
sil kullanabilirim bilgisi olan varmi.yani kodlari direk okutarak kamerayla yapamiyomuyuz islemi.
Programı çalıştırıp barkod üzerine tutman yeterli.

_asabiii_

_asabiii_

Üye

Bunu bi dene gayet başarılı bir uygulama.
bends BarQr-Scan-be Nokia QR 3 tane var bar qr barkodun uzerine tutarak okumuyor.onu sadece guncelleme Kate kodlari icin kullaniyorum.nokia qr bi ise yaramiyo sildim scan barkod tarama yapiyo ama karekod okumuyo.bole enteresan Haller iste:) tsk ederim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
sag alttaki tuştan bing arama uygulamasiyla bing vision'u kullanmayi denediniz mi:D

YkPkY

YkPkY

Üye

Abi ben uygulamayı satın alıyorum, işlem yapıldıktan sonra kartı hemmen kaldırıyorum. Zira iyice tırsmış durumdayım.
bende kaldırayım.bu ne saçmalıktır ya.yüzümüzü yavaş yavaş karartack bu

- - - Eklendi - - -

şuan kaldırılabilecek kart bilgilerim görünmüyor.sadece fatura bilgileim görünüyor.

- - - Eklendi - - -

oh be kaldırabildim.

- - - Eklendi - - -

sag alttaki tuştan bing arama uygulamasiyla bing vision'u kullanmayi denediniz mi:D

visionu nasıl nerden buluyoruz.ben bulamadım da

- - - Eklendi - - -

Normal videoları Youtube gibi açıyor.ilginç bişey farkedemedim arkadaşım
[/SIZE][/COLOR][/FONT]

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

bende kaldırayım.bu ne saçmalıktır ya.yüzümüzü yavaş yavaş karartack bu

- - - Eklendi - - -

şuan kaldırılabilecek kart bilgilerim görünmüyor.sadece fatura bilgileim görünüyor.

- - - Eklendi - - -

oh be kaldırabildim.

- - - Eklendi - - -

visionu nasıl nerden buluyoruz.ben bulamadım da

- - - Eklendi - - -

Normal videoları Youtube gibi açıyor.ilginç bişey farkedemedim arkadaşım

tarayici ayarlarindan arama dilini ingilizce yap. Sag alttaki arama tuşuna bas altta sagdan ikinci ikon

enginkaya35

Üye
bende geldim

Üst Alt