[rom] Galaxy Ace S5830i - Android 4.1.1

Sponsorlu Bağlantılar

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
[rom] Galaxy Ace S5830i - Android 4.1.1
Merhaba arkadaşlar. Araştırmalarım sonucu ulaştığım ve kullanışlı bulduğum Samsung Galaxy Ace S5830i ROM'unu sizlere sunmak üzere bu konuyu açmış bulunmaktayım.

ROM'un kuruluşuna geçmeden önce ROM hakkında bilgilendirme yapayım:


* ROM'da çalışmayan hiçbir uygulama yok, kamera sıkıntısız çalışmakta. Fakat bazen kulaklık girişinde sıkıntı oluyor ve kulaklığı görmüyor.


* Rehber sıkıntısı vardı. Fakat giderildi. Artık rehberlerimize sıkıntısız ulaşabiliyoruz.


* ROM'un kendinde bulundurduğu bir flashlight mevcut.


* ROM'da çok büyük bir problem olmasa da menüdeki uygulamaları sıraya koyamıyorsunuz. Bunun için Play Store'dan ayrı olarak ücretli bir uygulama indirmeniz gerekli.


* ROM'u daha güzel bir hale sokmak istiyorsanız ana ekrandayken seçeneklere tıklayıp sekmede çıkan ayarlardan detaylı ayarlara ulaşabilirsiniz.


* ROM yüklendiğinde ilk dil İngilizce olarak gelebilir. (Her zaman olmasa da.) Fakat ayarlara girip dili Türkçe olarak değiştirebiliriz.


NOT: Arkadaşlar aramızda ROM'u ilk defa telefonlarına yükleyecek arkadaşlar olabilir. Yapamam, ya sorun çıkarsa vb. korkulara kapılmasınlar. Evlerinde bir bilgisayar ve bir USB kabloları olduğu sürece kolay kolay sıkıntı yaşamazlar.


Eğer bu ROM'u yüklerken sıkıntı yaşarsanız bana mesaj atabilirsiniz. Sıkılmadan sizlere yardımcı olabilirim. Fakat yardıma ihtiyacınızın olacağını pek zannetmiyorum. Çünkü adımları teker teker izlerseniz ve sakin bir şekilde ilerlerseniz
ROM kurulumunu sıkıntısız bir şekilde tamamlarsınız. (İlk defa kuran biri olsanız bile.) ROM'u silmek isteyen arkadaşlar olursa (bence gayet kullanışlı ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.) cumartesi günü yeni bir konuda bunu anlatacağım. Bu konu Galaxy Ace s5830i modeline orjinal ROM'unu yüklemek olacak.


Gelelim ROM'un kurulumuna...


1- İlk olarak hemen aşağıda bulunan CWM ve ROM'ları linkten indiriyoruz ve SD kartımızın içine atıyoruz.


CWM: CWM'yi indirmek için
ROM: ROM'u indirmek için


2- Daha sonra telefonumuzu Recovery Mod'da çalıştırıyoruz. Recovery Mod'a geçmek için telefon kapalı vaziyetteyken ses açma tuşu + orta menü tuşu + telefonu açma kapama tuşuna basılı tutun ve Galaxy Ace yazısı gelince parmaklarınızı tuşlardan çekin.


3- Evet telefonumuzu Recovery Mod'da açtık. Sıra geldi CWM'yi açmaya. Recovery Mod'da dokunmatik çalışmaz. Kontrolleri ses açma ve kısma tuşundan (yukarı ve aşağı gitmek için), orta menü tuşundan (seçim yapmak için) ve telefonu açma kapama tuşundan (geri gelmek için) yapabiliriz. Önümüzde Recovery Mod açıkken " apply update from sdcard " seçeneğine iniyoruz ve seçiyoruz. Daha sonra karşımıza SD kart içerikleri geliyor ve buradan hafıza kartımıza başta atmış olduğumuz " ACE S5830i CWM.zip " dosyasını seçiyoruz. Ve CWM'yi açmış bulunuyoruz.


4- CWM'nin açılmasıyla birlikte karşımıza CWM menüsü geliyor. İlk olarak bu menüde " wipe data / reset " seçeneğine tıklıyoruz ve gelen ekranda Yes butonuna inerek seçiyoruz. Kısa bir beklemeden sonra CWM menüsüne tekrar dönüyoruz. Döndükten sonra ise " wipe cache partition " seçeneğini seçerek gelen ekrandan yine Yes'i seçiyoruz. Ve Tekrar CWM menüsüne döndük.


5- CWM ile birlikte telefon verilerini silmeyi tamamladık. Sıra asıl ROM yükleme işlemine geldi. 4. adımı uyguladıktan sonra yine CWM menüsünde bulunan " install zip from sd " seçeneğine geliyoruz ve giriyoruz. Daha sorna karşımıza gelen menüde " choose zip from sdcard " seçiyoruz ve yine hafıza kartının açıldığını görüyoruz. Bu sefer ise ROM'un bulunduğu " 4.1.1 - S5830i ROM.zip " dosyasını seçiyoruz ve yüklemeye başlıyor.


6- Yükleme tamamlanınca karşımıza bir menü gelecek. Bu menüde telefonu açma kapama tuşuna bir kere basıyoruz ve karşımıza yine CWM menüsü geldi. Karşımıza çıkan CWM menüsünde en üstte bulunan seçeneği seçiyoruz ve telefonumuza root atıyoruz.


7- Rootla birlikte telefon yeniden açılacaktır. Telefonun açılması zaman alabilir, sabırlı olalım lütfen. Açılma işlemi 3-4 dakika kadar sürebilir. Ve telefonumuz açıldı. İşlem başarılı!


Hayırlı olsun. :oke:


İşte ROM Görüntüleri:




Resim bende gözüküyor fakat gözükmeyen arkadaşlar için link:

Yukarıda bulunan görüntüler tamamen kendi telefonumdan çekilmiş ve buraya aktarılmıştır.


NOT: ROM ve CWM alıntıdır. Fakat anlatım baştan sonra tamamen bana aittir. ROM ve CWM'yi ayrı yerlerden aldığım ve buralarda anlatım yabancı olduğu için kendim anlatım yapayım dedim. Forumda ilk konum, bir yanlışım olduysa kusura bakmayın. :)

NOT:
JellyBlast 3.0.3 versiyonudur. Homo Launchere gömme yapılmıştır.​
 
  • Beğen
Tepkiler: bymen07, helebar, Reşwan ve 1 kişi daha


sahin1606

Üye
Link yok ?
 

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Yanlışlıkla konu aç'a basmıştım. Aynı isimli bir konu ekledim. O yönetici izniyle açılacak. O zaman bu konu silinecek. Diğer konudan ulaşabilirsin.
 
Mhmmd Ali

Mhmmd Ali

Üye
Görüntü yok
 

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Sadece link yok, görüntü bulunuyor.
 
Mhmmd Ali

Mhmmd Ali

Üye
Bende resimde bulunmuyor.
 
salda15

salda15

Üye
görüntü yok link yok nasıl paylaşım yaptın be usta :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Mhmmd Ali

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar anlaşıldı diğer konu gelmiyor. Hemen buna düzenleme yapıyorum. Lütfen konuyu görünce yazın tekrar.
 

aptdgam

Üye
rom değil bu bildiğimiz jely blast 3.0.3 holo launcherle gömme yapılmış.4 5 aydır var bu kullandım güzel ama tavsiye etmem
 
djmedcezir

djmedcezir

Üye
arkadaşım bu rom sahtedir. benden iyi bilemezsinizde. Galax aceler 2.4 üzerinden gidiyor. yani 4 olması imkansızdır. bir yazı degisikligidir o kadar.
 

xbora55x

Üye
bu romu 1 2 hafta kullanan yokmu doğru duzgun yorum yapan yok
 
Denizli333

Denizli333

Üye
Kardeş Servis Yok Mobil Ağlara Ulaşılamıyor Diyor Hattı Görmüyor Ne Arama Yapıyor Ne Mesaj Yardım Pls.
 

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Kendim kullandım ve 2 arkadaşıma da yükledim. Böyle bir problem yaşamadık. Bunu orjinal ROM'a dönerek halledebilirsin. Link vermek yasaksa lütfen kusura bakmayın. Orjinal ROM'a dönmek için:

Samsung Galaxy Ace GT-S5830i Orjinal Türkçe Yazılım ROM ve Yüklenmesi v2.3.6
ÖNEMLİ NOT: Bu bir yazılım yükleme işlemidir. Aşağıda belirttiğim şekilde yüklemeyi yaparsanız %99 yükleme başarıyla yapılacaktır. Ancak telefonunuza gelebilecek hertürlü zararda tek mesul kişi SİZSİNİZ. Bunu göze almayan bu işlemi denemesin.

Yükleme işlemi:
1- Telefonu download moduna alın. ( Ses kısma,açma ve güç tuslarına bas.samsung logosu gelince güçten çek )
2- Odin 1.84 sürümünü açın. (dosyalar altta mevcut)
3- aşağıdan indireceğiniz dosyayı zipten çıkartın ve sırasıyla PDA PHONE (modem) ve CSC yi odin üzerinde belirtin.
4- Odine kesinlikte .pit BELİRTMEYİN. ve Odin ilk açıldığında çıkan seçeneklerden başka bir seçeneği seçmeyin veya kaldırmayın.
5- Telefonunuzun kablosunu bağlayın. (telefon download modunda)
6- odin ile yükleme işlemine başlayın.






Model Numarası GT-S5830i
Android sürümü 2.3.6
Ana bant sürümüS5830iXXLF1
Kernel sürümü 2.6.35.7 dpi@DELL144#1
Yapım Numarası GINGERBREAD.XXLF2

DOWNLOAD içinde odin Mevcut





Download Odin For GT-S5830i

 

mert.ada

Üye
Kardeşim yükledikten sonra telefon çekmiyor İmei'nin yedeğini mi almamız gerekiyordu ?
 

xbora55x

Üye
Romu yükledim orjınal roma gore seri ve hızlı beyendim.Fakat ingilizce anlamıyorum:( sırf bu yuzden sılıcem bu romu.Türkçeleştirmenin yolu yokmu?
 
muhammed_mf

muhammed_mf

Üye
Arkasdaşlar roma kendimizden program yükleye bilirmiyiz
 

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Romu yükledim orjınal roma gore seri ve hızlı beyendim.Fakat ingilizce anlamıyorum:( sırf bu yuzden sılıcem bu romu.Türkçeleştirmenin yolu yokmu?
Dil ayarlar bölümünden Türkçe yapınca sıkıntı çözülecektir. Bendede İngilizce olarak açıldı fakat düzelttim. Bazı yerler ingilizce olarak kalıyor fakat buralar sık girdiğimiz yerler değil ince ayarlar kısmı.

- - - Eklendi - - -

Arkasdaşlar roma kendimizden program yükleye bilirmiyiz
Evet, yükleyebilirsiniz.

- - - Eklendi - - -

Kardeşim yükledikten sonra telefon çekmiyor İmei'nin yedeğini mi almamız gerekiyordu ?

Ben herhangi bir işlem yapmadan direk yükledim ve sıkıntısı yok. Yeninden yüklerseniz sorun çözülebilir.
 

xbora55x

Üye
​Dil ayar bölümünü bulmak sıkıntı saten :D nerde o bölüm
 


Üst Alt