Telefon Tavsiyesi Note 2 mi HTC One mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Türe

Türe

Üye
Neyi onemliymis? :) cihazın ekran kartı bilesenini overclocklamadan sadece islemciyi 1.6 ya cikarttigimda note 2 ile ayni puanı almasından belli :) ram de ne için gerekli? Multitasking için. 1 gb ram de gayet yetiyor. Hatta swap alanı yaparak note 2 nin multitasking performansına çok rahat yetişiyor s3. Tek farkı s pen yani. S pen de bence note 2 nin küçük ekranı için uygun değil. Tablet tarzı bişey lazım s pen için :)

Root yetkilerine erismeden yorum yapacaksiniz. Sonucta alan herkes oyle kullanmak zorunda degil. Orijinal sekilde degerlendirir , yorum yaparsak daha saglikli olur. :good:

furkey

Üye

Root yetkilerine erismeden yorum yapacaksiniz. Sonucta alan herkes oyle kullanmak zorunda degil. Orijinal sekilde degerlendirir , yorum yaparsak daha saglikli olur. :good:

Peki şöyle diyeyim o zaman. Root yapmayacak kadar deneyimsiz biri zaten note 2 nin performansı ile s3 ün performansı arasındaki farkı farketmeyecektir. :) ha ego tatmini için benchmark yapacaksa da 16000 puan ile egosunu gayet tatmin etmeyi basarabilir. Yanlış anlaşılmasın bence note 2 çok iyi telefon ancak çok büyütüluyor. Bence tek üstün yani ram o da standard kullanımda s3 ün rami yeterken biraz daha zorlarsak sadece uygulamadan uygulamaya geçerken bazen uygulamayı baştan acıyor. Tek farkı bu birisi diğerine geçerken 2-3 sn lik açma süresi var (o da bazen) note 2 de bu yok. Geri kalan hersey (bileşenlerin seri numaralarına kadar herşey) aynı...

saruman_me

saruman_me

Üye
htc one

Türe

Türe

Üye
Peki şöyle diyeyim o zaman. Root yapmayacak kadar deneyimsiz biri zaten note 2 nin performansı ile s3 ün performansı arasındaki farkı farketmeyecektir. :) ha ego tatmini için benchmark yapacaksa da 16000 puan ile egosunu gayet tatmin etmeyi basarabilir. Yanlış anlaşılmasın bence note 2 çok iyi telefon ancak çok büyütüluyor. Bence tek üstün yani ram o da standard kullanımda s3 ün rami yeterken biraz daha zorlarsak sadece uygulamadan uygulamaya geçerken bazen uygulamayı baştan acıyor. Tek farkı bu birisi diğerine geçerken 2-3 sn lik açma süresi var (o da bazen) note 2 de bu yok. Geri kalan hersey (bileşenlerin seri numaralarına kadar herşey) aynı...

Note 2 nin s3 ten hizli oldugunu anlamayacak adam akilli cihaz almasin mumkunse. Ram den tut islemci , spen ve daha bircok gesture hareketleri yeter.

xcolakx

Üye
Htc icin sunu soyliyim kalas gibi telefonla yapar ekranlari kalitesiz olur gorselligi cok kotu sadece ses sistemi iyi samsung hepsinde iyi ...

xxSadrazamxx

xxSadrazamxx

Üye
note 2 nin yanından geçme performanslı diyorlar arkadaş format atıp benchmark yükledi 17000 aldı oyunluyken14000 aldı benim one x dede oyun varken 14900 alıyor ekranı desen hiç iyi değil note 2 alma tek artısı spen

andacafs

Üye
htc ekran bakımından hiç de kötü değildir.son derece kalitelidir.en azından güneş gördümü foss olmaz. kalas diyenlerin kalas görmedikleri kesindir.

blacktalon

blacktalon

Üye
Htc one fiyati ne olacakmis bilen var mi

- - - Eklendi - - -

Htc one x asiri pahali iken one 2000+tl ile gelirse kotu olacak s4 daha mantikli heralde suan icin

enterneoll

enterneoll

Üye
ekran sorun değilse note 2

Kerim.

Kerim.

Üye
Neyi onemliymis? :) cihazın ekran kartı bilesenini overclocklamadan sadece islemciyi 1.6 ya cikarttigimda note 2 ile ayni puanı almasından belli :) ram de ne için gerekli? Multitasking için. 1 gb ram de gayet yetiyor. Hatta swap alanı yaparak note 2 nin multitasking performansına çok rahat yetişiyor s3. Tek farkı s pen yani. S pen de bence note 2 nin küçük ekranı için uygun değil. Tablet tarzı bişey lazım s pen için :)
Spen hakkinda birsey bilmiyorsun.klasik bir stylus kalem degil o.
1gbli telefon ile 2gbli telefonlar arasinda cok fark var bunuda bil.2gb ramli telefon cok rahat calisir

TheMadness

TheMadness

Üye

1gbli telefon ile 2gbli telefonlar arasinda cok fark var bunuda bil.2gb ramli telefon cok rahat calisir

klasik bir stylus değil ama iyi de çalışmıyor bunu da göz önüne almak lazım.

enes-1907

enes-1907

Üye
bana sorarsan fullhd ekrana sahip bi cihaz alma nedenine gelirsek.eğer telefonda oyun oynuyorsan ileride çıkacak oyunlarda kasma yaşayacaksın. çünkü fullhd cihazlarda hd oyunları oynatırken gpu daha çok pixel işlemek zorunda kalcak ve adreno 320 yada mali 400 gibi gpular yetersiz kalacak. çünkü oyun hd zaten eee telefonun ekranıda fullhd olunca sonuç: :( .. dolayısıyla yerinde olsam fullhd ekranlı telefonlardan uzak dururum mali 400 yada adreno 320 gpu nun üstüne gpu çıkana kadar. benimde xperia z yada htc one dan vazgeçip note 2 almamın sebebi buydu.oyun oynamıyorsan sorun yok ha birde htc one kamerasının kötü oldugunu bende duydum

furkey

Üye

Note 2 nin s3 ten hizli oldugunu anlamayacak adam akilli cihaz almasin mumkunse. Ram den tut islemci , spen ve daha bircok gesture hareketleri yeter.

Stock haliyle s3 te kasmaz note 2 de. Bu iki cihazın hızlarını karşılaştırmak için ancak benchmark testi gerekli. Yani profesyonel bir kullanıcı bile çok zor anlar aradaki farkı. Ondan işlemci farkını ben çok kaale almıyorum. S-pen e gelecek olursak dediğim gibi spen için defter kadar büyük (yani en az 8") bir cihaz lazım. Gesture desen s3 ten farklı gesture ler var note 2 de de ben mi bilmiyorum? :/

- - - Eklendi - - -

Sanırım muhteşem medyumluk yeteneklerinle tahmin ettin spen hakkında birşey bilmediğimi. Ama evet biliyorum. Ve hala tezimi savunuyorum: S peni tam verimle kullanmak için daha büyük bir ekran (8" en az) şart.

1 gb ramli telefon ile 2 gb ramli telefonları yüksek zorlama derecesinde kullandığında farkı görürsün. Dediğim gibi sadece uygulama geçişlerinde 3-5 sn fark ediyor. O da 5-6 tane uygulamayı filan aynı anda açarsan. (tabii uygulamaların ramde kapladığı alana göre değişir.) Ha bu demek olmuyor ki 1 gb ram ile 2 gb ram aynı şey. Ama abarttığınız kadar da bir fark yok demeye çalışıyorum...

gezgin038

Üye
kesinlikle Note 2. Tabi Note 2 kullanıcısı olarak. Kamerası muazzam. Geliştirilmiş kamerası mevcut. S pen bir harika. Ekran canlılığı müthiş. Oyun zevkine denecek yok. Kalınlığı güzel. Cebe rahat sıgiyor.

Türe

Türe

Üye
Evet var. Spen ile gelen gesture lar. S3 yavas degil. Note 2 daha hizli :oke: bende s3 var arkadasimda note 2 fark bariz. Spen konusunda ise o senin gorusun. Note 2 de gayet rahat kullaniliyor kalem. Elimden gelse s3 e de alirim bir stylus. Her neyse ne dersem bir cevabin var nasil olsa uzatmiyorum. :bye2:

furkey

Üye
Evet var. Spen ile gelen gesture lar. S3 yavas degil. Note 2 daha hizli :oke: bende s3 var arkadasimda note 2 fark bariz. Spen konusunda ise o senin gorusun. Note 2 de gayet rahat kullaniliyor kalem. Elimden gelse s3 e de alirim bir stylus. Her neyse ne dersem bir cevabin var nasil olsa uzatmiyorum. :bye2:

Yok Estağfurullah niye cevabım olsun :) ben s3 ile note 2 aynı demiyorum zaten note 2 bariz üstün ama fazla abartiliyor bence :)

furkey

Üye
kesinlikle Note 2. Tabi Note 2 kullanıcısı olarak. Kamerası muazzam. Geliştirilmiş kamerası mevcut. S pen bir harika. Ekran canlılığı müthiş. Oyun zevkine denecek yok. Kalınlığı güzel. Cebe rahat sıgiyor.

Hocam karşılaştırma yapıyoruz yoksa note 2 iyi telefon onu zaten biliyoruz :)

cyber518

cyber518

Üye
    Konu Sahibi
Ya tabi gönül ister ki s4 alayım fakat babam gelene kadar s4 çıkmamış olacak... Almanyada Satürn'den HTC One satılıyor fiyatı 600 euro note 2 ise 500 euro. Benim tek istediğim telefonu üst seviye bir telefon gibi kullanabilmek... Daha önce HTC kullanmadım o yüzden tam guvenemiyorum ikisi arasında kalmamin tek nedeni bu... Ekranın büyüklüğü önemli değil. HTC One sonuçta daha yeni teknoloji i yüzden note 2 çabuk eskir diye düşünüyorum.. . Acikcasi gecen gün telefon işlerinden anlayan bir arkadaşla konuştum. Note 2 ölü teknoloji HTC One a göre dedi. Herhalde HTC One alacağım ama hala kafamda soru işaretleri var...

Üst Alt