İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

bahtiyad

bahtiyad

Üye
ben de varım 1 ay olcak.....room atma seviyesindeyim :D
 


YkPkY

YkPkY

Üye
helal.geliştirdiğin zaman bilgilerini eksik etmezsin.
bi vaktim olsa şöyle
 
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye

aynen öyle.laptopumun papucunu dama attım.umarım usb ihtiyacım olduğunnda papucunu geri atar bana.
bambaşka bi deneyim tabi kullanabilene.inşallahda kıymetimiz bilinir
Laptop mu o da ne bu telefonu aldıktan sonra unuttum herşeyi :)
 
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
7- telefon tamamen sessize alınamıyor. ya "zil+titreşim" yada sadece "titreşim" moduna alabiliyorsunuz.
Ayarlardan halledebilirsin;
titreşimide kapatabilirsin+uçus modu da var ?
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
evet malesef vakıfbank internet bankacılığı açılmıyor. arkadaşlar lumia güzel filan dedik ama çok ciddi manada problemler var. nokianın bunları bir an önce çözmesi gerekiyor. bırakın akıllı telefonu normal bir telefonda bile olmaması gereken problemler bunlar.

1- live tile özellikleri randımanlı çalışmıyor. örneğin wifi açıp kapamaya yarayan bir tile var. ana ekranda tile üzerinde "wifi of" yazıyor. açmak için tileye tıklıyorsunuz wifi ayar bölümü geliyor. wifiyi açıp geri döndüğünüzde tile üzerindeki yazı hala "wifi of" şeklinde kalıyor. tekrar tileye tıklayıp wifi ayar bölümüne gidip hiç birşeye dokunmadan geri döndüğünüzde tile üzerindeki yazının "wifi on" şeklinde değiştiğini görürsünüz. bu bir çok live tile de bu şekilde malesef. yani ekrandaki kareler ile telefon sistemi arasındaki iletişimde sorun var. ana ekrana koyduğum telefonun orjinal facebook tilesinde bile doğru dürüst bilgilendirme güncellemelerini göremiyorum.

2- tv uygulamalarının hiçbiri randımanlı çalışmıyor. özellikle hd kanallarda kanalı açarken ya ekranda görüntü donmuş şekilde altta ses var ya da ekran siyah altta ses var. normal açılsa bile bazen bir süre sonra donmalar oluyor.

3- herkesin bahsettiği bir titreşim sorunu var. çağrı geldiğinde iki titreşimden sonra titreşim kesiliyor. telefon cepteyse ve sessizde kaldıysa iki kez titreşim olduğunu hissedince insan mesaj gelmiştir diyor ve sonra bakarım deyip çağrıyı kaçırabiliyor.

4- bazen çağrıya cevap verirken cevapla butonunu tuşladıktan sonra çatır çutur gibi kısa bir ses geliyor hoperlorden.

5- bazı durumlarda cevapla butonuna tıklayamıyorum buton pasif kalıyor uyku moduna alıp tekrar kilit ekranını açınca cevaplama butonu aktifleşiyor.

6- bugün çoklu mesaj göndermeyi denedim. işyerimde iki arkadaşıma toplu mesaj attım. ikisine de meaj gitti ancak mesaj notmal şekilde görünmüyor "konu yok" şeklinde bir mesaj görünüyor. yani kişi gelen mesajı açtığında "konu yok" şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. ikinci kez "ok" tuşuna tıklayınca benim mesajımı gösteriyor.

7- telefon tamamen sessize alınamıyor. ya "zil+titreşim" yada sadece "titreşim" moduna alabiliyorsunuz.

8- müzik dinlerken sesi kıstığınızda telefonun zil ve uyarı seslerini de kısmış oluyoruz.

9- müzik ses ayarlarını ekolayzerı telefonun genel ayarlar bölümüne koymuşlar. bir film izlerken bas tiz vs ayarı yapmak için bir sürü ileri geri gitmek ve her ayarı test etmek için filmi yeniden başlatmanız gerekiyor.

10- her akşam yatmadan önce 8-10 kez geri tuşuna basarak altta çalışan tüm uygulamaları kapatmam gerekiyor. yoksa açtığım çoğu şey altta duruyor. "telefon" uygulamasında yaptığım aramalar, geçmiş, mesajlar, vs. vs. hepsi tek tek ayrı ekran olarak altta çalışan uygulamalarda görünüyor. açıkçası çok karmaşık.

11- yeni bir isim kaydetmek 6-7 adım gerektiriyor.

12- bir tane hotmail hesabı kurmuşken, office 360 için ikinci bir hotmail hesabı daha kurmanızı istiyor. aynı hesabı kurmaya kalktığınızda "bu hesap daha önce kuruldu" diyor ama aynı hotmail adresiyle ikinci bir hotmail hesabı oluşturuyor. rehbere birini kayıt etmek istediğinizde 6-7 adımdan biri de "hotmail" ve "hotmail2" oluyor. aslında ikisi de aynı hesap.

13- bazen mobil veriyi etkinleştirmeme rağmen veri açılmıyor. telefonu kapatıp açınca veri bağlantısı düzeliyor

14- internet exploreri bir garip. bir başlangıç sayfası yok. yeniden açtığınızda en son hangi sayfaya baktıysanız yine o açılıyor.

15- mobil veri etkinken telefonun sol üst yan kısmı aşırı derecede ısınıyor. öyleki bazen ısıdan dolayı elimden bırakıyorum.

bunlar sadece benim gözüme çarpan bana sorun oluşturan konular. ben anladımki bu işletim sistemi tamamlanmamış. şuan %80 tamamlanmış bir sistemle çalışıyoruz gibi. sanki alelacele piyasaya sürülmüş bir sistem izlenimi oluştu bende. yine de iyi satıyor ancak bu problemler bir telefonda olmaması gereken problemler diye düşünüyorum. umarım nokia biran önce bu eksikleri giderir. gerçekten sinir bozucu bir durum bu.

Bu saydıklarınızdan bazılarını ben kendimce problem olarak göremiyorum. Kullanım şeklimize göre problem gibi görünebiliyor yada hiç problem değil gibi görülebiliyor. Örneğin ben bir grafikerim ve birden fazla kullandığım çizim programları var. Hepside aynı yola çıktıkları halde birbirlerinden farklı görünüm ve kullanım şekline sahipler. Şimdi ben ikisi ile de çizim yapabiliyorum. Ama bunlardan birini kullanmasını bilip diğerini bilmeden satın almış olsaydım. Hiç bilmeyen biri olarak o programı "olmamış bu problemli" diyemi görmeliydim?...
- Bunu neden söyledim, Anlattıklarınızdan bazıları mesela internet explorer i ele alayım. Telefonlarımızdaki internet explorer in bence eksiği geri ve ileri tuşunun olmaması diyebilirim. Arkaplanda son gezdiğiniz sayfanın açık kalmaması içinse ben sekmelerine tıklayıp çarpısına basarak kapatıyorum. (halbuki birtek geri tuşuna basarak çıkmalıydı diyemiyorum) çünkü bazı sitelerde kapanmasını istemediğim tekrar bakmak istediğim sayfalar oluyor onlara sekmeleri ile ulaşıveriyorum :) Bana göre bu öyle pekte sorun değil.
- Ses kısma olayı da ayarlardan yapılabiliyor diye biliyorum. Hatta size belki henüz bilmeyenimiz vardır bir kısayol söyleyeyim, telefonun ses ayar tuşuna basın ekranın üstünde görünen göstergelere bakın, en sağında görünen çan (ses) simgesine parmağınızla tıklayın sessiz veya sesli olarak geçiş yaptığını göreceksiniz.
- İsim kaydetmede de sorun yaşamıyorum. isimleri birleştirme özelliğini kullanıyorum. Aynı isimden birden çok varsa tek tuşla birbirine birleştirebiliyor. Ki benim arkadaşlarımın hotmail, facebook, twitter gibi hesaplarını tek isim altına aldı telefon. Bence diğer telefonların yapmadığı şekilde güzel güzel yönetiyor :P
- Aramalarda cevapla butonunun takıldığını yada çatur çutur sesler çıkardığını hiç görmedim.
- Live tile kutucukların aman yandım hemen bana göster özelliğine hiç dikkat etmemiştim. Bak bu problem olabilir. Yani insan ilk ekrandan kısayol olarak hava durumunu yada pil durumunu yada mesajların özetini doğru görmek isteyecektir. Burada bir eksiklik var ise düzeltilmesi güzel olur.
- Isınma ve zil sesi müzik sesi ayarları problemi zaten biliniyor bunlarda haklısınız.
- Benim için karşılaştığım en ciddi problem bence telefonun şarzı sıfırı tükettiğinde şarza taktığım halde açılmasının çok çok uzun sürmesi hatta 1-2 saati geçmesi. Belki buda hepimize has değildir. vs. vs.
Bunlar dışında telefonun başarılı olduğu, üstün olduğu bir sürü özellik var ve onları yok sayamayız. Eksileri ve artıları ile bakıldığında bence daha güzel telefon yok. Ne bileyim yani bu giderilebilecek olan eksiler yüzünden telefondan cayıp başka bir telefon almış olsaydım inanıyorum ki bu telefondaki bir çok güzel özelliği arar olacaktım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Güzel yorum, yalnız telefonun şarjı tamamen bittiğinde 1-2 saat beklemesi normal değil. Ben de bazen tam olarak bitiriyorum ve şarja taktığımda açılması en fazla 3-5 dakika sürüyor. :hmmm
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Güzel yorum, yalnız telefonun şarjı tamamen bittiğinde 1-2 saat beklemesi normal değil. Ben de bazen tam olarak bitiriyorum ve şarja taktığımda açılması en fazla 3-5 dakika sürüyor. :hmmm

Reset ile açtım :) 3 saati geçti. Tekrarlarsa servise şutlarım. Bu arada dikkatimi çekti de sorunlu lumiaların çoğu beyaz.
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Reset ile açtım :) 3 saati geçti. Tekrarlarsa servise şutlarım. Bu arada dikkatimi çekti de sorunlu lumiaların çoğu beyaz.
İlginç bir durum, inşallah tekerrür etmez. Beyaz Lumia kullanıcısı fazla olduğu için bize öyle geliyor olabilir. :)
 
n000k

n000k

Üye
Reset ile açtım :) 3 saati geçti. Tekrarlarsa servise şutlarım. Bu arada dikkatimi çekti de sorunlu lumiaların çoğu beyaz.

Benimde sarji bitirip taktigimda sarja 3-5 dk içinde açılıyor.ayrıca benim lumiam beyaz :) yani renkten dolayı bi problem yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benimki de beyaz. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
 
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Ben sarı kırmızı felan alacaktım yani renkli şeyler ..
Fakat Daha cok Siyah ve Beyaz gittiğinden bunlar elimizde dediler..
ama daha yeni çıkmıştı Lumia :(
 
serinaga

serinaga

Üye
ben üyeydim ama 820 kullanıcılar kulübüne burda birleşince üyeliğim iptalmi oldu?

İlk başta olan liste L920, biraz aşağı inersen L820 kulübü altındaki listede görebilirsiniz ...
 
PureFood

PureFood

Üye
Bende de beyaz problem yok. Gerçi kapak var arkada siyah renk ayırt edilmiyor dışarıdan beyaz olduğu :D Ama sıkıntı yaşamadım şarj olayında.
 

Dtn

Üye
Beni de ekler misiniz kullanıcılara :oke:
Fotoğrafla ilgili bişeyi merak ediyorum,geceleri flaş açmadan çok güzel aydınlık fotoğraflar çekebiliyoruz ama bu ayarı kapatmak mümkün mü? yani ben mesela şehrin fotoğraflarını çekmeyi çok severim,ama malesef teknik olarak çok fotoğraf bilgim yok. bir anda bembeyaz yapıyor yolları, daha az ışıklı, tabiri caizse gece olduğu belli olarak çekmek için nasıl ayarlar kullanmam gerekiyor? ya da mesela gündüz ışık altında fotoğraf çekilince yüzümüze nur inmiş gibi oluyor, ayarlarını kısaca anlatabilecek var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye
Beni de ekler misiniz kullanıcılara :oke:
Fotoğrafla ilgili bişeyi merak ediyorum,geceleri flaş açmadan çok güzel aydınlık fotoğraflar çekebiliyoruz ama bu ayarı kapatmak mümkün mü? yani ben mesela şehrin fotoğraflarını çekmeyi çok severim,ama malesef teknik olarak çok fotoğraf bilgim yok. bir anda bembeyaz yapıyor yolları, daha az ışıklı, tabiri caizse gece olduğu belli olarak çekmek için nasıl ayarlar kullanmam gerekiyor? ya da mesela gündüz ışık altında fotoğraf çekilince yüzümüze nur inmiş gibi oluyor, ayarlarını kısaca anlatabilecek var mı?

Güzel bir soru olmuş arkadaşım :good: hatta belkide ayrı bir konu başlığın da bile bu durum paylaşılabilir. Ne yazık ki sorunu yanıtlayamayacağım, çünkü benimde çok fazla detaylı bilgim yok, deklanşöre basarım hepsi bu ...
 
Lumiance

Lumiance

Üye
pureview ile çekilen fotolarda genelde iso 800 pozlama değeri 2 oluyor. Bunları sırayla düşürüp deneyerek istediğin ayarı bulabilirsin
 
  • Beğen
Tepkiler: Dtn

Dtn

Üye
Evet sanırım istediğim buydu, peki pozlama ile iso nun farkı nedir?
 


Üst Alt