Meb'in Dağıttığı Tablet İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
Meb'in Dağıttığı Tablet İncelemesi
Merhaba,

Bu gün Meb in dağıttığı tabletler üzerince yaptığım incelemeyi sizlere aktarmaya çalışacağım.




Öncelikle tablet genel hatları olarak gayet büyük kalın bir yapısı var ve üzerinde bir tane plastik yarı esnek bir kabı ve onun üstünde de takıp çıkarıla bilen tablet i ayakta yada yarı yatık biçimde durmasını sağlaya bilen aynı zamanda da kapak görevi gören bir aparatı daha var.




Tabletler imiz bize anlatıldığına göre üzerimize zimmetli.Üzerindeki barkod daki numara ile bize zimmetlenmiş durumda.Ayrıca kutu üzerine elle yazılan numaralarda tablet ile ilgili bir kod sanırım yeni bir işletim sistemi felan kurulduğunda bizden istenilecek yada fabrika ayarlarına döndür düğümüzde.Bu yüzden tablet alan arkadaşlarımız tabletlere zarar vermemeli vede eğer kutu üzrinde bir kod varsa onu kaydetmeli.

Tabletler okula ilk geldiğinde her hangi bir güvenlik önlemi bulunmuyordu.(en azından bizimkinde)Görevli kişi bir şekilde tabletleri kilitlemiş ve şu anda çoğu şeyden kısıtlanmış bir tablet konumunda.Kilitlenen şeyin açılma yoluda vardır fakat bu tabletler bize ders çalışmamız için verildiğinden böyle bir şeyin konuda tartışılmasını istemiyorum sadece bilgilendirme amaçlı bir konu bu




Tablet kutusunun içinden bir tane şarj aleti ve kapları takılı bir biçimde tabletimiz çıkıyor.Tabletin markası vestel.






Tableti ilk açtığımızda bizden bir pin girmemizi istiyor tablet kilitlendiğinde bu dört haneli pin ile kilidini açıyoruz.Tablet sert ve geniş yapısından dolayı sağlam gözüküyor düşmelere karşı biraz dayanıklı olduğu kanaatindeyim.Tablet HDMI, Kulaklık-Mikrafon , SD kart ,Mikro USB ve kalem saklama girişlerine sahip.





Android 4.0.4 sürümünü kullanan tablet 32 gb dahili depolama alanına sahip.Ayrıca SD kart girişi de olduğundan hafızası arttırılabilir.(Zaten kısıtlanmış bir cihaz daha fazla hafızaya hiç gerek yok.)







Tabletlerin bluetooth özelliği kısıtlanmış durumda normalde bluetooth'a sahip olsada görevli kişini hamarat elleri sayesinde işlemden geçtikten sonra bluetooth'u kullanılamıyor.





İnternet'i evde ilk kez Wifi ye bağladığımda google den taratma yaptığım anıda hata vererek tablet kendini kapattı.





Sonradan keşfettim ki tablet benim bulabildiğim kadarıyla Meb E-okul ve EBA Markete girebiliyor onun dışındaki sitelere tıkladığınızda hata vererek kendini kapatıyor.









Bu sadece sınıfta ki İnternet'e bağlanmasından daha güzel bir şey sınıfta vakti olmayanlar evde kitaplarının PDF dosyalarını evde indirebiliyor.Fakat güzel bir koruma sistemi sayesinde sadece belirli sitelere giriş yapabiliyor.


Şimdide tablet ile yapabileceklerimiz gelelim.Zaten e-okul ile Meb'i biliyorsunuzdur.EBA market ise Meb onaylı uygulamalar ve birkaç küçük oyunun bulunduğu bir site ders kitaplarımızın PDF dosyalarını buradaki EBA Kitaplık ile indiriyoruz ayrıca daha farklı uygulamalar ve oyunlarda mevcut bunlara eba markete girerek bakabilirsiniz.

EBA Kitaplığı tabletinize tabletin ana ekranındaki EBA market ile rahatlıkla indirebilirsiniz.





EBA Kitaplığı indirdikten sonra uygulamayı açarak sınıfınızı seçin ve indirmek istediğiniz kitabı indirim kullanımı gayet kolay.Dikkat edilmesi gereken konu kitabınızın Meb tarafından mı yoksa başka yayın evleri tarafından mı basıldığı kitabınızın ilk sayfasından hangi yayın evi tarafından basıldığını anlayabilirsiniz.Buna göre de gerekli kitapların PDF dosyalarını indirirsiniz.




Lise sonuncu sınıf bitince tabletler bizden alınıcakmı bir bilgim yok fakat eğer alınmıyacaksa özellikleri bu kadar güzel bir tableti sınırlandırılmış şekilde kullanmak olmaz.Tabletler geri alınmayacaksa büyük ihtimalle bize sınırlandırılması kaldırlıp teslim edilir diye düşünüyorum eğer sınırlandırma kaldırılmazsa bir şekilde sınırlandırmayı kaldırma yolları arıyacağım.

Hazır sınırlandırmadan bahsetmişken tablete veri aktaramamanın nedenlerini sayayım öncelikle İnternet'de sertifikalama var. Anladığım kadarıyla ve sertifikası olan 4 site var bunlarda Google Meb e-okul ve EBA market diğer sitelerde hata veriyor bu yüzden bir şey indirmek hayal tabi EBA markete yükleyebilirseniz başka yada MEB e :D

Diğer bir sorun Mikro usb girişi olsa da driver İnternet'de yayınlanmamış sanırım sadece sınırlandırmaları yapabilmeleri için okuldaki yetkili elemana verilmiş bu driverler bu yüzden bilg.niz tableti tanıyamıyor haliyle bilgi aktarımı gene yalan oluyor.

On-The-Go teknolojisini desteklemiyor.Bu yüzden bu yollada veri aktarımı hayal. SD kart ise bilgi aktarmanın tek yolu bu da o kadar sağlıklı değil ilk taktığınızda gene hata verip kapanmalar yaşanabiliyor.


Yani devlet gerçekten güzel bir çalışma yapmış sadece ders için kullanılacak bir tablet.Bu bakımdan verdiğimiz vergiler milletin keyfi işlerine gidiyor diye endişelenmeyi bunlar eğitimde teknolojinin geliştirilmesi için yapılmış güzel bir çalışma içiniz ferah olsun.

Tabi bir istisna var bu tür konularda sınırlandırmaların nasıl olduğunu ve kırılıp kırılamayacağını bilmiyorum ama devlet elinden geleni yapmış.


Ekleme: Meb tabletleri sürekli güncellediğinden dolayı sertifika diye bir şey kalmadı artık.İnternetiniz çocuk profilinde olmasa bile tablet çocuk profilindeymiş gibi internete girebiliryor.Yani kısacası chat ,video gibi sitelere girmezsen bilgilendirici sitelere girebiliyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan ve ozakin70


Metin_Kavuncu

Üye
İnceleme içi teşekkürler. Daha Kayseri'ye gelmedi :(. Herşey iyi hoşta Meb E-okul ve EBA Market dışında sitelerede girse daha hoş olurdu :(
 
qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
İnceleme içi teşekkürler. Daha Kayseri'ye gelmedi :(. Herşey iyi hoşta Meb E-okul ve EBA Market dışında sitelerede girse daha hoş olurdu :(
MEb in aldığı bir önlem bu fakat bu gün nasıl olduğunu anlamamkla birlikte sertifika hatasını aşıp diğer sitelere ulaşmayı başardım fakat bağlandığınız ağ güzenli internete dahil olmasada cihaz bir şekilde güvenli internete bağlanmış gibi davranıyor ve güvenli internetin çocuk profilinde dolaşabiliyorsun açıkçası benim için bu bile fazla.
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
İnceleme için teşekkürler ancak illegal hack yada root gibi istek soru ve cevaplara konunuzda olmamasına dikkat ediniz.Aksi halde konu kapanır.Keyifli forumlar
 
  • Beğen
Tepkiler: CanKaplann
Legendary.

Legendary.

Üye
Güzel inceleme :D Ellerine sağlık :tebessüm: Teknik özellikleri nasıl acaba ? :hmmm Merak ettim :)
 
qsaw

qsaw

Üye
    Konu Sahibi
Güzel inceleme :D Ellerine sağlık :tebessüm: Teknik özellikleri nasıl acaba ? :hmmm Merak ettim :)
Tablete her hangi bir program yüklenemediğinden ve işlemcisine bakmayı bilmediğinden işemcinini özelliklerini bilmiyorum kutusundada yazmıyor ama ram 700 küsür mb hafızası ise 32 gb
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk:
 

hurol1

Üye
Maxicepe girsin yeter

- - - Eklendi - - -

Maxicepe girsin yeter
 
  • Beğen
Tepkiler: ozakin70
ozakin70

ozakin70

Üye
Bu sene dagitilan Vestel gecen seneki general mobile dan kat kat daha guzel ve 4 yilin sonunda ogrencide kalmasi durumunda kilit sistemi kalkacak yani rom root gibi olaya simdilik gerek yok biz alamadik ama gelecek nesil icin cok guzel olacak daha yeni yeni basladigi icin sorun yaratabilir zamanla duzelir ins :D konu icin tskr:thumbup:
 

fara25

Üye
yasaklar insanı cezbeder derler ya aynen bu mantık bende bu tablet olsa mümkünatı yok duramazdım herhalde ben yerinde olsam kesin root filan atmıştım açık olsa oynamam ama kapalı olunca insanı sinir eder bence :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: BLACKHAKAN
djsalih91

djsalih91

Üye
madem ki özelliklerini kısıtlıyacaklardı neden daha düşük model tercih etmediler sadece internet için ekonomik tabletler var birde bence öğrencilere maliyetine satılmalıydı bedava diye kıymetini bilmezler üstüne zimmetli olsa bile birşey değişmez bunlar benim düşuncelerim
 

mesut568

Üye
Valla bana vermesinler bu tableti verirlerse ilk gununde yazilimini kirarim ben bunun :) sonra okuldakilerle papaz olurum
 
Invoke

Invoke

Üye
Bir ara ipad vereceklerdi sanki ben yanlış mı duymuşum :D
 
PME 4L

PME 4L

Üye
en basit internete girme sekli
 
Metin137

Metin137

Üye
inceleme için teşekkürler ağrıya daha delmedi muhtemelen gelse bile lise 1 lere verirler bende lise son olucam:)

- - - Eklendi - - -

bide acaba bu tabletler hep izleniyor mu
 
Invoke

Invoke

Üye
Aynen son sınıfa vermeyebilirler bir de il il değil ya. Yani ben ankaradayım bazı okullarda var ama bizim okulda yok mesela.
 

Validate

Üye
inceleme için teşekkürler ağrıya daha delmedi muhtemelen gelse bile lise 1 lere verirler bende lise son olucam:)

- - - Eklendi - - -

bide acaba bu tabletler hep izleniyor mu
İzleniyor.
Şu an bu tabletten yazıyorum :-)
 
marist

marist

Üye
Ellerine sağlık güzel bir anlatım olmuş :oke:
 
betul oguz

betul oguz

Üye
ellerine sağlık çok güzel anlatmışsınz. öğrenci misiniz? öğretmenlere ve öğrencilere aynı tablet mi dağıtılacak? bir de bu tablet sizce nasıl?
 


Üst Alt