İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

qwerty41

qwerty41

Üye
Uygulamalar hafıza kartina kurulabiliyormuydu arkadaşlar daha önce sorulduysa affola :hmmm

kursat99

kursat99

Üye
Evet arkadaşlar telefona sahip olanlar cevap verebilir mi? Kaç mb ram boş kalıyor? Bir arkadaş 920 ve 820 de 900 mb ram kalıyor demişti. Bundakiyle orantılı olabilir belki.
Bir de arkadaşlar 920, 820 ve 620 deki ramler DDR3 mü?

hitaf87

Üye
benide ekleyin +1 arada kaynamış 20 gun kadar oldu siyah lumia 920 gayet aktif kullanıyorum suana kadar hiçbi sorunla karsılaşmadım ekran netliği fotoğraf ve video kalitesi mukemmel ekran hassasiyetini solemiyorum bile :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hayir kurulmuyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumia620 icin bakmadim ama sistem ayni donanim duşuk oldugu icin lumia620 daha az ram kullanir. 512mb ram'li lumia900 wp7.5 ile 350mb civari boş ram'le calişiyor.

kursat99

kursat99

Üye
Çok sağol. Her konuda yardımcı oluyorsun. Bende aklıma geldikçe soruyorum. İki şey daha soracağım;
- Bu cihaz Portico ile geliyordu değil mi?
- Apollo+ ne zaman çıkıyordu? Ve bu isim güncellemenin resmi ismi mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
5 gb hafıza yeter dimi abi uygulamalar oyunlar için

yani şöyle açıklayayım wp7.X uygulamaları wp8 uygulamalarından daha büyük boyutlu oluyor. Mesela wp8'deki bir oyun 50mb boyuta sahipse aynı oyun wp7'de 65mb oluyor. Bu durumda bile lumia900'de 16gb hafıza var telefonda 300 civarında oyun uygulama yüklü boş hafıza 9gb:D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok sağol. Her konuda yardımcı oluyorsun. Bende aklıma geldikçe soruyorum. İki şey daha soracağım;
- Bu cihaz Portico ile geliyordu değil mi?
- Apollo+ ne zaman çıkıyordu? Ve bu isim güncellemenin resmi ismi mi?

evet lumia620 portico yüklü olarak geliyor. Apollo+ güncellemesi tahminen nisan sonu mayıs ayı gibi gelir. Apollo wp8'şn kod ismi. Apollo+'da wp'in alacağı ilk majör güncellemenin kod adı. Sonuç olarak Lumia620 apollo+ ve Blue güncellemelerini majör güncelleme olarak kesin alıcak. Blue güncellemesinden sonraki güncelleme 2014'un 6.ayı civarı çıkarsa o güncelleme de mevcut tüm wp8 cihazlara verilecek.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Uygulamayi butun uygulamalarin oldugu(Ana ekrandan saga kayinca) yerden kaldirsak komple telden kalkiyormu?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Uygulamayi butun uygulamalarin oldugu(Ana ekrandan saga kayinca) yerden kaldirsak komple telden kalkiyormu?

orası uygulama listesidir ve sorunun cevabı evet oradan kaldırdığın uygulama telefondan tamamen silinir.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
benim lumiada 2gb hafıza kaplıyan bilmedigim bi bolum var

2 gb sistem 450 mb uygulama peki o diger 2 gb ne sizdede o varmı?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Örnek bir video:

[video=youtube;Pn_8hVphuxw]https://www.youtube.com/watch?v=Pn_8hVphuxw[/video]

qwerty41

qwerty41

Üye

yani şöyle açıklayayım wp7.X uygulamaları wp8 uygulamalarından daha büyük boyutlu oluyor. Mesela wp8'deki bir oyun 50mb boyuta sahipse aynı oyun wp7'de 65mb oluyor. Bu durumda bile lumia900'de 16gb hafıza var telefonda 300 civarında oyun uygulama yüklü boş hafıza 9gb:D

Anlaşıldı abi :tşk:

serinaga

serinaga

Üye
5 gb hafıza yeter dimi abi uygulamalar oyunlar için

Burak sen daha almadın mı telefonu ???

- - - Eklendi - - -

benim lumiada 2gb hafıza kaplıyan bilmedigim bi bolum var

2 gb sistem 450 mb uygulama peki o diger 2 gb ne sizdede o varmı?

Seninki iyiymiş, bende Diğer 2,64 GB ... :aha:
Hakikaten ne yüklü olabilir ki bu kadar diğerlerinde ? Yahu az bir şeyde değil, ama sistem tarafından kullanıldığı kesin ...

- - - Eklendi - - -

orası uygulama listesidir ve sorunun cevabı evet oradan kaldırdığın uygulama telefondan tamamen silinir.

İlginçtir, bir uygulamayı yüklerken belli bir süre geçiyor, lakin aynı uygulamayı silerken süre neredeyse hiç yok, sil demekle silinmesi bir oluyor sanki sadece ikonu kaldırmış gibi, zira ben şüpheliyim sistemden tamamen silindiğinden :bilmm

- - - Eklendi - - -

yardım eden arkadaşlar sağolun.

- - - Eklendi - - -

film izlemek için türkçe bir uygulama var mı

Sanırım henüz yok, ama aşağıdaki linki kısa yol yap ve izle filmini ...

Murat Alper

Murat Alper

Üye
ya benim merak ettiğim bir sey var ya bu dolby kulakların özellikleri nedir çok merak ediyorumda ? ses kalitesi çokmu yüksek acaba ünlü bi marka olduğunu biliyorumda

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye

- - - Eklendi - - -

Seninki iyiymiş, bende Diğer 2,64 GB ... :aha:
Hakikaten ne yüklü olabilir ki bu kadar diğerlerinde ? Yahu az bir şeyde değil, ama sistem tarafından kullanıldığı kesin ...

- - - Eklendi - - -

İlginçtir, bir uygulamayı yüklerken belli bir süre geçiyor, lakin aynı uygulamayı silerken süre neredeyse hiç yok, sil demekle silinmesi bir oluyor sanki sadece ikonu kaldırmış gibi, zira ben şüpheliyim sistemden tamamen silindiğinden :bilmm

- - - Eklendi - - -

Sanırım henüz yok, ama aşağıdaki linki kısa yol yap ve izle filmini ...

burdan filmleri açıyormu ve oyle bir anda kaldırması banada ilginç geldi ondan sordum diğer kısmıda dosya yonetici geline ortaya cıkacak

serinaga

serinaga

Üye
burdan filmleri açıyormu ve oyle bir anda kaldırması banada ilginç geldi ondan sordum diğer kısmıda dosya yonetici geline ortaya cıkacak

Geçenlerde bir kaç film izledim, gayet güzel, takılma, kasılma yok ...

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -
Abi alamadık daha bu ay içinde alıyorum beklediğim para bir türlü gelemedi :destere:

- - - Eklendi - - -

Haydi hayırlısı bakalım ...

josey21

Üye
bazı kişileri ararken daha çaldırmadan aramayı bitiriyor ama aynı kişiye mesaj atabiliyorum.çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi

Üst Alt