Biliyor muydunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Biliyor muydunuz ?
Çin'de Atatürk'ün hayatı zorunlu ders olarak okutuluyormuş :hmmm

- - - Eklendi - - -

Cin Halk Cumhuriyeti'nde okutulan lise ikinci sinif tarih kitabinda Ataturk su sozlerle yer almaktadir. "Birinci Dunya Savasi ile yenilen ulkeler arasinda bulunan Turkiye savastan sonra emperyalist ulkelerin istila ettigi hede f bir ulke oldu. Ulkelerini kurtarmak icin Turk Halki onderi ve yurtsever komutani olan Kemal ATATURK ile ulkelerinin bagimsizligini kazanmak icin calisiyorlardi. M.Kemal liderligindeki yurtsever grup padisahtan ayrilarak Nisan 1920'de milli bir hukumet kurdu. O yil Agustos'ta padisah ittifak devletleriyle Sevr Anlasmasi'ni imzaladi ve boylece Turkiye Ingiltere Fransa ve Italya'nin yari somurgesi oldu. Uzun suren bir savastan sonra M.Kemal hukumeti 1922 yilinda Ingiltere'den destek alan padisahin ordusunu ve isgalci Yunanlilari yendi ve 1923 yilinda ittifak devletleri ile Lozan Anlasmasi'ni imzaladi. Lozan Anlasmasi'nda Turkiye'nin bagimsizligi ve toprak butunlugu kabul edildi. Yabanci ulkelerin Turkiye uzerindeki egemenlikleri ve ekonomi uzerindeki ozel denetim haklari ortadan kaldirildi. Ayrica bogaz bolgesinin tarafsizlastirilmasi kabul edildi. Milli bagimsizligi kazandiktan sonra Turkiye Cumhuriyeti kuruldu ve M.Kemal Birinci Cumhurbaskani olarak secildi. Daha sonra M.Kemal bazi demokratik reformlar uyguladi. Siyasi olarak padisahlik sistemine son verdi. Din ve devlet islerini birbirinden ayirdi. Ekonomik alanda onlemler aldi. Kultur ve egitim alaninda laik egitimi gelistirdi ve harf devrimi yapti. Arap alfabesinin yerine Latin alfabesini getirdi. Sosyal olarak tum eski kotu aliskanliklari ortadan kaldirdi. Bu turlu yenilikler ulkenin bagimsizligini kuvvetlendirdi ve halki tekrar diriltecek yola girmesini sagladi. M.Kemal devrimi basarili bir devrimdir. M.Kemal devrimi Osmanli Imparatorlugu'nun yuzlerce yil suren derebeylik sistemini bitirdi ve Turkiye tarihinde yeni bir sayfa acti..

Legendary.

Legendary.

Üye
Bilmiyordum aykut abi :bilmm Sağolasın :)

kaptan23

kaptan23

Üye
Güzel paylaşım eline sağlık!!!Bilgilendirdiğin için:tşk:

Jomolocco

Jomolocco

Üye
her ulke hayran tek turkiye dusman zaten nasil bir memleketteysek artik.

Sonra geliyor elin adami yok ataturke saygi duyan inancsizdir. o kendini bilmez kimi kastettigimi biliyor.

konu icin :tşk:

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Müslüman bi ülkede yaşıyoruz ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) öncelikli önderimiz liderimiz peygamber efendimizdir tabi ki yalnız tarihimizi de unutmamamız gerekir bu ülke zamanında çok zorluklar çekti ve üstün zekası ve liderliği ile Mustafa Kemal ülkenin kurtuluşuna önderlik etti. Muhakkak ki Peygamberimize olan saygı ile eşdeğer olmamalı ama önderimize de saygı göstermeliyiz. Bu benim görüşüm düşüncem bi konuda birkaç arkadaş şiddetli tartışmıştı orada yazamamıştım içimde kaldı :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: ozakin70
Legendary.

Legendary.

Üye
Abi Aynı Düşüncedeyim seninle.. :)
Bazıları Atatürkü Peygamber Efendimizden Üstün tutuyorlar tapar gibi.Burdan Sakın ha Atatürkü sevmiyor felan gibi şeyler anlaşılmasın.Onun Sayesinde burada rahat bir şekilde yaşıyoruz ama böyle olmamalı.Atatürke saygımız-sevgimiz sonsuz tabikide.:)

rsm39

rsm39

Üye
Müslüman bi ülkede yaşıyoruz ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) öncelikli önderimiz liderimiz peygamber efendimizdir tabi ki yalnız tarihimizi de unutmamamız gerekir bu ülke zamanında çok zorluklar çekti ve üstün zekası ve liderliği ile Mustafa Kemal ülkenin kurtuluşuna önderlik etti. Muhakkak ki Peygamberimize olan saygı ile eşdeğer olmamalı ama önderimize de saygı göstermeliyiz. Bu benim görüşüm düşüncem bi konuda birkaç arkadaş şiddetli tartışmıştı orada yazamamıştım içimde kaldı :tebessüm:
sana aynen katılıyorum.Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) ile Atatürk ü aynı kefeye koymak yanlıs olur.Ama peygamberimiz olmasaydı musluman olamazdık, Atatürk olmasaydı büyük devletlerin sömürgesi olarak yasayan millet olurduk.yani ne karsılastırabiliriz nede bir tutabiliriz.

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:tşk:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt